Yardım İşlemciden Taşan Termal Macun

birer

80+
Reaksiyon skoru
15
Fotoğrafta gözüktüğü gibi kenarlara termal macun bulaşmış. Bu kısımları temizlemesem bir sıkıntı olur mu ? Temizlerken zarar vermekten çekiniyorum

Ekler

• 7119.webp
    7119.webp
    279.3 KB · Hit: 29
Fotoğrafta gözüktüğü gibi kenarlara termal macun bulaşmış. Bu kısımları temizlemesem bir sıkıntı olur mu ? Temizlerken zarar vermekten çekiniyorum
ıslak mendil ile sil bir şey olmaz

Bu tarz işlerle ilgileniyorsanız trendyol'dan 1 adet %98'in üstünde saflıkta izopropil alkol ve tıraş fırçası bulundurun.

Tıraş fırçası çok yumuşaktır, üstüne IPA sıkarsanız şahane bir şekilde her deliğe girip; macunu, tozu, kiri zarar vermeden temizler.

IPA zaten tamamen güvenli, işlemciyi IPA yani izopropil akol içinde 2-3 gün bekletseniz bile, hiçbir sorun çıkarmadan yine de çalışır.

Islak mendil, peçete gibi işlere girişmeyin. Ufak bir bileşeni yanlış kuvvetle lehimine zarar verme ihtimaliniz her zaman var.

Peçete ile denedim de çıkmıyor hocam sıkıntı biraz
sertleşmiş o zaman macun onu önce yumuşat ben ıslak mendille alıyordum ama sen risk almak istemiyorsan izopropil alkol alabilirsin

Bu tarz işlerle ilgileniyorsanız trendyol'dan 1 adet %98'in üstünde saflıkta izopropil alkol ve tıraş fırçası bulundurun.

Tıraş fırçası çok yumuşaktır, üstüne IPA sıkarsanız şahane bir şekilde her deliğe girip; macunu, tozu, kiri zarar vermeden temizler.

IPA zaten tamamen güvenli, işlemciyi IPA yani izopropil akol içinde 2-3 gün bekletseniz bile, hiçbir sorun çıkarmadan yine de çalışır.

Islak mendil, peçete gibi işlere girişmeyin.
İşlemciyi ikinci el aldım ipa da bulamadım eczanelerde. Şimdi takmak istiyorum da sıkıntı olursa mecbur bekliycem sipariş edip

İşlemciyi ikinci el aldım ipa da bulamadım eczanelerde. Şimdi takmak istiyorum da sıkıntı olursa mecbur bekliycem sipariş edip
Sıkıntı olmaz, macun işlemcinin ayaklarına gelmediği sürece sorun yok. Macun zaten iletken değil. Ama temiz görünsün istiyorsanız, benim kullandığım IPA şu:

Bunun içinde ram'lerimi, cpu ve SSD'mi 12 saat yüzdürme yaptım sıvı teması sebepli geçen sene. Kurutup, sıkıntısız kullanmaya devam ettim.

Sıkıntı olmaz, macun işlemcinin ayaklarına gelmediği sürece sorun yok. Macun zaten iletken değil. Ama temiz görünsün istiyorsanız, benim kullandığım IPA şu:

Bunun içinde ram'lerimi, cpu ve SSD'mi 12 saat yüzdürme yaptım sıvı teması sebepli geçen sene. Kurutup, sıkıntısız kullanmaya devam ettim.
Tıraş fırçası linki de atabilir misiniz beraber sipariş ediyim

Tıraş fırçası linki de atabilir misiniz beraber sipariş ediyim
Ona hiç emin olamadım, bendeki eski domuz kılından yapılmış statik yapmayan bir fırça. Tıraş fırçası yerine elektronik fırçası tarzı yumuşak bir şeye baksanız daha iyi. Yeni tıraş fırçaları plastikten üretilebiliyor sanırım ama statik olabilirler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,895
Üyeler
203,612
Son üye
_06erkan06_
Geri