Anker Q21i Nc Kronik Batarya Problemi Çözümü

RevenKalr

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,454
Selam dostlar, Anker q21i nc kulaklığım bir süredir şarj alırken kırmızı ışığı yanıp yanıp sönüyordu, şarjıda oldukça hızlı bitiyordu.
Araştırmama göre genelde insanların bataryasının şiştiğini gördüm ve ondan şüphelendim ki aynı durum bendede olmuş.

Aşama 1: Kulaklığın sol pedini çıkartıp, içerideki 4 vidayı söküyoruz ve batarya karşımıza çıkıyor.
Aşama 2: Bataryanın bağlı olduğu 3 kabloyu teker teker kesiyoruz ve birbirlerine değmemesine dikkat editoruz.

Sonrasında bataryayı çıkartıyoruz.

Ek:
IMG_5997.webp

Sağdaki batarya eski şişmiş batarya, soldaki ise yeni bataryamız.

Almanız gereken batarya, 803035 ölçülerinde 800 mah 3.7v ve BMS korumalı bir batarya, sertech aldım ben memnunum.

Aşama 3: eğer lehim yapabiliyorsanız eski bataryanın kartını yeni bataryaya aktarabilirsiniz, çünkü yüksek ihtimal ısı sensörü (mavi kablo) bağlayacak kablo olmayacak yeni pilde, eğer direkt yeni pili takacaksanız önce kırmızı kabloyu birbirine bağlıyoruz, sonra ise siyah ve mavi kabloyu yanyana getirip yeni pilin siyah kablosuna ikisini birden bağlıyoruz. Sonrasında ise kabloların etrafını elektrik bandıyla kesinlikle kapatın.

Pilinde hareket etmemesi için çift taraflı bant ile yuvasına yapıştırın.

Son durumda böyle gözükecek:
IMG_5998.webp

Sonrasında test edip çalışıyor ise kapakları kapatabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: ısı sensörünü iptal ettiğimiz için kulaklığa fazla hızlı şarj vermemeye özen gösterin, düşük akımlarda şarj etmeye çalışın. ben bilgisayardan ediyorum o şekilde daha sağlıklı olduğunu tahmin ediyorum.

Birine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bu batarya şişme olayı çok korkutucu, sonuçta kafamıza takıyoruz bu cihazı.

Ankerin servisine ne ulaşabildim ne maillerime döndüler, o yüzden çözümü kendim buldum, lazım olursa bu şekilde yapabilirsiniz.

Selam dostlar, Anker q21i nc kulaklığım bir süredir şarj alırken kırmızı ışığı yanıp yanıp sönüyordu, şarjıda oldukça hızlı bitiyordu.
Araştırmama göre genelde insanların bataryasının şiştiğini gördüm ve ondan şüphelendim ki aynı durum bendede olmuş.

Aşama 1: Kulaklığın sol pedini çıkartıp, içerideki 4 vidayı söküyoruz ve batarya karşımıza çıkıyor.
Aşama 2: Bataryanın bağlı olduğu 3 kabloyu teker teker kesiyoruz ve birbirlerine değmemesine dikkat editoruz.

Sonrasında bataryayı çıkartıyoruz.

Ek:
Alıntıyı görüntüle
Sağdaki batarya eski şişmiş batarya, soldaki ise yeni bataryamız.

Almanız gereken batarya, 803035 ölçülerinde 800 mah 3.7v ve BMS korumalı bir batarya, sertech aldım ben memnunum.

Aşama 3: eğer lehim yapabiliyorsanız eski bataryanın kartını yeni bataryaya aktarabilirsiniz, çünkü yüksek ihtimal ısı sensörü (mavi kablo) bağlayacak kablo olmayacak yeni pilde, eğer direkt yeni pili takacaksanız önce kırmızı kabloyu birbirine bağlıyoruz, sonra ise siyah ve mavi kabloyu yanyana getirip yeni pilin siyah kablosuna ikisini birden bağlıyoruz. Sonrasında ise kabloların etrafını elektrik bandıyla kesinlikle kapatın.

Pilinde hareket etmemesi için çift taraflı bant ile yuvasına yapıştırın.

Son durumda böyle gözükecek:
Alıntıyı görüntüle
Sonrasında test edip çalışıyor ise kapakları kapatabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: ısı sensörünü iptal ettiğimiz için kulaklığa fazla hızlı şarj vermemeye özen gösterin, düşük akımlarda şarj etmeye çalışın. ben bilgisayardan ediyorum o şekilde daha sağlıklı olduğunu tahmin ediyorum.

Birine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, bu batarya şişme olayı çok korkutucu, sonuçta kafamıza takıyoruz bu cihazı.

Ankerin servisine ne ulaşabildim ne maillerime döndüler, o yüzden çözümü kendim buldum, lazım olursa bu şekilde yapabilirsiniz.
Aynı şekilde 1 yıllık kullanımımda Anker Q21i'nin şarjı absürt derece hızlı erimeye başlamıştı bende garantiye vermek istedim sonuçta sitede 2 yıl garantisi vardı garantisini veren yer KVK teknik servis adında biryer aradığımda dakikalarca belki saatlerce şarkı eşliğinde bekliyordum ulaşılamıyordu her gün 30dk istikrarlı aramama rağmen herifler bakmıyorlardı bende dellendim gidip yeni kulaklık aldım hem malzeme olarak aşırı kalitesiz bir kulaklık bir zaman sonra gıcırdama yapmaya başlıyor hemde ses kalitesi giderek kötüleşiyor anc özelliğide arada çalışıyor arada çalışmıyor uygulamasında deneyeyim dedim ondada sürüm güncellemesi sonrası daha berbat oldu 3 modun üç moduda istikrarlı değil bu markayı alacaklar uzak dursun belki diğer kulaklıkları iyidir ancak Q21i deneyimi sınıfta kalıyor ve söylemiş olayım Ps ile sarj ediyordum sarj aleti ile değil ona rağmen bataryada şişme oldu gerçekten tehlikeli bir durum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,286
Üyeler
203,776
Son üye
gaen1305
Geri