Hala arada AMD 7xxx serisi kart önerenleri anlamıyorum cidden, şu kafadan bir kurtulamadık yeni seri kart çıktı eski seri kart önerimi kadar akıl tutulması yok ülkemizde. FSR 4 , 7xxx serisine Resmi duyuru yapılmadan hiçbir şekilde Amd 7xxx serisi ne kart alınır ne kart önerilir...
Gelelim Konu sahibinin konusuna, işlemcine bağlı biraz.. Amd aşırı severim ancak 9070 xt başarısı malesef 9060 xt serisinde yok.. Daha doğrusu kendi çıkarttığı Ryzen işlemcilerde malesef (5600x 5600 ve üstü gibi ) bayılıyor kart 1080p ve 2K 'da. 5060Tİ ise bu eski işlemcilerde dahi Dlss, mgf ile güzel bir şekilde kurtarıyor daha iyi performans veriyor.. Am5 'de ise 5060Tİ yine bir tık önde performansı var...
NV tarafı aşırı eleştiri konusu bende eleştiriyorum. Ancak Am4 serisinde canlı canlı test ettim en son 5700x3d milli am4 işlemci ile test edilince aradaki fiyat farkına değer bir 5060Tİ performansı var..
9060XT fena kart değil ancak net Am5 ekran kartı. Am4 için 1080p bayılan bir kart 2k içinse mudailine göre bariz geride kalıyor. Fiyatına göre cazip olmuyor. 18k kart anlıyorum ancak piyasada 21-22k 5060Tİ olduğu sürece tercih sebebi olamaz.
9060XT özellikleri itibariyle giriş seviyesi tabir edilen markaların modellerine göre Am5 anakartlar da 15k-16k fiyatında resmen Milli kart olurdu. Şuan ki Bu fiyatla bu performans ile zor.