Neler Yeni

🟥🟩 AMD & NVIDIA ekran kartlarının (+) ve (-) yönleri + ANKET!

Siz Hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz?

• 🟩 NVIDIA

Oylar: 202 66.2%
  • 🟥 AMD

Oylar: 96 31.5%
  • Diğer (İntel ARC vs.)

Oylar: 7 2.3%

• Oy kullanan toplam üye
    305

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Enes Altunışık
Gücüm 7600 e yeter 7800x3D 20k fiyatlarda inanılmaz yüksek
Amd bu işlemci kıtlığını çözer yakında. Acele etmezsen birdahaki sene mart, nisan civarı daha ucuza x3d am5 işlemci alabilirsin. Ekran kartını 6700xt bile alabilirsin ancak işlemciyi 7800x3d ve üstü tercih etmen ekran kartına göre çok daha fazla performans artışı sağlar. (Fps oyunları için)

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Amd bu işlemci kıtlığını çözer yakında. Acele etmezsen birdahaki sene mart, nisan civarı daha ucuza x3d am5 işlemci alabilirsin. Ekran kartını 6700xt bile alabilirsin ancak işlemciyi 7800x3d ve üstü tercih etmen ekran kartına göre çok daha fazla performans artışı sağlar. (Fps oyunları için)
Ucuza dediğin acaba ne kadar olur, zamanlama güzel olur benim için iyi oturturum o vakte en fazla maks 47k ayarlarım ama yeter mi?

The Semih

80+ Gold
@SadeceSeyf @Emre Zengin @Perfectshot06 @Keepr @thepublicman @Keyfen @The Semih
Dostlar ben geçen de konu açmıştım ama hâlâ bir kararsızlık içerisindeyim, custom sistem toplayacağım vakit için şimdiden hangi ekran kartını tercih etsem diye kararsızım. Peşinen belirtmem gereken şeyler şunlar;
- 24" 280hz monitör (Dell G2524H) kullanıyorum ve bana yetiyor açıkçası, hâlâ 2K ya geçmedim çünkü ekran boyutu çok büyük geliyor ve alışamamıştım. Belki 1-2 yıl sonra geçerim, işlemci olarak 7600 bana yeter diye düşünüyorum.
- Genellikle FPS oyunları, rekabetçi online oyunlar oynarım.
Kararsız kaldığım kartlar arasında bana bütçeyi düşünerek, aşağıdaki kartlardan hangisinin en az 5-6 yıl çok rahat ve fazlasıyla bana yeteceğini düşünüyorsunuz ona göre fikirlerinizi benimseyerek karar vereyim. Mesela diyebilirsiniz "şu X kart sana çok gereksiz hatta fazla/yetmez bence şu diğerini al" gibi.
1- MSİ GAMİNG X TRİO RX 6800 XT
2- MSİ GAMİNG X TRİO RX 6950 XT
3- SAPPHİRE RX 7800 XT NİTRO+
Kanka 3 kart arasından 7800XT diyorum, 2. el önermiyorum piyasa çok kötü biliyonmu, parana yazık etme, düzgün satıcı alıcı bulmak çok zor. Nitro+ sapphire en iyi model diye biliyorum zaten.

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Enes Altunışık
Ucuza dediğin acaba ne kadar olur, zamanlama güzel olur benim için iyi oturturum o vakte en fazla maks 47k ayarlarım ama yeter mi?
Tahminimce yeni nesil am5 x3d ile birlikte senin dediğin zamanlar 12.5- 14k civarlarına bulunabilir. Paramız değer kaybetmeye devam ediyor gerçi ama en kötü ihtimal 2. Elde bile bulursun o fiyatlara. Tahmine dayalı konuşuyorum bu arada. Yanlış yönlendirmiş olmayayım yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Kanka 3 kart arasından 7800XT diyorum, 2. el önermiyorum piyasa çok kötü biliyonmu, parana yazık etme, düzgün satıcı alıcı bulmak çok zor. Nitro+ sapphire en iyi model diye biliyorum zaten.
İkinci el değil zaten knk sıfır jelatinleri üzerindeydiler. Ben zaten pimpirikli adamım asla ikinci el bir şey almam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Erdem Taha GEDİK
🟥 AMD vs NVIDIA 🟩: Hangi Ekran Kartını Tercih Ediyorsunuz? Avantajlar, Dezavantajlar ve Kendi Deneyimleriniz!
Günümüzün en büyük ekran kartı üreticileri olan AMD ve NVIDIA, uzun zamandır teknoloji dünyasında rekabeti sürdürüyor. Kullanıcılar açısından bu iki dev markanın avantajları ve dezavantajları birbirinden farklılık gösteriyor. Siz hangi tarafı tercih ediyorsunuz dostlar? AMD mi, yoksa NVIDIA mı?

- AMD: Bütçe Dostu Performans Canavarı mı?
AMD ekran kartları, özellikle fiyat/performans dengesine önem veren kullanıcılar arasında popülerdir. Saf güç söz konusu olduğunda, AMD kartları genellikle aynı fiyat segmentindeki NVIDIA modellerine göre daha fazla performans sunar. Oyun meraklıları ve yaratıcı profesyoneller, bütçeyi zorlamadan yüksek performans elde edebilmek için AMD’ye yönelirler. Ancak, AMD’nin en çok eleştirilen yönlerinden biri yazılım desteği. Sürücü güncellemeleri bazen sorunlu olabilir ve bu da performans dalgalanmalarına veya oyunlarda çeşitli hatalara yol açabilir. Bunun yanı sıra, AMD kartları piyasada çok yaygın olmadığı için ikinci el piyasasında daha zor elden çıkarılabiliyor. Bu maalesef sıkıntı oluyor.

- NVIDIA: Sorunsuz Kullanım mı, Biraz Daha Az Performans mı?
NVIDIA, genellikle güvenilirlik ve yazılım istikrarı ile bilinir. Kullanıcılar, kartlarını taktıktan sonra uzun süre herhangi bir problem yaşamadan kullanabilme rahatlığına sahiptirler. Özellikle sürücü desteği konusunda NVIDIA'nın sunduğu kalite, sık güncellemeler ve performans optimizasyonları ile öne çıkar. Ancak bu sorunsuz deneyimin bir bedeli var: AMD’ye kıyasla aynı fiyata biraz daha düşük performans alabilirsiniz. Buna rağmen, birçok kullanıcı için “kafam rahat olsun” düşüncesi ağır basar ve NVIDIA’yı tercih ederler.

🟥AMD’nin Artı ve Eksi Yönleri:​

• Artıları:
    • Bütçe dostu modeller
    • Aynı fiyata daha yüksek performans
    • Oyun ve grafik işler için güçlü seçenekler
    • VRAM konusunda çok bonkör
    • AFMF (AMD Fluid Motion Frames)
    • FSR
  • Eksileri:
    • Yazılımsal sorunlar (sürücü hataları)
    • İkinci el piyasasında daha az talep

🟩NVIDIA’nın Artı ve Eksi Yönleri:​

• Artıları:
    • Sorunsuz sürücü güncellemeleri
    • Daha geniş yazılım desteği
    • Yaygın tercih edilen marka, ikinci elde kolayca elden çıkarılabilir
    • DLSS, Ray Tracing, Yapay Zeka desteği
  • Eksileri:
    • Fiyat/performans oranında biraz daha zayıf
    • Aynı bütçede daha düşük ham performans
    • 8GB VRAM Sevdası

Siz hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz? - Ben: AMD :peepokalp:

• Fiyat/performans oranında biraz daha zayıf
  • Aynı bütçede daha düşük ham performans
İkisinin de anlamı aynı değil mi zaten

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,142
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Nvidia'da teknolojiler varda sanki amd'de yokmuş gibi konuşuluyorya o zoruma gidiyor amd'de sevmediğim tek kötü yan yayın veya kayıtta görüntü çamur gibi başka hiçbirşey değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok
Nvidia'daki teknolojiler AMD'de olmadığından dolayı çamur gibi zaten görüntün

MasterS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Enes miraç
her driver güncellemesinde başka bi sorun olmasa best amd ama işte böyle bir sorunu var amd nin

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Batuitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Batu
amd eksi yönü olarak bence fsr daha kötü dlss göre nvdia eksi yönü f/p olarak daha kötü olması vram cimriliği

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Bildiğim kadarıyla Afmf baya farklı FSRa göre (tam emin değilim)
Sanırım lossless scaling gibi çalışıyor
lossless scalingden en büyük farkı gecikme oranı neredeyse 2-3 katı az Abdullah videoda özellikle bunu çok vurguladı

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Onur Can
Fiyat/Performanstan dolayı AMD.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR