Lian Li O11 Vision Compact - Stealth Kit - Sıfırdan Tasarım

Hocam elime ulaştı.😁 amerikadan direkt tedarik ettim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

elime ulaşan model direkt x870 stealth ice modeli için bunun üstünde çalışıp kablolu modeller için de bir şey çıkaracağım. bana ulaşmak isterseniz instagram ismim emcosetup

Ekler

• 32F82087-1F00-453A-A1C7-33D96BF2F144.webp
    32F82087-1F00-453A-A1C7-33D96BF2F144.webp
    750.5 KB · Hit: 23
Selamlar,

8f9bb21d-bd8a-45ac-a897-de9ff702d79b.webp

Tasarımı bitirip artık satış aşamasına geçtim. Detaylar için konu burada:

@Sekibayashi @Miraç Sağır

@carlzbu videodaki gayet koş duruyor. Kenarları yumusak kutu gibi değil. Fanlarin olduğu bölüme geçerken de verdiği eğin hic sırıtmamış. Görmüş müydün bunu.
Evet bunu birkaç gün önce gördüm ancak önemli bir kusuru var, videoları şekilli şukullu çektiği için belli olmuyor ancak tasarımcı gözü ile bakınca dikkat çekiyor, öyle yapınca parça anakart zeminine sıfıra sıfır oturmuyor maalesef. Benden daha önce bu kiti alan Melkor nickli üye de benzer şekilde radyuslu olsa nasıl olur demişti ve ben de kendisine şu şekilde açıklamıştım. Aynısı geçerli, radyuslu istenildiği takdirde o radyusu vermek benim 5 dakikamı bile almaz.

Ekran görüntüsü 2026-09-15 145122.webp
Ekran görüntüsü 2026-09-15 144935.webp

elime ulaşan model direkt x870 stealth ice modeli için bunun üstünde çalışıp kablolu modeller için de bir şey çıkaracağım.

Farklı bir platformda da yine belirttiğim gibi ben yaklaşık 3'te 1 fiyatına çıkarıyorum hocam :)
Da size neden ulaşmamı istediniz onu anlamadım ölçü mü paylaşacaksınız? Öyleyse ihtiyaç yok teşekkür ederim benim tasarımım tamamen bana ait başka bir model üzerinden kopyalama yapmak istemem.

Selamlar,

Alıntıyı görüntüle

Tasarımı bitirip artık satış aşamasına geçtim. Detaylar için konu burada:

@Sekibayashi @Miraç Sağır

Evet bunu birkaç gün önce gördüm ancak önemli bir kusuru var, videoları şekilli şukullu çektiği için belli olmuyor ancak tasarımcı gözü ile bakınca dikkat çekiyor, öyle yapınca parça anakart zeminine sıfıra sıfır oturmuyor maalesef. Benden daha önce bu kiti alan Melkor nickli üye de benzer şekilde radyuslu olsa nasıl olur demişti ve ben de kendisine şu şekilde açıklamıştım. Aynısı geçerli, radyuslu istenildiği takdirde o radyusu vermek benim 5 dakikamı bile almaz.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Farklı bir platformda da yine belirttiğim gibi ben yaklaşık 3'te 1 fiyatına çıkarıyorum hocam :)
Da size neden ulaşmamı istediniz onu anlamadım ölçü mü paylaşacaksınız? Öyleyse ihtiyaç yok teşekkür ederim benim tasarımım tamamen bana ait başka bir model üzerinden kopyalama yapmak istemem.
Hayırlı olsun sonunda satışa açmışsın. Yalan yok 2000tl düzeyinde bekliyodum 2400 olmuş yine alınır. Şuan aklımda tek soru var boşluk kısmına ne yazdırsam yazinca nasil durcak. Örnek olarak Misa yazisinin beyaz parca uzerinde nasil durdugunu gosteren bir fotograf paylasabilir misin? Istersen burayi mesgul etmeyelim mesaj uzerinden devam edelim.

Hayırlı olsun sonunda satışa açmışsın. Yalan yok 2000tl düzeyinde bekliyodum 2400 olmuş yine alınır. Şuan aklımda tek soru var boşluk kısmına ne yazdırsam yazinca nasil durcak. Örnek olarak Misa yazisinin beyaz parca uzerinde nasil durdugunu gosteren bir fotograf paylasabilir misin? Istersen burayi mesgul etmeyelim mesaj uzerinden devam edelim.
Hocam bu direkt üretim olduğu, 2. el bir satış gibi olmadığı için faturasını keserek yapıyorum satışı, yani vergisini ödeyerek tamamen yasal şekilde gerçekleştiriyorum. Hatta yakında kredi veya banka kartı ile QR üzerinden ödeme seçeneği sunmak üzere de nasıl yapabilirim diye bazı çalışmalar düşünüyorum.
Dolayısıyla bana vergilerden sonra aslında 2'den bile az kalıyor olacak, hak verirsiniz ki bir de öyle düşünmek lazım, açıkçası böyle dertler olmasa 1.5-1.8 aralığında verir geçerdim 😇
Discord'dan ekleyen siz misiniz? "Deli" nickli. Yazın bana görüşelim bir tam anlayamadım patch mevzusunu diyorsunuz sanırım.

Hocam bu direkt üretim olduğu, 2. el bir satış gibi olmadığı için faturasını keserek yapıyorum satışı, yani vergisini ödeyerek tamamen yasal şekilde gerçekleştiriyorum. Hatta yakında kredi veya banka kartı ile QR üzerinden ödeme seçeneği sunmak üzere de nasıl yapabilirim diye bazı çalışmalar düşünüyorum.
Dolayısıyla bana vergilerden sonra aslında 2'den bile az kalıyor olacak, hak verirsiniz ki bir de öyle düşünmek lazım, açıkçası böyle dertler olmasa 1.5-1.8 aralığında verir geçerdim 😇
Discord'dan ekleyen siz misiniz? "Deli" nickli. Yazın bana görüşelim bir tam anlayamadım patch mevzusunu diyorsunuz sanırım.
Yok benim nickim w.mirac birazdan yazarım oradan devam edelim konuşmaya cok fazla sorum olacak gibi 😁

Selamlar,

Bu kasayı kullanan bir çoğunuzun muhtemelen görmüş olacağı bir tasarım var Klos2 diye Amerika'lı bir arkadaş tasarımı yapmış ve Etsy üzerinden satışa sunmuş. -Gayet de güzel tasarımı-
Tasarım başlıkta belirttiğim Vision Compact kasasının üst kısmındaki girinti çıkıntıları tamamen gizleyen ve 8.8 Lian Li ekranının içindeki yuvaya tam oturmasını aynı anda sağlayan yekpare bir panel parçası.

Kasanın standart görseli şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Bu arkadaşın tasarımının uygulandıktan sonraki örnek görseli şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Bu tabi BTF anakart için olduğundan çok daha temiz duruyor ama genel olarak fikri anlamışsınızdır.

Uzun zamandır ben de bunu inceliyordum ve epey hoşuma gidiyordu,
Kendim mekanik tasarım mühendisiyim, aslında işim bu ancak buna zaman ayırmaktansa direkt dosyasını alayım bitsin gitsin diye düşünüyordum.
O nedenle geçen gün bu arkadaş ile iletişime geçtim ve .stl dosyasını satıp satmadığını sordum.
Satıyor olsa bu dosya ile kendi 3D yazıcımdan üretebilecektim.
Ancak, maalesef satmadığını, kendisi üretip kargo ile gönderim yaptığını söyledi.
Malum bildiğiniz üzere yurtdışından alışveriş yapmamız yasaklı, o nedenle almam mümkün değildi,
Mümkün olsa bile bu arkadaşın satış fiyatı kargo ile beraber 6000TL ki o da maalesef kasanın kendisi kadar bir para
Dolar bazında çok para değildir belki de, TL ile çok maalesef.

Her neyse, neticede dosya da yok, alma imkanı da yok. Bu durumda geriye yapabileceğim tek şey sıfırdan kendim çizmekti.
Ben de öyle yaptım.

Bu görsellerdeki tasarım bana ait, henüz daha ilk prototip:

PC KAPALI:
Alıntıyı görüntüle

PC AÇIK:
Alıntıyı görüntüle

İlk denemeye göre yine de çok iyi çıktığını düşünmekle beraber, muhakkak geliştirileceği yerler olacak.
Final sürümüne getirince de Cults üzerinde paylaşmayı düşünüyorum .stl dosyasını -Önden istemeyin ltfen-

Sizlere de soruyorum, nasıl olmuş? Geliştirilebileceği yerler var mı sizce?
Örn. aynı kasayı kullanıyorsunuzdur bir tarafındaki, bir şeyi sizi rahatsız ediyordur, tasarımla beraber şuna da şöyle bir şey yapabilirsin vb. gibi önerilerinize açığım.

Keyifli forumlar.
3d printer ile yapabilirmiyiz orayı

elden teslim varmı ? . alabilecğim konum

elden teslim varmı ? . alabilecğim konum
Var hocam, Bursa merkezdeyim. Dilerseniz özelden yazabilirsiniz. Satış konusunda da belirttim:

Geri