Andolor
80+
- Reaksiyon skoru
- 14
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür Ederim Süreci Güncel Tutacağım Satıcı Arayıp Yaptığım Paylaşımlardan Dolayı Dava Edeceğini SöylediÇok geçmiş olsun. Ben insanların ahlaksız ticaretinden. Haksız kazanç peşinde koşmalarından yoruldum artık. Süreci güncellerseniz takip edeceğim. Umarım aleyhinize bir karar ile sonuçlanır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
satıcıya 350 bin teklif ettim kabul etmedi hep oyaladı durdu hallederim yaparım yarın ararım seni tarzı ama aramadı biz aradığımızda sert bir üslup kullanarak ne yaparsan yap dedi 200 bin vereceğini de sanmıyorum mahkemeye verdim bakalımÖncelikle geçmiş olsun. Bana kalırsa 200K yı alsanız daha iyi olurmuş bu davadan çok güzel bir sonuç alma ihtimaliniz yok gibi duruyor çünkü.
Ne yapılır konusuna gelirsek öncelikle aracı tapuda düşük göstermişsiniz, şuan bu işlem tespit edilirse devlet hem size hem galericiye ceza kesecektir.
Bu durumu açacağınız davada açıklamadan da bir hak iddia etmeniz çok zor gibi duruyor galerici zaten ucuza verdim der geçer. Sanırım ekspere dava açılabilir eksik iş yapıldığı için. Eksperlerin veri saklama (detaylı araç fotoğrafları vs) zorunluluğu var mahkeme onları detaylı inceleyip “sonradan kaza yapmışsın” durumunun olmadığına karar verebilir. Tabi en doğrusu bunu bir avukatla görüşmeniz olur tüm seçeneklerin hesabını yaparsınız en mantıklı gelene göre aksiyon alırsınız.
teşekkür ederim ilk arabam olduğu için ne yapmam gerek bilmiyordum küçüklükten beri istiyordum bir heves bir heyecan gözüme gelmedi hiç bir şey aldıktan sonra maddi nedenlerden dolayı satmak istedim aracı satın alacak kişi ekspere koyduğunda öğrendik durumuGeçmiş olsun. Konuyu tam okumadım ama satıcının kaç defa yalanını yakalamissin ve alman için acele ettirmiş. Arabanın piyasasını bilmiyorum ama galerici piyasa altı satar mı? İlk başta götürmek istediğin ekspertiz için yanaşmaması bile şüphelendirici.
Aylar sonra durumu nasıl anladın?
yorumunuz için teşekkür ederim satıcı aracı satmayacağını söyleyerek bizi ikna etti o kadar yoldan geldik mecbur kabul etmek zorunda kaldım hayırlısı diyelim tecrübe oldu benim için hem heyecanlıydım ilk arabam olduğu için hem de ne yapmam gerek hiç bir fikrim yoktu anlamıyordum çoğu şeyden bodoslama girdik hayırlısı olsun diyelim teşekkürlerBüyük geçmiş olsun. Galericiye karşı davayı kazanma ihtimalin yok hatta hukuk önünde sen bile kötü duruma düşebilirsin çünkü vergiden kaçırmak için elden alınan borç yazarak bir para gönderimi yapmışsın, hukuki süreç başlarsa ve bunu sorgularlarsa (ki sorgularlar) başın yanabilir, ayrıca hiç bu iban olayı yaşanmasa bile galerici ''kendi istediği ekspertize götürdü'' diyerek işin içinden çıkacaktı zaten. Şu durumda yapılabilecek en mantıklı hareket hatalı raporu veren ilk ekspertiz firmasını dava etmen olabilir. Eski ve yeni raporlarla mahkemeye başvurursan belki bir sonuç alabilirsin, gerçi o bile kesin değil çünkü 7 ay geçmiş üzerinden, mahkeme bu süreçte başka bir kazaya karıştığını ve bu yüzden şaside ezikler oluştuğunu düşünebilir. Tekrardan geçmiş olsun
yorumunuz için teşekkür ederim ban sebebi değilse yazarımGeçmiş olsun, üzüldüm açıkçası ama kitabina uygun yapmış görünüyor eksper raporlarının geçerliliği de 6 ay diye biliyorum. Yine de umarım hakkını alırsın. Başlığa galerinin ve exper firmasının şubesini yaz da google da arama yapıldığı zaman direkt bu olay çıksın. Gitmesinler insanlar buralara
Son düzenleme: