(Brn Motors Ankara Subayevleri ) Pilot Expertiz Hatasız Diye Satılan Şaseleri İşlemli Araç Hakkında Yaşadığım Olay

Çok geçmiş olsun. Ben insanların ahlaksız ticaretinden. Haksız kazanç peşinde koşmalarından yoruldum artık. Süreci güncellerseniz takip edeceğim. Umarım aleyhinize bir karar ile sonuçlanır.
Teşekkür Ederim Süreci Güncel Tutacağım Satıcı Arayıp Yaptığım Paylaşımlardan Dolayı Dava Edeceğini Söyledi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle geçmiş olsun. Bana kalırsa 200K yı alsanız daha iyi olurmuş bu davadan çok güzel bir sonuç alma ihtimaliniz yok gibi duruyor çünkü.

Ne yapılır konusuna gelirsek öncelikle aracı tapuda düşük göstermişsiniz, şuan bu işlem tespit edilirse devlet hem size hem galericiye ceza kesecektir.

Bu durumu açacağınız davada açıklamadan da bir hak iddia etmeniz çok zor gibi duruyor galerici zaten ucuza verdim der geçer. Sanırım ekspere dava açılabilir eksik iş yapıldığı için. Eksperlerin veri saklama (detaylı araç fotoğrafları vs) zorunluluğu var mahkeme onları detaylı inceleyip “sonradan kaza yapmışsın” durumunun olmadığına karar verebilir. Tabi en doğrusu bunu bir avukatla görüşmeniz olur tüm seçeneklerin hesabını yaparsınız en mantıklı gelene göre aksiyon alırsınız.
satıcıya 350 bin teklif ettim kabul etmedi hep oyaladı durdu hallederim yaparım yarın ararım seni tarzı ama aramadı biz aradığımızda sert bir üslup kullanarak ne yaparsan yap dedi 200 bin vereceğini de sanmıyorum mahkemeye verdim bakalım

Geçmiş olsun. Konuyu tam okumadım ama satıcının kaç defa yalanını yakalamissin ve alman için acele ettirmiş. Arabanın piyasasını bilmiyorum ama galerici piyasa altı satar mı? İlk başta götürmek istediğin ekspertiz için yanaşmaması bile şüphelendirici.
Aylar sonra durumu nasıl anladın?
teşekkür ederim ilk arabam olduğu için ne yapmam gerek bilmiyordum küçüklükten beri istiyordum bir heves bir heyecan gözüme gelmedi hiç bir şey aldıktan sonra maddi nedenlerden dolayı satmak istedim aracı satın alacak kişi ekspere koyduğunda öğrendik durumu :(

Büyük geçmiş olsun. Galericiye karşı davayı kazanma ihtimalin yok hatta hukuk önünde sen bile kötü duruma düşebilirsin çünkü vergiden kaçırmak için elden alınan borç yazarak bir para gönderimi yapmışsın, hukuki süreç başlarsa ve bunu sorgularlarsa (ki sorgularlar) başın yanabilir, ayrıca hiç bu iban olayı yaşanmasa bile galerici ''kendi istediği ekspertize götürdü'' diyerek işin içinden çıkacaktı zaten. Şu durumda yapılabilecek en mantıklı hareket hatalı raporu veren ilk ekspertiz firmasını dava etmen olabilir. Eski ve yeni raporlarla mahkemeye başvurursan belki bir sonuç alabilirsin, gerçi o bile kesin değil çünkü 7 ay geçmiş üzerinden, mahkeme bu süreçte başka bir kazaya karıştığını ve bu yüzden şaside ezikler oluştuğunu düşünebilir. Tekrardan geçmiş olsun
yorumunuz için teşekkür ederim satıcı aracı satmayacağını söyleyerek bizi ikna etti o kadar yoldan geldik mecbur kabul etmek zorunda kaldım hayırlısı diyelim tecrübe oldu benim için hem heyecanlıydım ilk arabam olduğu için hem de ne yapmam gerek hiç bir fikrim yoktu anlamıyordum çoğu şeyden bodoslama girdik hayırlısı olsun diyelim teşekkürler

Geçmiş olsun, üzüldüm açıkçası ama kitabina uygun yapmış görünüyor eksper raporlarının geçerliliği de 6 ay diye biliyorum. Yine de umarım hakkını alırsın. Başlığa galerinin ve exper firmasının şubesini yaz da google da arama yapıldığı zaman direkt bu olay çıksın. Gitmesinler insanlar buralara
yorumunuz için teşekkür ederim ban sebebi değilse yazarım

Son düzenleme:
Eğer bir satıcı veya galerici bir eksperde sorun yaşadığını söylediyse hemen oradan koşar adım kaçın. O araç sıkıntılıdır.

Geçmiş olsun. Süreç uzasada avukatınız iyiyse her türlü çözülür. Mahkeme bilirkişi tayin edecek o bilirkişi kazanın sizin tarafınızdan yapılmadığını tespit edecek vs biraz sürer ama dediğim gibi avukat iyiyse çözecektir.
yorumunuz için teşekkür ederim bir anlık heves ve istek sonucu aceleci davrandım yapacak bir şey yok çok teşekkürler amacım paylaşarak insanları bilinçlendirmek

Bu acelem var hastam var cenazem var diyenlerden almayacaksın zaten. Bende 7bin km de aracımı alırken exper motorda terleme var dedi. Toyota'nın kendi servisine çektirdim adam hastam var acelem var başladı sıfır araçda ne olacak bunlarda normal vs ayak yaptı gitmek istemedi ama eşşek gibi de çekti, çekmese almazdım. Neyse bir şey çıkmadı aldım sonra sattım ama bunların hepsi okul çocuğu bundan sonra 2-3 ay daha çalışırım bunlara ekmek yedirmem zıkkım yesinler.

Büyük geçmiş olsun. Galericiye karşı davayı kazanma ihtimalin yok hatta hukuk önünde sen bile kötü duruma düşebilirsin çünkü vergiden kaçırmak için elden alınan borç yazarak bir para gönderimi yapmışsın, hukuki süreç başlarsa ve bunu sorgularlarsa (ki sorgularlar) başın yanabilir, ayrıca hiç bu iban olayı yaşanmasa bile galerici ''kendi istediği ekspertize götürdü'' diyerek işin içinden çıkacaktı zaten. Şu durumda yapılabilecek en mantıklı hareket hatalı raporu veren ilk ekspertiz firmasını dava etmen olabilir. Eski ve yeni raporlarla mahkemeye başvurursan belki bir sonuç alabilirsin, gerçi o bile kesin değil çünkü 7 ay geçmiş üzerinden, mahkeme bu süreçte başka bir kazaya karıştığını ve bu yüzden şaside ezikler oluştuğunu düşünebilir. Tekrardan geçmiş olsun
Eksperlerin 5 yıl veri saklama zorunluluğu var. Bence eksper işi sonuç verebilir yani şasenin fotoğrafı vs vardır herhalde o raporda. Yoksa o da ayrı sorun eksper açısından. Zaten bilirkişi de anlar hasarın eskiden mi şimdi mi olduğunu. Yalnız bu davadan zararın komple karşılanması gibi bir karar çıkar mı ondan emin değilim o kadar geniş hak olmayabilir.

brn motor dediğiniz eğer motosiklet şubesine de sahipse onlar tam bir orul orul o*** çoc**dur. o sahibini de görürsem yakalayıp indirecem bir gün.

çok geçmiş olsun hocam bir daha bir şeyi alırken bu tarz vergi kaçırma olayını falan unutun

benzer bir şey yaşadım
babam 2018de bir apart dairesi satın aldı ardından kendinde vergi borcu olduğundan daireyi halamın oğlunun üstüne yaptı.
2018 sonunda babam vefat etti, ev kuzende kaldı, annem 3-4 yıldır üstüne almaya çalışıyordu her seferinde "satın alınan kişinin üstünde borç var o ödemeden biz satamıyoruz" dedi.
O nedenle üstümüze alamadık.
Bu sene bir yakınımız aracılığıyla tapudan baktık ve ev geçen sene nisan ayında satılmış.
Amcam(babamın amcaoğlu)çok adaletli hoşgörülü biri olduğu için orda konuştuk ,borcu varmış, halam dolandırılmış falan falan intihat raddedine gelmiş(yersen).Konuştuk ve 1.750000tlyi haziran ayının sonuna kadar vereceği konusunda anlaştık, paramızı hala alamadık hep oyalıyor, yok vericem yok dardayım.
Dava açamıyoruz çünkü resmiyette daire onun gözüküyor, belki açsak tanıdıkların şahitliğinde alabiliriz ama devlet üstüne düşer mi bilemedim

Bu nedenle resmi yollar olmadan al sat yapmayın

çok geçmiş olsun hocam bir daha bir şeyi alırken bu tarz vergi kaçırma olayını falan unutun

benzer bir şey yaşadım
babam 2018de bir apart dairesi satın aldı ardından kendinde vergi borcu olduğundan daireyi halamın oğlunun üstüne yaptı.
2018 sonunda babam vefat etti, ev kuzende kaldı, annem 3-4 yıldır üstüne almaya çalışıyordu her seferinde "satın alınan kişinin üstünde borç var o ödemeden biz satamıyoruz" dedi.
O nedenle üstümüze alamadık.
Bu sene bir yakınımız aracılığıyla tapudan baktık ve ev geçen sene nisan ayında satılmış.
Amcam(babamın amcaoğlu)çok adaletli hoşgörülü biri olduğu için orda konuştuk ,borcu varmış, halam dolandırılmış falan falan intihat raddedine gelmiş(yersen).Konuştuk ve 1.750000tlyi haziran ayının sonuna kadar vereceği konusunda anlaştık, paramızı hala alamadık hep oyalıyor, yok vericem yok dardayım.
Dava açamıyoruz çünkü resmiyette daire onun gözüküyor, belki açsak tanıdıkların şahitliğinde alabiliriz ama devlet üstüne düşer mi bilemedim

Bu nedenle resmi yollar olmadan al sat yapmayın
Çok geçmiş olsun benimki tamamen heyecan ve tecrübesizlik bir de vergiden falan çok anlamıyordum satıcı satmayacağım aracı dediğinde o kadar yolu geldik yolda kaldık vs geri dönmek istemedim açıkçası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,160
Üyeler
202,805
Son üye
klcemr09
Geri