Steame Kartımdan Para Çekmişler.

samet9014

80+
Reaksiyon skoru
24
Merhaba arkadaşlar , bugün steam hesabıma benim haberim olmadan kartımdan art arda para çekip birilerine hediye oyun içi ürün göndermişler
steame ticket attım ve bankayı arayıp kartımı kapattırdım. Ne yapmam gerekiyor sizce bilgisayarı daha 2 gün önce formatlamıştım nasıl bu bilgilere erişebiliyorlar?

Ekler

• asndsandsnan.webp
    asndsandsnan.webp
    51.8 KB · Hit: 81
  • sasbsanasdn.webp
    sasbsanasdn.webp
    25.1 KB · Hit: 74
Merhaba arkadaşlar , bugün steam hesabıma benim haberim olmadan kartımdan art arda para çekip birilerine hediye oyun içi ürün göndermişler
steame ticket attım ve bankayı arayıp kartımı kapattırdım. Ne yapmam gerekiyor sizce bilgisayarı daha 2 gün önce formatlamıştım nasıl bu bilgilere erişebiliyorlar?
telefondan da steam açıksa oradan yapmıslardır inat tv gibi yerler banka hesaplarına erişim sağlatıyor

bildiğim kadarıyla bu oyun içi satın alma olduğundan bunların iadesi yok üstünde birde hediye olarak göndermiş destek bi kaç gün sonra cevap veriyor panik yapma genellikle dolandırıcılık gibi mevzularda yardımcı oluyorlar ama %100 iade eder diye bişey diyemem çünkü bunu kim yaptıysa baya bir kurnaz biri https://steamcommunity.com/dev/apikey burdan api keyin varsa kaldırmanı tavsiye ediyorum steam guardı da aktif et bende böyle bir problemle karşılaştım bana iade sağlamamışlardı bilgin olsun.

:/ iade sağlamazlar diye düşünüyorum. Ne yazık ki Steam bu konularda elini suya sabuna bulandırmıyor çünkü bir noktada kendiside kazanıyor ;)
İade yaparlarsa da sevinirsin(riz) arkadaşın dediği gibi api key'e bak, sonra şifre fln değiştir mobile guard ı yeniden kur. Kartı da kaldır bence asla kayıtlı bırakma. Cüzdan kartı olmadıkça kayıtlı bırakma. Cüzdanın içinden en fazla birkaç yüz tl çekerler o da o sıra varsa, bende genellikle olmuyor bile. Kredi kartı flnsa daha fazla çekebilirler. 6k fena yani. GTAV ile pek aram yok ne aldı acaba. Genellikle bu konuda CS ve Dota itemleri kullanıyorlardı.

Yani sadece sistemini hackleyerek ulasmıyorlar daha once hesabını orda burda bir yere girdiysen veya fake bir linke tıklayıp girdiysen falan yine bilgilerini alabilirler

Ayrica 2 aşamalı dogrulaman yani Stram Guard’ın açık degil miydi ?

Yani destek yardimci olmayız demiş fotoda gördüğüm kadarıyla ama sen “Bu işlemleri ben yapmadim hesabıma biri izinsiz erismis hesabımı havkleyip bu islemleri yapmıs” dedin mi yoksa ben para iadesi istiyorum mu dedin ? Yani işlemin baskası tarafından gizlice hesabını hackleyerek yaptıgını soylersen yaedimci olurlar diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

:/ iade sağlamazlar diye düşünüyorum. Ne yazık ki Steam bu konularda elini suya sabuna bulandırmıyor çünkü bir noktada kendiside kazanıyor ;)
İade yaparlarsa da sevinirsin(riz) arkadaşın dediği gibi api key'e bak, sonra şifre fln değiştir mobile guard ı yeniden kur. Kartı da kaldır bence asla kayıtlı bırakma. Cüzdan kartı olmadıkça kayıtlı bırakma. Cüzdanın içinden en fazla birkaç yüz tl çekerler o da o sıra varsa, bende genellikle olmuyor bile. Kredi kartı flnsa daha fazla çekebilirler. 6k fena yani. GTAV ile pek aram yok ne aldı acaba. Genellikle bu konuda CS ve Dota itemleri kullanıyorlardı.
Hackleyeğen alan kişi falan kim bilmem ama cok büyük bir mal orası kesin çünkü aldığı şey bildiğin GTA online da oyun içi para işte yani para vermeye deymeyecek hileyle cok kolay cogaltılabilen çöp bir sey oyle soylıyım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrica 3D secure falan olmadan gapılan işlemlerde bazen banka parayi iade edebiliyor şansınızı deneyin

(Aİ yanıtıda bu sekilde dedigimi dogeukuyır galiba ama kesin degil)
Bankanın mobil uygulamasından veya şubesinden "Harcama İtiraz Formu" doldurmalıdır. Uluslararası kart kuralları gereği, 3D Secure (SMS kodu) kullanılmadan yapılan yetkisiz harcamalarda bankalar parayı genellikle kullanıcıya iade eder ve sorumluluğu üye iş yerine (Steam'e) yükler.

Son düzenleme:
aynı mevzu benim başıma da gelmişti. torrentten oyun indirmiştim öyle olmuştu. ödeme anında mailden bildirim gelince farketmiştim ve steam bakiyesi harcanmadan tüm bilgilerimi kurtarmıştım. sonrasında pcyi komple formatladım tek bir dosya bile yedeklemedim. mail adresimi de kapattım. ancak öyle kurtuldum. pc veya telefonunda açık olan mail adresini de kontrol et. her şeyden tam emin olana kadar da kartlarını internet ve yurtdışı alışverişine kapalı tut

Geçmiş olsun

bankanı arayıp kartınnın calındıgını soylersen onlar chargeback ıle paranı gerı alır sorun olmaz ama steam hesabını kapatırmı sonrasında bılemem denemen lazım

Steam supporta yazdıktan yaklaşık 2 saat sonra işlemleri iptal edip paramı iade ettiler teşekkür ederim , böyle bir sorun yaşarsanız steame sağlam bir ticket atın bütün ss ler ile birlikte , bankanızı arayıp durumu anlatıp kartı kapattırın iadenizi yapıyorlar sağolun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,584
Üyeler
203,189
Son üye
Corvea
Geri