Migrene Ne İyi Gelir ?

hocam bir şekilde tansiyonunu nabzını düşürmek de iyi geliyor diye biliyorum. tuzlu şekerli şeylerden uzak dur su içmeye çalış hareketini minimize et. kaşlarına ufak ufak masaj yap ama çok aşırı olmasa da sıktığını hisset. Bir de daha bir kalıcı yöntem arkadaşım yaptı botoks yaptırdı tabi nereye tam bilmiyorum da böyle yani :peepokalp:

Bu siralar cok sık migrenim tutuyor. Normalde evde karanlikta yatinca geciyordu biraz ama su an is yerindeyim. Yapabilecegim pratik bir sey var mi agri kesici disinda
Sinüzit var bende de. Başladın mı 10 dakika içinde Ağrı kesici icmezsem gözümü açamıyorum ağrıdan.
Sonra mide bulantısı var bilinç kaybı takip ediyor.
Bir kere acıdan uyuya kalmistim.
Arveles ile yaşıyorum diyebilirim.
Arveles içiyorum 5 dakika sonra geçmeye başlıyor.
Her zaman cebimde arveles olur.
Dün araç bakmaya bayiye gittik dönüşte atak tuttu. Hemen binkafeye girip su istedim ve içtim.
Ama galiba migrenin böyle hemen geçiren bir tedavisi yok :(

Çok fazla türü var burada yazanlar daha çok başlamaması için öneriler olmuş ama başladığında hele gerçekten sertse kusup yatmadan geçmez

Sinüzit var bende de. Başladın mı 10 dakika içinde Ağrı kesici icmezsem gözümü açamıyorum ağrıdan.
Dün araç bakmaya bayiye gittik dönüşte atak tuttu. Hemen binkafeye girip su istedim ve içtim.
İğne ve serum yediğim zaman bile ağrı tamamiyle geçmeyebiliyor. Hafif ağrıda arveles ağır ağrıda relpax kullanıyorum ben de. Geçmiş olsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: Loky
İş yerinde buzdolabı falan varsa şunlardan bir tane al, dolabın buzluk kısmında dursun lazım olunca çıkar kullan. Bunlar annemin ağrılarını kesiyordu.

Bizde Amazon'dan daha pahalı bir versiyonu var, önce oraya baktım ama bulamadım. Herhalde ucuzları da kötü değildir, kumaş ve içinde buzluğa atınca donan jellerden var.

Sinüzit kaynaklı bir ağrıysa da nane yağı öneririm. Azıcık bıyık kısmına dokundursan yeter. Hem burnunu açar hem de biraz sızlatarak sinüzit kaynaklı baş ağrısını çözer. Küçük ve kapaklı şişelerde alın. Oda kokusunu da böyle sattıklarından, nane yağı dışında içeriği olanlara bulaşmayın.

Çok kullanmayın, eğer kullanırsanız göze de etki ediyor. Bir zarar vereceğini sanmıyorum ama bayağı sızlatıyor. Ayrıca cilde falan sürünce de mentol etkisi yarattığından, yine çok olmayacak şekilde başının yanları, alnına sürmeyi deneyebilirsin. Keza ele sürüp, üstüne su vurunca falan böyle bir ferahlama hissi geliyor. Çok bunaldığın durumlarda da kullanılır.

Su tüketimini de genel olarak artırın. Şekerli içeceklerden de mümkünse uzak durun. Dişlerde kalan şeker ve çürük varsa, tüm kafa ve vücutu ağrıtır. Diş sağlığı bayağı önemli. Yemeklerin yanında içecek içmek zaten mantıklı bir şey değil. Genellikle doktorlar yemekten 1 saat önce veya sonra da içecek tüketilmesini önermez. Su için şeker, kafeinden uzak durun.

Benim gözlemlediğim miğren ve sinüzit ağrılarında kuru ortam çok etkiliyor. Bu yaz 2-3 gün hariç havalar fenalık getirecek şekilde sıcak değildi. Tam tersi iğrenç bir kuruluk vardı. Normalde kışın kalorifer açıkken burnum kuruyordu, bu yaz her gün kurudu. Bu nemlendirici şeyler de işe yarayabilir, ama ben düzgün çalışan cihaza denk gelmedim. Daha çok fanın üstünde olan nemlendirici ucuz şeyler sorunsuz hava püskürtüyor. Ev için nemlendirici ve hava temizleyici gibi şeyleri de düşünün. Bunlar burun kaynaklı ağrıları bayağı azaltıyor.

Son düzenleme:
olabildiğince karanlık sessiz ortam ve ağrı kesici dışında çok bir çözümün yok beklemen gerekiyor

Yadom

Ekler

• 1000146941.webp
    1000146941.webp
    271.4 KB · Hit: 9
Yazılanların hepsi işe de yarayabilir daha da kötü hale getirebilir. Bende auralı kronik migren var mesela şu arkadaşların yazdıklarını yapsam bayılırım :D
Bende de auralı migren var hocam aman aman aman, bu hastalığın adını duyunca bile içim kötü oluyor

ben tüm gün ağrı çekip gece uyumayı bekliyordum uyuyunca geçiyordu sadece, bazılarının kusunca geçiyor ama arveles içiyorum artık 10dk da kesiyor

Bende göz migreni var. Apranax işe yarıyor, lakin doğru zamanda içmek gerekiyor.

İçtiğin ağrı kesiciler baş ağrısı yapıyor bilgin olsun. Ağrı kesici çözüm değil. Sinüzitlerine baktır knk

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Loky
Çok zor bende de var, gözümü açamıyorum başladığında. Tavsiye olmamakla birlikte bana arveles veya aferin sinüs işe yarıyor bir nebze.

Geri