Sıvı Soğutma Ne Kadar Dayanır?

muzunman

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba; DeepCool SPARTACUS 360 sıvı soğutma aldım. Kutusunu açtım içine baktım gayet güzel bir soğutucuya benziyor. Sorum şu; Bu soğutucuyu şimdilik kullanmayacağım. Başka bir planım var. Bu soğutucu kutusunda ne kadar süre ile özelliğini kaybetmeden durur? Bildiğim kadarıyla aktif kullanımda 5-6 yıl ömürleri var. Durduğu yerde eskir mi? İçindeki sıvı özelliğini kaybeder mi? Mesela 3 sene sonra kullanmaya kalksam ömrünün yarısı gitmiş olur mu?

Merhaba; DeepCool SPARTACUS 360 sıvı soğutma aldım. Kutusunu açtım içine baktım gayet güzel bir soğutucuya benziyor. Sorum şu; Bu soğutucuyu şimdilik kullanmayacağım. Başka bir planım var. Bu soğutucu kutusunda ne kadar süre ile özelliğini kaybetmeden durur? Bildiğim kadarıyla aktif kullanımda 5-6 yıl ömürleri var. Durduğu yerde eskir mi? İçindeki sıvı özelliğini kaybeder mi? Mesela 3 sene sonra kullanmaya kalksam ömrünün yarısı gitmiş olur mu?
Kutuda biraz durdu diye bir şey olmaz da uzun yıllar beklerse malzeme bir miktar eskir yani o da çok doğal.

Elma, armut mu bu? raf omru olsun.
soket destegi yettigi kadar, Allah ne verdiyse devam.:)

Soket desteğine kadar kullan hocam anakart vs değiştirmezsen rahatsın. :D

Ben içindeki sıvıyı düşünerek sordum bu soruyu. Yoksa geri kalanlara bir şey olmayacağını biliyorum. Durduğu yerde buharlaşırmı? Özelliğini kaybedermi? Çöp olur o zaman. Şu anda gayet güzel bir soğutucum var. Bunu ikinci pc için almıştım ama şu anda vaz geçtim. Takabileceğim bir pc kalmadı. Uzun süre bekleyecek yani.

Ben içindeki sıvıyı düşünerek sordum bu soruyu. Yoksa geri kalanlara bir şey olmayacağını biliyorum. Durduğu yerde buharlaşırmı? Özelliğini kaybedermi? Çöp olur o zaman. Şu anda gayet güzel bir soğutucum var. Bunu ikinci pc için almıştım ama şu anda vaz geçtim. Takabileceğim bir pc kalmadı. Uzun süre bekleyecek yani.
Hazır sıvı sogutmalar kapalı devre olur. Sorunsuz bir ürün ise azalma olmaz.
3-5 sene kullanmayı düşünmüyorsan sat gitsin hocam. Sıvının veya kauçuk malzemenin ömrü var. Sıvı azalmasa bile özelliğini yitirebilir. Conta zamanla eskiyebilir. Sıvı soğutma uzun yıllar kenarda tutmak için uygun değil bence.

Bu tarz ürünlerde pompa arıza yapar. O da şans işi, 6 sene de kullanıldığı olur, 4 sene de. Ama gördüğüm kadarıyla no-name olmayan ve mühendisliği yapılmış asetek pompalara sahip ürünler 5 sene kadar sorunsuz gidiyor.

Geri