Ağ hatası vermesinin sebebi işte kablosuz bağlantının stabilite problemleri oluyor. Ülkede internet alt yapısı inanılmaz iyi değil kablolu bağlantı %100 sorununu çözecektir demiyorum fakat kablosuz bağlantıya göre çok daha stabil hale gelecektir.
Hocam cat-7 kablosu var ama cat-6 kablosu yeterli bir kablo gerek yok cat7 ye metrajını da duvarların köşesinden geçirecek şekilde düşünerek aşağı yukarı bir tahmin yapabilirsin burdaki tek sıkıntı şu cat6 kablonun uçlarını ona göre yapılmış özel aletle basıyorsun ve cat6 nın renk kodlarını ona göre doğru sıralı bir şekilde ayarlayarak basman lazım en ufak bir renk hatanda hız 1/10'a düşer ondan dolayı demiştim bir elektrikçi olmasa bile bir uyducu vs. işten anlayan ve el yeteneği olan biri lazım parasına acıma 1 kez yaptırırsın zaten bir daha bir şey yaptırmana gerek kalmaz adam gibi işçilik yapılırsa
Hocam cat-7 kablosu var ama cat-6 kablosu yeterli bir kablo gerek yok cat7 ye metrajını da duvarların köşesinden geçirecek şekilde düşünerek aşağı yukarı bir tahmin yapabilirsin burdaki tek sıkıntı şu cat6 kablonun uçlarını ona göre yapılmış özel aletle basıyorsun ve cat6 nın renk kodlarını ona göre doğru sıralı bir şekilde ayarlayarak basman lazım en ufak bir renk hatanda hız 1/10'a düşer ondan dolayı demiştim bir elektrikçi olmasa bile bir uyducu vs. işten anlayan ve el yeteneği olan biri lazım parasına acıma 1 kez yaptırırsın zaten bir daha bir şey yaptırmana gerek kalmaz adam gibi işçilik yapılırsa
O zaman sıkıntı yok hocam çünkü bana göre bu işin en sıkıntı yaratabilecek kısmı burası. Üstesinden gelirim dersen git Cat6 kablonu al jak basma aleti mi ne o zımbırtıdan al bir de elbette 3-5 tane jak al ne olur ne olmaz diye. Kablo kanalı al bir de o kablo kanalını duvara neyle tutturuyorlarsa sorarsın elektrikçiye ondan alırsın malzeme satın alımın tamamlanır işçilik kalır.
O zaman sıkıntı yok hocam çünkü bana göre bu işin en sıkıntı yaratabilecek kısmı burası. Üstesinden gelirim dersen git Cat6 kablonu al jak basma aleti mi ne o zımbırtıdan al bir de elbette 3-5 tane jak al ne olur ne olmaz diye. Kablo kanalı al bir de o kablo kanalını duvara neyle tutturuyorlarsa sorarsın elektrikçiye ondan alırsın malzeme satın alımın tamamlanır işçilik kalır.
Soru internette ya da ram değil gibi halihazırda 9070xt, Core Ultra 5 225f, 16GB ram kullanıyorum ben valorantta açıkçası böyle bir sorun yaşamadım büyük bir ihtimal kendimdede yaşadığım asus anakart driver sorunu asusdriverhub kurup tüm driverları kurmayı deneyebilir misiniz.
Soru internette ya da ram değil gibi halihazırda 9070xt, Core Ultra 5 225f, 16GB ram kullanıyorum ben valorantta açıkçası böyle bir sorun yaşamadım büyük bir ihtimal kendimdede yaşadığım asus anakart driver sorunu asusdriverhub kurup tüm driverları kurmayı deneyebilir misiniz.
Valorant da olsa yan ekranda falan video izliyorsan, arkada Discord, Spotify veya genelde basit kullanıcı önüne ne gelirse yüklediğinden açık olduğundan bellek tüketimi sınıra dayanıyor olabilir. Yani olaydan bağımsız her türlü 32 GB Belleğe yükseltmenizi öneririm.
Diğer bir sorun ise Wifi içeren anakart aldıysanız, anakart üzerindeki Wifi adaptörleri kaynak sızıntısı (herhangi bir uygulama çalışmazken, boştayken bellek tüketimi sınırlarda gezmesi bir nevi bug) ve stutter sorunlarına yol açıyor. Aygıt yöneticisine girip Wifi adaptörünü devredışı bırakmak bu sorunları çözer.
Genel olarak anakarta bağlı Wifi adaptörlerinin kullanılmasını önermem. Asus, MSI, Gigabyte veya diğer firmalar bu adaptörleri müşteri istiyor diye ekliyorlar. Çoğu zaman yazılımına değer vermiyorlar ve diğer parçaların saçmalamasına yol açıyorlar. Hatta kendi anakart firmam olsun Wifi'li anakart üretmem öyle diyeyim. Zaten Wifi üzerinden oyun oynuyorsanız, pingden bağımsız ne olursa olsun ayrı bir gecikme sorunu yaşarsınız. Tabii buradaki sorun Wifi bağlantısı değil, Wifi adaptörünün yazılımsal yarattığı sorunlar.
Arkadaşa yazdığım mesajda PUBG konusu var, o konuya girip oradaki yöntemleri de eksiksiz yapmanızı öneririm. Sistem istikrarınız genel olarak artacaktır.
Ağ bağdaştırıcılarından wifi adaptörünü devredışı bırakın. Genel olarak Wifi içeren anakartlardaki Wifi modülleri bir sürü sorun oluşturur. Yaygın sorun bellek sızıntısıdır, ama Valorant özelinde stuttere de sebep oluyor. Wifi anakartlardaki bu sorunu bazen BIOS veya ağ sürücü güncellemesi çözse de, çoğunlukla başka sorunlar çıkmaya devam ediyor. Wifi özelliğini bana sorsanız hiçbir anakarta dahil etmem ve harici anten satardım. Çözümün Reddit Bağlantısı
Hayatı boyunca wifi kullanmış adama sen kasaya kadar kablo çek veya git pci slotuna takılan bir parça al onunla wifi ağına bağlan diyemezsin. Ayrıca bence olması gereken de bu, yıl olmuş 2026 artık teknoloji harikası bilgisayarlarımız kablosuz iletişimden nasibini almalı. Eğer evinizde düzgün bir internet sistemi varsa wifi üzerinden fps oyun da oynarsınız geforce now ile telefonunuzdan 4k oyun da. Konu gecikme olduğunda güzel bir ev içi internet sistemi kabloludan farksız kullanım deneyimi sağlayabilir.
Hayatı boyunca wifi kullanmış adama sen kasaya kadar kablo çek veya git pci slotuna takılan bir parça al onunla wifi ağına bağlan diyemezsin. Ayrıca bence olması gereken de bu, yıl olmuş 2026 artık teknoloji harikası bilgisayarlarımız kablosuz iletişimden nasibini almalı. Eğer evinizde düzgün bir internet sistemi varsa wifi üzerinden fps oyun da oynarsınız geforce now ile telefonunuzdan 4k oyun da. Konu gecikme olduğunda güzel bir ev içi internet sistemi kabloludan farksız kullanım deneyimi sağlayabilir.
Bana niye tersleniyorsun hıyar ağası. Bozuk işte yapamıyorlar.
Ayrıca yıl 2026 kablosuz ağ halen rezil durumda. İnternet ağını saymıyorum bile, istersen Wifi7 modem, iyi bir alıcı al her türlü kablolu bağlantıya göre sorun yaşarsın. Burada anlattığım sorun zaten kablosuz ağ gecikmesi değil, wifi adaptörleri sorunlu. Anakart üreticileri wifi adaptörü üretmekten anlamıyorlar, anlamak da istemiyorlar. Müşteri istiyor hadi ekleyelim kafası.
Kaynak sızıntısı ve stutter ağ bağdaştırıcılarının yaygın sorunu. Özellikle anakarta bağlı olanlar sorunlu.
Hocam çok bilgilendirici bir cevap olmuş elinize sağlık size bir sorum var bu konuyla ilgili. Benim anakartım da Wifi anakart fakat wifi adaptörü yerine hiçbir şey takılı değil yani kullanmıyorum cat-6 ile bağlantı sağlayıp ethernet kullanıyorum. Bu bahsedilen sorunların hiçbirini henüz yaşamadım RAM'ler 2x16 olduğndan sanırım ama buna rağmen yine de Wifi adaptörünü devre dışı bırakmamı önerir misiniz yoksa bir sorun yaşanana kadar bir şey değiştirmeyeyim mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ethernet kablosuyla alacağınız internet Wifi bağlantısına göre daha stabil olacaktır her türlü Ethernet kablosu tavsiye ediyorm ben. Evde sıkıntı olacak dediğiniz durum görsel estetikten mi kaynaklanıyor yoksa farklı bir konu mu
Wifi adaptörünü devredışı bıraktıysanız yaşanmıyor. Açıksa yaşanabiliyor, bu sadece Valorant özel değil daha önceden de bellek sızıntısı ile bayağı gündem oldu. Hatta yabancı kaynaklarda aratırsanız 600 yorumlu falan Reddit gönderileri var. Anakarta gömülü olanlar sıkıntılı oluyor genelde.
Ben öneririm kullanmıyorsanız kapatın, Wifi kullanmasanız bile bu tarz sorunlara yol açabiliyor.
aynı şekilde bende kendi asus anakartımda sadece valorantta fps drop yaşıyordum ve aygıt yöneticisinden wifi yi kapatıp ethernete geçtim ve bütün sorunlarım düzeldi