🔥İndirim Noctua Nh-D15 G2 Chromax.Black 9781 TL 🔥

Meraklısına tagi gelmeli başlıklara boşuna tartışma dönüyor bunu almayı kafaya koymuş adama ne diyebilirsin ki

3 tane sistemimde Noctua ürünleri kullanıyorum. Atx kasada Deepcool ak620 nin fanlarını Noctua a12x25 ile değiştirdim. Yük altında epey farketti. İtx sistemde u12a kullanıyorum. Fan sesi yok. Bir de asrock deskminide l9a kullanıyorum. Onda da aynı şekilde yük altında ve boşta ses duymak neredeyse imkansız.

Noctua iyi mi. Evet en iyisi ama bu paralara fiyat performans değil.

Pokemon kartlarına binlerce dolar verenler var tartışılmaz bunun peşinde de olanlar vardır ancak 7bin tl fazladan para veriyoruz ortada performans yok üstelik çirkin bize 7 bin liralık ne sunuyor biraz tartışılır ? Kaliteli bir tornavida onun dışında phantom spirit kadar soğutmayan bir alet.Özel hissettiren performans yok tip yok koleksiyonluk bir hediye yok diye tahmin ediyorum şık bir anahtarlık süs v.s çıkıyor mu paketinden ? Dediğim gibi peşinde olanlar asla tartışılmaz zaten dünyaca ünlü bir marka çöpleyecek değiliz ama gerçekten tartışmalı bir fiyat performans eğrisi var ortada.

Saçma sapan bir konu, saçma sapan bir ürün, saçma sapan bir ilan, saçma sapan bir fiyat, saçma sapan bir paylaşım.

Her şeyin bir limiti olur. Ortalama 2000 TL hava soğutucusu 60 da tutarken, bilemedin bu 55 de tutar. Maks 5 derece. İstersen koca sanayi tipi vantilatör tak.

5 den fazla etki eden sıvı soğutma, 20 derece fark olsun istersen nitrojen kullanırsın.
Sadece pahalı olduğu için saçma yazmışsın, sence pahalı olan bir ürün başkası için pahalı olmayabilir.

Lambo da pahalı o zaman gidiyim passat alayım demek gibi bişey cogu kişinin verdiği örnek. İkisi de sizi a noktasından b noktasına götürür. bu da işlemciyi soğutur bu kadar basit bi matematik. 04.05.2021 tarihinde 1183TL'ye n11den almışım kahverengi olanını. Siyah ya yoktu ya da daha pahalıydı o zamanlar tam hatırlamıyorum. Bugune kadar tık demedi fanlar. Yani şu malı fiyatı yüzünden eleştirip onu alacağıma 3kya bunu alırım diyenler önce 5 sene sıkıntısız, aynı performansta calısacak ve bu kalitede olan sıvı sogutucu veya kule tipi örnekleriyle gelsinler sonrasına bakarız. Yanlış olmasın hala calısıyor calısmaya da devam edecek gibi duruyor gram ses, titreme veya balans bozuklugu yok fanlarda. Yani işin özü şu arkadaşlar, paranız varsa uzun ömrülü bir ürün istiyorsanız, sıkıntı cıkartmasın diyorsanız alır geçersiniz. Ben buna bu kadar para vermem diyosanız gider 2 3kya bi sogutucu alır onu kullanırsınız ama kimseye bu sogutucuya bu fiyatı veriyor diye laf edemezsiniz bu kadar basit. İşlemcimin 3 ay boyunca günün 15 saati %90-100 yük altında olduğu bir zaman, ihtiyacım vardı işimi gördü, bugunun 2 3k lık sogutucularını taksam muhtemelen görmeyecekti ya da bugunleri görmeyecekti. Noctua hala tıkır tıkır calısıyor. Kullanmadığınız performansını bilmediğiniz, ne kadar dayanıklı olduğunu görmediğiniz ürün hakkında yorum yapmadan önce bi bakın ürünü tanıyın sonra "yaa bu ne yaa 10kya sogutucu mu olur" dersiniz.

Alacak olan arkadaşlara da ufak bi not düşeyim, benimki G1 gerçi sanırım sonradan G2 cıkmıs, x570 e gaming anakartımdaki ram slotları fanla aynı seviyede olduğu için öndeki fanı 2 3 cm yukarı takarak kullanıyorum. 4 slot dolu değilse belki kurtarır. Bende 4 slot dolu malesef.

İyi günler herkese

ne kadar yorum yaparsanız yapın 10k ya hava soğutucu alınmaz aga ya valla yani ne derseniz diyin değmez yani bu fiyatlara üst düzey sıvı soğutucu var isterse en kaliteli malzeme olsun gene değmez dediğim gibi

Noctua kullanıcısı birisi olarak söylüyorum. Almayın. Sebebi tamamen fiyattan kaynaklı.

Bu fiyata akustik-performans skalasında sıvı soğutma rahatlıkla denk getirirsiniz. Bu soğutucunun fiyat 5000-6000 olsa, Noctua denemek isteyen buyursun denesin diyebilirdim belki ama fiyatı gerçekten absürt derecede yüksek.

Malzeme kalitesi derler, bakımı derler, uzun ömürlülük derler. Açık konuşayım hepsi tırıvırı fiyat aralığına baktığında. 7-8 sene önce bunun fiyatını tartışıyor olsaydık, mantıklı derdim çünkü o zaman gerçekten kalite standardında dağlar kadar fark vardı markalar arasında(hele ki Çin menşeili markalara karşı). Şu anda hem o fark çok azaldı hem de pazar payı elde etmek uğruna zararına satış yapan Thermalright, Arctic gibi markalar var artık(bu markalar tabi yavaştan salmaya başladı ismini duyurduktan sonra).

Lütfen işlemcinize göre araştırın. Platformu neyse AMD veya Intel, ona göre performanslarına göz atın. Sonra da fiyatına ve sağladığı garanti/değişim ömrüne bakın yeterli.

Kendi fikrim bu fiyata hayatta almayın. Bence asıl ederi ortalama üstü bir kule tipinin fiyatından 2-2.5 kat falan olmalı maksimum o da 6000 TL aralığına denk geliyor. Gereksiz 3000-4000 TL'ye yakın paranızı fazla vermiş oluyorsunuz.

Kendi yeni G2 kasa fanları için fikrim başka ama. G2 fanları ne kadar fiyatı yüksek olsa da ortalama üstü bir fanın 2 kat üstü falan fiyatı, orada en azından o seviyeyi korumuş. Bir fan için yine fazla diyebilirsiniz ama o seviyede desibel ile aynı performansı verecek fan sayısı yok denecek kadar az piyasada. Arctic fanları da denedim ama eşit düzeyde onda bile 5-7 desibel oynayabiliyor. En azından burada ses için ekstra para vermiş oluyorsunuz. Hava soğutmada o kadar absürt farkları render falan almıyorsanız veya işlemciye sürekli yük bindirmiyorsanız göremezsiniz. Bu yüzden oyun amaçlı hele ki, boşa para akıtmayın bence. Benim bütçem var alacak ama mantıklı bile değil bu fiyatlara.

Ben aldığımda 2023'te 1690 TL falandı. O zamanın parasıyla bir tık fazla ama rakipsizdi. Şimdi öyle olduğunu düşünmüyorum.

Kısaca, bence alınmaz.

Aio lardan geri kalıyor sanırım.

Ekler

• 1000014246.webp
    1000014246.webp
    51.5 KB · Hit: 44
Ürünü fiyatı sebebiyle eleştirebiliriz. Son derece haklı bir eleştiri olabilir. Daha ucuza benzer hatta daha iyi soğutma performansı sergileyen ürünler mutlaka vardır. Bu sebeple fiyat - fayda eleştirileri de yapabiliriz. Lakin bu ürünlerin klasmanının ve hitap ettiği kullanıcı kitlesinin farklı olduğu gerçeğini de göz ardı etmemeliyiz.
Noctua ve Be Quiet kule tipi soğutucularını ve fanlarını tercih eden insanların hassasiyetleri farklı. Ses takıntılı insanların ilk tercihleri bu iki marka mesela. Sizin duymadığınız ya da duysanız da umursamadığınız pompa sesi birileri için sinir bozucu bir ses oluyor.
Dört tane Noctua/Be Quiet kasa fanı için bir kasadan daha fazla para ödeyen insanlar var. Yani sessizliğe ve uzun kullanım ömrüne yatırım yapanlar var. Bu fanlar ve soğutucular, çok iyi bir soğutma performansını çok sessiz şekilde vermek üzerine geliştiriliyor. Ve çok uzun ömürlü fanlar, yıllarca göbek sesi duymadan kullanabileceğiniz fanlar.
Kule tipi soğutuculara hala önyargılı olan insanlar var. Ve son iki yıldır moda olan DARK temalı kasalar toplamak hevesinde olan insanlar var. Bugün birçok kasanın artık ARGB fanlarla değil de siyah ve aydınlatmalı olmasının sebebi bu.
Evet çok pahalılar, "oha lan, bir fana/kuleye bu kadar verilir mi?" dedirtecek ürünler. Ama bilgisayarın başına oturduğunuz vakit, "oha lan! bir bilgisayar nasıl bu kadar sessiz olabilir?" diyeceğiniz ürünler.

fiyatından dolayı satın almayacağım nadir soğutuculardan biri. hatta satın almayı bırakın uzaktan merhaba bile denmez bu fiyata.

kaliteli markaların kaliteli diye extra pahalı satmaları kötü oluyor

Sürekli aktif takip ettiğim bir ürün. Dolarında artmasıyla beraber 12 seviyelerinden 13e kadar çıktı. Şuan %25 indirim var. Bekleyen varsa kaçırmasın normalde siyahı özellikle pahalı oluyor.

LİNK: https://inventus.com.tr/mi_products...ZdhDsXWa9TNprSMN1ZTb6MziItHj4QyMaAsyAEALw_wcB

Genel olarak noctua ürünlerinde indirim var sanırım. İsteyen bir inceleyebilir ama en güzel indirim yukarda linkini attığım üründe.
İşlemci Soğutucular: https://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1979#/?marka=NOCTUA
Kasa fanları: https://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966#/?marka=NOCTUA
su markanin kalitesi bi ayri ya

Geri