Yardım Psu Konusunda Yardım

zeus321

80+
Reaksiyon skoru
2
arkadaşlar Merhaba 19.09 da yani 4 gün önce bir bilgisayar topladım
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
• Ekran Kartı: INNO3D GeForce RTX 5070 Twin X2 12 GB GDDR7
Model kodu: N50702-12D7-195064N
• Anakart: Gigabyte B650M S2H
• RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 5600 MHz (1×16 GB, tek modül)
• Depolama: 500 GB m2SSD
• İşlemci Soğutma: Revenge 240 mm sıvı soğutma
• Kasa: NZXT H5 Flow White
• Güç Kaynağı: Revenge 750W 80+ Silver
ekran kartını kapalı kutu 2. el aldım ancak koruma bantları vs duruyordu diğer bileşenleride sahibinden de ekran kartsız kasa satan bir dükkandan aldım fiyatı oldukça cazipti toplam her şeye 25 bin ödedim tüm ürünler sıfırdı ancak bu revengin sıvı soğutmasından her ne kadar memnun olsamda PSU dan tuhaf tuhaf sesler geliyor özellikle oyunlarda cazur cuzur sesler geliyor daha sonrasında kasayı toplattığım adama konuyla ilgili mesaj attığımda Asus Tuf 750w 80+ bronze psu ile değişim yapabileceğini söyledi normalde 4300 lira olduğunu bu revenge ın psu sunu geri gönderirsem 3000 tl fark çıkacağını söyledi ne yapmam konusunda biraz kararsız kaldım zaten bütcemi yeteri kadar aştım sistemi toplarken ama PSU işinide şansa bırakmak istemiyorum sizce adamın bu teklifini kabul edip 3000 tl ye asusun PSU sunu almalı mıyım veya 750w değilde 650w bir PSU benim işimi görür mü

psu tier list sitesi yapmış bi ermiş insan vardı. forumda bulabilirsen adam paylaşmıştı çalışmasını yakın zamanda diye hatırlıyorum.

ekran kartını kapalı kutu 2. el aldım ancak koruma bantları vs duruyordu diğer bileşenleride sahibinden de ekran kartsız kasa satan bir dükkandan aldım fiyatı oldukça cazipti toplam her şeye 25 bin ödedim tüm ürünler sıfırdı ancak bu revengin sıvı soğutmasından her ne kadar memnun olsamda PSU dan tuhaf tuhaf sesler geliyor özellikle oyunlarda cazur cuzur sesler geliyor daha sonrasında kasayı toplattığım adama konuyla ilgili mesaj attığımda Asus Tuf 750w 80+ bronze psu ile değişim yapabileceğini söyledi normalde 4300 lira olduğunu bu revenge ın psu sunu geri gönderirsem 3000 tl fark çıkacağını söyledi ne yapmam konusunda biraz kararsız kaldım zaten bütcemi yeteri kadar aştım sistemi toplarken ama PSU işinide şansa bırakmak istemiyorum sizce adamın bu teklifini kabul edip 3000 tl ye asusun PSU sunu almalı mıyım veya 750w değilde 650w bir PSU benim işimi görür mü
750w daha iyi olur eğer sıfırsa psu bence okey bi rakam ama cw şans işi yine cızırdayabilir

O bahsettiğin cızırtı sesi çok normal aslında korkmana gerek yok coil whine deniyor ona. Bendeki PSU dan da bazen yük altındayken geliyor. Üzerinde bobin olan her elektronik karttan gelebilir normal bişey bu. Asus rog bile olsa coil whine sesi gelmeyeceğinin garantisi yok.

Ancak şunu söylemeliyim ki böyle bi sistem toplamışkan tüm donanımı dandik bir psu ya emanet etmemelisin. Sistemi aldığın dükkan esnaf olduğu için baya kazık bi fiyat söylemiş. Şahsen benim tavsiyem mevcut PSU yu ilana koy 1500e gider diye düşünüyorum, o sırada kullanmaya devam et satıldığı zaman söker verirsin ve kendine ister sıfır ister ikinciel kalitesi bir psu alırsan çok daha uyguna getirirsin. Bence sistemi aldığın adamdan alma bu işi kendin hallet tabi cebini düşünüyorsan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eldeki PSU yu en kötü 1500e sattığını düşünürsek şu tarz birşeyi 1500 TL farkla alabilirsin.

Son düzenleme:
O bahsettiğin cızırtı sesi çok normal aslında korkmana gerek yok coil whine deniyor ona. Bendeki PSU dan da bazen yük altındayken geliyor. Üzerinde bobin olan her elektronik karttan gelebilir normal bişey bu. Asus rog bile olsa coil whine sesi gelmeyeceğinin garantisi yok.

Ancak şunu söylemeliyim ki böyle bi sistem toplamışkan tüm donanımı dandik bir psu ya emanet etmemelisin. Sistemi aldığın dükkan esnaf olduğu için baya kazık bi fiyat söylemiş. Şahsen benim tavsiyem mevcut PSU yu ilana koy 1500e gider diye düşünüyorum, o sırada kullanmaya devam et satıldığı zaman söker verirsin ve kendine ister sıfır ister ikinciel kalitesi bir psu alırsan çok daha uyguna getirirsin. Bence sistemi aldığın adamdan alma bu işi kendin hallet tabi cebini düşünüyorsan.

Eldeki PSU yu en kötü 1500e sattığını düşünürsek şu tarz birşeyi 1500 TL farkla alabilirsin.

al sattayım o psuya o parayı vermezler knka 800e zor gider haa alıcı denk gelir o başka arada oluyor öyle şeyler ama bekler o paraya

hocam çok teşekkür ederim haklısın 3k ya oldukça iyi psu lar varmış hatta attıklarından biri sıfır msi uzun süre emek verip topladım bilgisayarı böyle bir psu ya bende güvenmek istemiyorum ama 1500 e gerçekten satılabilir mi veya satılana kadar kullansak problem çıkarır mı dün gerçekten biraz stres oldum

al sattayım o psuya o parayı vermezler knka 800e zor gider haa alıcı denk gelir o başka arada oluyor öyle şeyler ama bekler o paraya
valla aslında 800-1000 arasına gitse bile olur benim için 3 liraya arkadaşın attığı psu yu alsam 2 bin liraya gelmiş olacak

ama satılır mı ondan emin olamıyorum siz al sattaysanız tecrübeniz vardır ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
İnce bir cızırtı sesiyse eğer o bobin sesidir. Engellenebilecek veya korkulacak bir şey değil. Yeni alacağın güç kaynağında da gelebilir.

Bende rog aura 1200g var. Sistemi ilk açtığım anda çok hafif duyuluyor o ses.
Güç kaynağının kalitesiyle ilgisi yok yani.

Bekler zatende o arada da kullanır bende al sattayım 650w rampage i 1300e sattım. 800e gider demen abartı

cw sesine internetten baktım cw sesiymiş gerçekten

Elinizdekini satıp Sharkoon p20 750w almanızı tavsiye ederim

Dostum ilanlara bak bakayım hangi ilanda cw var yada yok yazmış. Bu bir kriter değil zaten ösudan sürekli gelmez nadirdir ve geldiği. Aldıktan sonra kimse bundan cw sesi geliyor diyemez sıfırdan bile gelebilir.
Denk gelmiş işte , cw olan psuyu o paraya verir anca

Benimkinde de vardı ayrıca. Üstelik 3 4 kişi birden yazdı denk gelmekten ziyade biraz vakit lazım ama 1 haftada da satılabilir belli olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,282
Üyeler
203,772
Son üye
hasanakdemr
Geri