9070 XT Reset Sorunu

Sürücüyü bi ddu ile güvenli modda düzgünce temizleyip en yeni WHQL olarak kurun kurarken de driver only ve temiz kurulum seçin. Gene düzelmezse (muhtemelen düzelmeyecek) donanımsal bir şeye benziyor.
Kabloları değiştirmiştim düzelmedi garanti olsun diye format atıyorum şu an
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kernel Power 41 hatası, genellikle güç kaynağının (PSU) yetersiz kalması, anlık aşırı güç çekimi (power spike) veya eski ekran kartı sürücülerinin çakışması nedeniyle sistemin aniden yeniden başlamasından kaynaklanı.

En iyisi temiz bir format
Şu an atıyorum umarım hallolur

Kabloları değiştirmiştim düzelmedi garanti olsun diye format atıyorum şu an
Başka bir problemin yoksa sadece ekran kararınca reset atıyorsa %100 yazılımsaldır. Başka bir şey söyleyende dümdüz fanboydur. Format işini çözecektir. Önceki mesajlarımda yazdıgım gibi.

Adam çözüm istemiş. Sat nvidia al diye cevap veriyor. En büyük fanboy sensin tamam hocam.

Asus tuf gaming Rx9070xt var canavar ya oyunlarda max 55-60 derece fan sesi yok,tepe model olsun 3-5 bin fazla olsun diye almıştım geçen sene.Sizdeki kartıda almayı çok düşündüm ama sapphire eski kalitesi yok gibi,bir ara vatanda 28 bin tl ye kadar düşmüştü huylandırmadı değil.
Kart genel olarak çok hoşuma gitti bu şu an format atıyorum umarım hallolur

Başka bir problemin yoksa sadece ekran kararınca reset atıyorsa %100 yazılımsaldır. Başka bir şey söyleyende dümdüz fanboydur. Format işini çözecektir. Önceki mesajlarımda yazdıgım gibi.
Bir kaç teste soktum yük altında falan herhangi bir sorun çıkmadı hocam uzunca bir süre oyun masaüstü falanda kullandım hiç resetleme ile karşılaşmadım dediğim gibi ekran zaman aşımını açtığımda ekran uykuya girince bir kaç dakika geçip resetliyor şu an format atıyorum umarım çözülür

Bir kaç teste soktum yük altında falan herhangi bir sorun çıkmadı hocam uzunca bir süre oyun masaüstü falanda kullandım hiç resetleme ile karşılaşmadım dediğim gibi ekran zaman aşımını açtığımda ekran uykuya girince bir kaç dakika geçip resetliyor şu an format atıyorum umarım çözülür
Dediğin gibi farklı bir sorun olsa sadece ekran kapanınca boy göstermesi saçma olurdu

Dediğin gibi farklı bir sorun olsa sadece ekran kapanınca boy göstermesi saçma olurdu
Windowsun bir problemi bu önceki mesajlarımda yazdım gormedin sanırım. Her bilgisayardaki her windows kurulumu her şeyi diğer pclerle aynı sekilde tolare edemiyor bu tarz sacma hatalar atıyor. Ekran kartı değiştirmen tetikledi muhtemelen bunu.

Windowsun bir problemi bu önceki mesajlarımda yazdım gormedin sanırım. Her bilgisayardaki her windows kurulumu her şeyi diğer pclerle aynı sekilde tolare edemiyor bu tarz sacma hatalar atıyor. Ekran kartı değiştirmen tetikledi muhtemelen bunu.
Evet öncesinde böyle bir sorunum yoktu şu an driver ı kuruyorum güncelleştirmeleri yapıp durumu gözlemleyeceğim birisi 26.7.1 driver sürümü önermiş olmazsa bir de onu deneyeceğim

26.7.1 driver dene 26.8.1 ile ilgili bu konuda şikayetler var belki çözer
Şu an format attım 26.8.1 sürümü kuruluyor eğer devam ederse dediğin sürümü deneyeceğim hocam

Evet öncesinde böyle bir sorunum yoktu şu an driver ı kuruyorum güncelleştirmeleri yapıp durumu gözlemleyeceğim birisi 26.7.1 driver sürümü önermiş olmazsa bir de onu deneyeceğim

Şu an format attım 26.8.1 sürümü kuruluyor eğer devam ederse dediğin sürümü deneyeceğim hocam
Bu arada genel sorunlardan kaçınmak için MPO' yu kapatmayı da deneyebilirsin bu da ek çözüm ama bu konuya çözüm olabilir mi bilmiyorum elde bulunsun

Asrock 9070 XT Steel Legend var. 26.7.1 sürümü yüklü. Herhangi bir sorun vs. yok.

Adam 5060 ti önermiş

Çözümünüz güvenli moda alıp ddu ile silip en son çıkan sürümden bi öncesini indirip otomatik güncellemeyi kapatmanız. Windows Uptade'yi de kapatmayı unutma.

Bu arada genel sorunlardan kaçınmak için MPO' yu kapatmayı da deneyebilirsin bu da ek çözüm ama bu konuya çözüm olabilir mi bilmiyorum elde bulunsun
Teşekkürler hocam fotmattan sonra sorun devam ediyordu bir de bunu denedim bakalım işe yarayacakmı

Anakarta bağladığın 24 pin kablosunu ve ekran kartına taktığın 8 pin güç kablolarını çıkartıp tekrar tak. Belki temassızlık oluyordur. Ayrıca Windows'un RAM testi programı var, bu testi yap. Bilgisayarındaki RAM'lerden birinde sorun varsa reset atabiliyor oyun sırasında. Bahsettiğim iki olay da başıma gelmişti. Yada belki de güç kaynağında bir sorun olabilir.

Teşekkürler hocam fotmattan sonra sorun devam ediyordu bir de bunu denedim bakalım işe yarayacakmı
5070 ti almışsın kanka neden 9070xt alarak level düşürdün ki ? Başka bir modelini alabilirdin teknoloji,path tracingden ve yazılımdan feragat etmişsin bütçen de varmiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,320
Üyeler
202,253
Son üye
batrix06
Geri