128gb Telefonlar Yeterlimi

Segmente göre değişir, iPhone 16 gibi cihazları 128GB almak biraz mantıksız gelebilir yani o paraları verip hafızanın kısıtlı olması. Ama uygun fiyatlı cihazlarda hafızaya çok ihtiyaç duyacak bir iş yoksa zaten yeter çok kafaya takmaya gerek yok.

Hangi amaçla kullandığına göre değişir. Ben 7 yıldır kullanıyorum 10k foto yüzlerce video var daha yarısı dolmamış. Farz edelim doluyor ve yenisini alacak para yok önce hafiza kartlarına ve bulut depolarına bakarım. Nasıl kullanacağınız belirliyor yani.

iPhone baktığını bildiğim için iPhone'a göre konuşacağım. Telefonda yer kaplayacak şey fotoğrafların değil indirdiğin uygulamalar ve uygulamaların verileri olacak. Benim galerim 10 bin öğeyle lokal olarak 2 GB yer kaplıyorken WhatsApp ve Instagram verileri + edit programındaki projeler toplam 40 GB kaplıyor. Oyun moyun indirsem 128'i geçer çok rahat. Şu an 110/256.

Alıntıyı görüntüle

güzel çalışma. 128gb bence yeterli.

yapman gereken tek ayar whatsappta otomatik foto indirmeyi kapatmak.
yarın yetmez diyenler için de bir şey diyeyim. yarın hafıza mevzusu kalmayaccak bile. full cloud gideceğiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hangi amaçla kullandığına göre değişir. Ben 7 yıldır kullanıyorum 10k foto yüzlerce video var daha yarısı dolmamış. Farz edelim doluyor ve yenisini alacak para yok önce hafiza kartlarına ve bulut depolarına bakarım. Nasıl kullanacağınız belirliyor yani.
şu mentalite ve bilgi her tüketicide olsa koca koca hafızalara dünya parayı gereksiz dökmez insanlar. ben uzun zamandır 128gb yi geçemedim ki telefonumda gereksiz çok fazla uygulama var. silsem 70 80gb de kalırım.

14 pro max 128gb kullanıyorum ve sürekli video vs. çeken biriyim. Kaç defa yedek alıp telefondan galeri sildiğimi hatırlamıyorum. Yetmiyor. 4k 1-2dk video ortalama birkaç gb oluyor.

256 yetmiyor 128 nasıl yetsin ki?

güzel çalışma. 128gb bence yeterli.

yapman gereken tek ayar whatsappta otomatik foto indirmeyi kapatmak.
yarın yetmez diyenler için de bir şey diyeyim. yarın hafıza mevzusu kalmayaccak bile. full cloud gideceğiz.
WhatsApp'ta otomatik fotoğraf indirmelerim zaten kapalı. Açık olsa galerime yansırdı. 2021'den beri olan konuşmalar duruyor ve 2023'ten beri olan sohbetlerin fotoğraf dosyaları da var, o kadar yer kaplaması normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,454
Üyeler
204,439
Son üye
aaassswww
Geri