Önerim İstanbul gibi dur-kalkı çok olan şehirde kullanacaksanız renault, fiat modellerinden şaşmamanız. Çünkü alman grubu dur kalk hastasıdır dsgyi bi anda elinize alabilirsiniz. Duruma göre civic modeli de olabilir edc ve cvt harici şanzımana dur-kalk şehirlerinde bulaşmamanızı öneririm.
City olabilir ama donanımı bilmiyorum civic varken city sizi tatmin etmeyebilir.
Dur kalk olmayan şehirdeyseniz alman grubuna bakabilirsiniz. Orta ve dolu paket polo sizi bir nebze tatmin edebilir. City yerine polo tercih ederim piyasasından dolayı. Opellerin dizel ve temiz astra grubuna bakabilirsiniz. İnsignia grubunu önermem arkadaşımda vardı beyin arızası verdikten sonra araç sürekli nazlanıp durdu bir kere arıza çıkarınca sanırım çok naz yapan bir model usta bu kelimeyi kullanmıştı.
Ford focus 1.6 vct modellerine bakabilirsiniz. Revize görmemiş şanzımanları güzeldir. Revize görmüşse sakın bulaşmayın zamanında hindistandan gelme yan sanayi sorunu çıktı ve piyasadaki revize görmüş bazı vct şanzıman aslında orjinal değiller.
Fiat ve renault için zaten öneriler gelmiş herhangi bir modelinin piyasası vardır, sizi üzmez, yolda kalsanız çok masraf çıkarmaz, düşük kesim dostudur. Hususi doblo bile alsanız fiat grubu bir şekilde sizi memnun eder aynı şekilde renault'da.
Not: İnsanlar niye opel önerisinden kaç demişler. Dizel 1.3 cdti astra kullandım zamanında bakım harici daha sanayiye uğramadım. 200 bin üstü evet belki problem çıkarabilir sanayiye sokabilir. Evet belki benzinlilerinde sorun olabilir subap, gaz entegresi problemleri vs. ancak her aracın iyisi de var kötüsü de. Yüksek km ve kronik problemli bir model olmadığı sürece uyguna sahibinden bulunduğu sürece bakımlı her model araç alınabilir.