Yardım 1.000.000 TL Araba Önerisi

Herkes egea önermiş genelde aslında en mantıklı araç gibi geliyor ama yaşım da 28 hâla kararsızım.
Hocam üstüne biraz daha eklerim temiz buluyum dersen Honda Civic 1.6 i-Vtec Sedan Benzin/Lpg 2012 - 2016 (Fb6) temiz bulabilirsin hem de sorunsuz otomatik ve devirli araba olur. Eğer bütçemi çok zorlamayım üstüne bana bişeyler kalsın cebimde vs dersende Fb7 kasa kodlu civiclere bakabilirsin. Motor şanzıman olarak Fb6 ile Fb7 birebir aynı. Kasaları değişik sadece. Toyota tarafında da 1.6 132 hp benzin lpg li auris veya corollalara bakabilirsin. Sorunsuz işimi görüyüm, bir sıkıntı olduğunda parça ve usta aramakla uğraşmayım diyosan japon en temizi. Ve satarken piyasasıda daha rahat.

Fuzülevime 1 Milyon için yazılmıştım eylül ayında alacağız araba bakıyorum, otomatik vites olması şart ekstra üzerine 100/200 bin çıkartmaya çalışırım duruma göre.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
Yıl takıntını kenara bırak km fazla olabilir eski arabalar sonuçta ama motoru yorulmamis bı kedi gözü damla gözü Mercedes bulursan tavsiye ederim tek kişi kullanacaksa özellikle çok iyi arabalar gecen gün kuzenim 780k ya 97 model full paket aldı aklın çıkar özelliklerine inanamazsin aracın 30 yıllık olduğuna (bı kez bindin mi bir daha Mercedes dışında bir arabaya binmek istemeyeceksin )

Hocam bilmediğim için soruyorum 2016 2017 HB A3 için düşünceleriniz nedir
1 Milyona zor bulursun hocam temizini. Otomatik alırsın s tronic mevcut. Dizelleri Çift kavramalı, bakım zamanı gelmişse yorabilir. Bakımları yapılmış denk getirirsen kaçırma güzel araba.

1 Milyona zor bulursun hocam temizini. Otomatik alırsın s tronic mevcut. Dizelleri Çift kavramalı, bakım zamanı gelmişse yorabilir. Bakımları yapılmış denk getirirsen kaçırma güzel araba.
2014 2015 lerde güzel gibi hayalim hep A3 dü

Sorunsuzluk için sedanda bu bütçede top 2 araç city ve egea 1.6.Yoğun trafik kullanımı var ise city
Buraya danşmak yerine bu kanalı takip etsenız daha iyi.

Ford Focusu ben genel olarak beğeniyorum 1.6larda olan aliminyum blok sorunu giderildi 1.5de demirdöküm blok kullanıyorlar motor konusunda sıkıntı yaşamazsın diye düşünmekteyim.
Şanzıman olarakta 8 ileri tork konvertörlü (tam otomatik) 8F35 kodlu şanzımanı kullanıyor. Çok harika ve bakım gerektirmeyen bir şanzıman.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunsuzluk için sedanda bu bütçede top 2 araç city ve egea 1.6.Yoğun trafik kullanımı var ise city
Bu adamın ağzına aldığı arabalar zam yiyor genelde :ROFLMAO:

Araba bilgisi olarakta Serhat İnci ile Yusuf Acun'un canlı yayınlarını takip edebilirsin.
Pufiduf 'u da takip edebilirsin. Galeri işine girdi araçları temizletip satıyor ama geçen bir tane Jazz videosuna denk geldim. Normal 1. nesil Jazz'a 800 küsür bin fiyat yazmış. Tamam çok temiz olabilir de 800 küsür e de Jazz alınmaz yani.
And Çetin'in de https://andcetin.com/#reviews böyle bir sitesi var. Marka Model yıl seçiyorsun ilgili incelemeyi youtube dan açıyor kronikleri sıkıntısı veya dikkat etmen gereken bişey varsa onları söylüyor genelde.

Son düzenleme:
Önerim İstanbul gibi dur-kalkı çok olan şehirde kullanacaksanız renault, fiat modellerinden şaşmamanız. Çünkü alman grubu dur kalk hastasıdır dsgyi bi anda elinize alabilirsiniz. Duruma göre civic modeli de olabilir edc ve cvt harici şanzımana dur-kalk şehirlerinde bulaşmamanızı öneririm.
City olabilir ama donanımı bilmiyorum civic varken city sizi tatmin etmeyebilir.
Dur kalk olmayan şehirdeyseniz alman grubuna bakabilirsiniz. Orta ve dolu paket polo sizi bir nebze tatmin edebilir. City yerine polo tercih ederim piyasasından dolayı. Opellerin dizel ve temiz astra grubuna bakabilirsiniz. İnsignia grubunu önermem arkadaşımda vardı beyin arızası verdikten sonra araç sürekli nazlanıp durdu bir kere arıza çıkarınca sanırım çok naz yapan bir model usta bu kelimeyi kullanmıştı.

Ford focus 1.6 vct modellerine bakabilirsiniz. Revize görmemiş şanzımanları güzeldir. Revize görmüşse sakın bulaşmayın zamanında hindistandan gelme yan sanayi sorunu çıktı ve piyasadaki revize görmüş bazı vct şanzıman aslında orjinal değiller.

Fiat ve renault için zaten öneriler gelmiş herhangi bir modelinin piyasası vardır, sizi üzmez, yolda kalsanız çok masraf çıkarmaz, düşük kesim dostudur. Hususi doblo bile alsanız fiat grubu bir şekilde sizi memnun eder aynı şekilde renault'da.

Not: İnsanlar niye opel önerisinden kaç demişler. Dizel 1.3 cdti astra kullandım zamanında bakım harici daha sanayiye uğramadım. 200 bin üstü evet belki problem çıkarabilir sanayiye sokabilir. Evet belki benzinlilerinde sorun olabilir subap, gaz entegresi problemleri vs. ancak her aracın iyisi de var kötüsü de. Yüksek km ve kronik problemli bir model olmadığı sürece uyguna sahibinden bulunduğu sürece bakımlı her model araç alınabilir.

Önerim İstanbul gibi dur-kalkı çok olan şehirde kullanacaksanız renault, fiat modellerinden şaşmamanız. Çünkü alman grubu dur kalk hastasıdır dsgyi bi anda elinize alabilirsiniz. Duruma göre civic modeli de olabilir edc ve cvt harici şanzımana dur-kalk şehirlerinde bulaşmamanızı öneririm.
City olabilir ama donanımı bilmiyorum civic varken city sizi tatmin etmeyebilir.
Dur kalk olmayan şehirdeyseniz alman grubuna bakabilirsiniz. Orta ve dolu paket polo sizi bir nebze tatmin edebilir. City yerine polo tercih ederim piyasasından dolayı. Opellerin dizel ve temiz astra grubuna bakabilirsiniz. İnsignia grubunu önermem arkadaşımda vardı beyin arızası verdikten sonra araç sürekli nazlanıp durdu bir kere arıza çıkarınca sanırım çok naz yapan bir model usta bu kelimeyi kullanmıştı.

Ford focus 1.6 vct modellerine bakabilirsiniz. Revize görmemiş şanzımanları güzeldir. Revize görmüşse sakın bulaşmayın zamanında hindistandan gelme yan sanayi sorunu çıktı ve piyasadaki revize görmüş bazı vct şanzıman aslında orjinal değiller.

Fiat ve renault için zaten öneriler gelmiş herhangi bir modelinin piyasası vardır, sizi üzmez, yolda kalsanız çok masraf çıkarmaz, düşük kesim dostudur. Hususi doblo bile alsanız fiat grubu bir şekilde sizi memnun eder aynı şekilde renault'da.

Not: İnsanlar niye opel önerisinden kaç demişler. Dizel 1.3 cdti astra kullandım zamanında bakım harici daha sanayiye uğramadım. 200 bin üstü evet belki problem çıkarabilir sanayiye sokabilir. Evet belki benzinlilerinde sorun olabilir subap, gaz entegresi problemleri vs. ancak her aracın iyisi de var kötüsü de. Yüksek km ve kronik problemli bir model olmadığı sürece uyguna sahibinden bulunduğu sürece bakımlı her model araç alınabilir.
Hocam edc de çift kavramalı şanzıman değil mi ? En sorunsuzları ve kavrama masrafı olmayan şanzımanlar: Tork Konvertörlü ve Cvt olanlar.

Bak işte opel önermişler ahhaha alıcaksan ben satayım sana 2021 Corsa Ultimate 130 bg. Sadece sol arka tamponda lokal boya ve benden önceki sahibinin ihmali sonucu kuş pisliği sebebiyle tavanda yanık var. Çift renk cam tavanlı. Amaa her 6k km de yağ eksiltme(herhangi bir yerde kaçak olmamasına rağmen), çift renk olmasından ötürü boyasının ince olması ve her kuş pisliğinde inşallah vernik atmamıştır paniği, şehir içinde 21km/saat ortalamayla 10 litre yakması gibi dertler edinmek istiyorsan hemen satabilirim.
Sıfır mı almıştınız ben 3 sene önce 2020 model 100bg versiyonunu aldım 20.xxx km'de 3 senedir yaptığım tek şey 8-9.000 km'de yağ değiştirmek onun dışında saat gibi... Yani kronik direksiyon kutusu problemi olduğu da söyleniyor henüz denk gelmedim. Genel olarak 1.2 T kötü şanıyla bilinen bir motor Stellantis grubu olduğu için ama şans işi biraz da

Yeni model ve düşük km tavsiye ederim. Fiyatına göre en uygun bulunabilen arabalarda genelde egea oluyor. Bazen yakışıklı dursun diye millet gidip eski arabaya dünyanın parasını veriyor sonra arıza çıkarsa uğraşırsın.

Hocam edc de çift kavramalı şanzıman değil mi ? En sorunsuzları ve kavrama masrafı olmayan şanzımanlar: Tork Konvertörlü ve Cvt olanlar.
edc'de ift kavrama ayrıca ısınma sorunları mevcut fakat renault grubuna girdiği için özellikle yazdım. CVT'nin bildiğime göre 2 türlüsü var ancak temiz ve bakımlı olması şart. Tork Konvertörlü en sorunsuz şanzıman gruplarından biri evet doğru ama onunda temiz ve bakımlı olanını bulmak lazım. Bir sıkıntı yaşandığında çeyrek araba parası daha çıkar cepten. Yİne focuslarda olan powershift şanzıman ile alakalı da zaten hindistan mevzusu var.

Araba'da çok ince detaylara girildiğinde en sonunda şimdi almayım kalsın moduna giriyor insan. Her aracın diğerlerine göre güzelliği ve kusuru var. Ford'un yakıt ve bakım masrafı, renaultun ısınma problemleri, alman grubu 2021'ye kadar olan dsg problemleri, Dacia grubunun paket özelliklerinin olmaması, Opel'in kronik ve lpg motor arızaları.

En iyisi piyasasının altında bulunmuş, temiz bakılmış, düzenli bakımları yaptırılmış (Yetkili servis olursa tadından yenmez.) ve mümkünse sahibinden olan araçlardır. Geri kalanlar bizi aşıyor.

Dedemin meşhur bi lafı var yavrum araba alıcaksan uzun ömürlü olsun istiyosan taksiciler hangi arabaları kullanıyor o modelleri alıcaksın derdi. Bizimki de o hesap. Piyasası olan ve fiyat emsallerine göre ucuz olan aracı yapıştırıp geçiceksin. Yoksa işin içinden çıkarmıyorsun artık. :)

Hocam üstüne biraz daha eklerim temiz buluyum dersen Honda Civic 1.6 i-Vtec Sedan Benzin/Lpg 2012 - 2016 (Fb6) temiz bulabilirsin hem de sorunsuz otomatik ve devirli araba olur. Eğer bütçemi çok zorlamayım üstüne bana bişeyler kalsın cebimde vs dersende Fb7 kasa kodlu civiclere bakabilirsin. Motor şanzıman olarak Fb6 ile Fb7 birebir aynı. Kasaları değişik sadece. Toyota tarafında da 1.6 132 hp benzin lpg li auris veya corollalara bakabilirsin. Sorunsuz işimi görüyüm, bir sıkıntı olduğunda parça ve usta aramakla uğraşmayım diyosan japon en temizi. Ve satarken piyasasıda daha rahat.
Civic bütçemi zorlar bayağı hemde eski kalır belki auris olabilir dediğiniz gibi teşekkür ederim

Yıl takıntını kenara bırak km fazla olabilir eski arabalar sonuçta ama motoru yorulmamis bı kedi gözü damla gözü Mercedes bulursan tavsiye ederim tek kişi kullanacaksa özellikle çok iyi arabalar gecen gün kuzenim 780k ya 97 model full paket aldı aklın çıkar özelliklerine inanamazsin aracın 30 yıllık olduğuna (bı kez bindin mi bir daha Mercedes dışında bir arabaya binmek istemeyeceksin )
İnsanın son parasıyla alacağı bir otomobil olduğundan o toplara giremem hocam belki yanda param olsa :)

Teşekkür ederim bakacağım

Geri