YD Telefon önerisi ¿

Snipez

80+
Reaksiyon skoru
149
Bütçe
55000
Selamlar, Temmuz ayı içerisinde, nasip olursa yaklaşık 6-7 yıldır kullandığım Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonumu artık değiştirmeyi düşünüyorum.

Aklımda birkaç model netleşmiş olsa da, sizden de tavsiye alarak kararımı kesinleştirmek istiyorum.

Telefon kullanım alışkanlıklarıma gelirsek:

• Özellikle sahilde yürürken cebimden hızlıca çıkarıp deniz, günbatımı gibi manzaraları çekmeyi çok severim. Yani kamera performansı benim için oldukça önemli.
  • Oyun tarafında EAFC ve PUBG Mobile dışında aktif oynadığım başka bir çevrim içi oyun yok. Diğerleri genelde internetsiz ortamlarda zaman geçirmek için kullandığım basit oyunlar.
  • Günlük kullanım dışında, alacağım telefonu uzun yıllar kullanmak da istiyorum.
Android tarafına gelince:

Son zamanlarda Android'e karşı güvenlik konusunda ciddi tereddütlerim oluştu. Yeni Android sürümlerinde bu konuda bir gelişme olup olmadığını da açıkçası tam bilmiyorum.

Şu an aklımdaki modeller ise şunlar:
  • Apple iPhone 16 Pro Max
  • Samsung Galaxy S25 Ultra
  • Xiaomi 15 Ultra
Biliyorum ki bu modellerin birine geçiş yapsam dahi şu anki cihazıma göre çağ atlamış olacağım. Ancak özellikle Apple tarafına geçmeyi ciddi ciddi düşünüyorum ve istiyorum. Yine de Apple kafamı kurcalamıyor değil.

Bu üç modelden hangisini tercih etmeliyim?
Veya bu kullanım alışkanlıklarıma göre sizin önereceğiniz farklı bir model var mı?

S25 ultra 512 gb, 42 bin TL civarı alınıyor.

Ekler

• 1000032609.webp
    1000032609.webp
    441.4 KB · Hit: 49
yd alırsanız 4 ay sorun yaşarsınız belli ki bir cihazı uzun süre alıp kullanmak istiyorsunuz. android konusunda samsung sizi üzmez. yd almamanızı size tavsiye ederim. ben yd kullandığım halde tavsiye etmem size. xiaomiye girmenizi de tavsiye etmem

Samsung'da kayıt olayı olmadığından dolayı net şekilde 16 Pro Max derim.

S25 ultra 512 gb, 42 bin TL civarı alınıyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim, kullanım açısından özellikle bu sıcaklarda nasıl bir etkisi var?
yd alırsanız 4 ay sorun yaşarsınız belli ki bir cihazı uzun süre alıp kullanmak istiyorsunuz. android konusunda samsung sizi üzmez. yd almamanızı size tavsiye ederim. ben yd kullandığım halde tavsiye etmem size. xiaomiye girmenizi de tavsiye etmem
İki telefon taşımanın sorun olacağını sanmıyorum kendi açımdan, eğer yurtdışı 16pm almaya karar verirsem 4 aylık süreçte icloud eşleştirme yapacağım. Bu sorun haricinde tavsiye etmeme sebebiniz nedir?
Samsung'da kayıt olayı olmadığından dolayı net şekilde 16 Pro Max derim.
Samsung'da kayıt olmadığını bilmiyordum, yasaklı kelime mi bilmiyorum fakat genellikle 'Server kaydı tarafımıza ait' şeklinde ilanları görmüştüm bir kaç defa.
Samsung da kayıt yok iphone u bilmiyorum 15 ultra alırsan hem kamerası çok iyi hemde işlemcisi ve ayrıca kayıt konusunda kafan rahat olur
Samsung Tarafında kayıt, plaka işlemi vs. olmaması kesinlikle eleme sebebim olabilir. Bu durumu iPhone cihazda sorun etmiyorum icloud eşleşme yöntemiyle soruyu çözüyoruz, fakat Samsung sıkıntıya sokabilir. Xiaomi konusu ciddi ciddi kafamı kurcalıyor, karar verme aşamasına henüz geçememe sebebim de bu aslında..

Samsung'da kayıt olmadığını bilmiyordum, yasaklı kelime mi bilmiyorum fakat genellikle 'Server kaydı tarafımıza ait' şeklinde ilanları görmüştüm bir kaç defa.
O kayıt türü 25 serisi için hiç açılmadı zaten, diğer seriler içinde 1 yıla yakın süredir kapalı. Doğru düzgün açık olduğu tek dönem 23 serisi zamanında.

O kayıt türü 25 serisi için hiç açılmadı zaten, diğer seriler içinde 1 yıla yakın süredir kapalı. Doğru düzgün açık olduğu tek dönem 23 serisi zamanında.
Çok teşekkür ederim hocam, direkt eleme sebebi benim için.. Liste daralıyor 😁😁

Bİr ayar yaptın mı usta çok güzel çekmişsin bende s24u varda böyle çekemiyorum
Yapmadım. Sadece güneşi parlatmadan odaklasın diye yakınlaştırdım. 1x yakınlaştırmada manuel ayar yapmadan güneş çok parlıyordu. Yakınlaştırınca kuşlarda iyi çıktı :)

Selamlar, Temmuz ayı içerisinde, nasip olursa yaklaşık 6-7 yıldır kullandığım Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonumu artık değiştirmeyi düşünüyorum.

Aklımda birkaç model netleşmiş olsa da, sizden de tavsiye alarak kararımı kesinleştirmek istiyorum.

Telefon kullanım alışkanlıklarıma gelirsek:

• Özellikle sahilde yürürken cebimden hızlıca çıkarıp deniz, günbatımı gibi manzaraları çekmeyi çok severim. Yani kamera performansı benim için oldukça önemli.
  • Oyun tarafında EAFC ve PUBG Mobile dışında aktif oynadığım başka bir çevrim içi oyun yok. Diğerleri genelde internetsiz ortamlarda zaman geçirmek için kullandığım basit oyunlar.
  • Günlük kullanım dışında, alacağım telefonu uzun yıllar kullanmak da istiyorum.
Android tarafına gelince:

Son zamanlarda Android'e karşı güvenlik konusunda ciddi tereddütlerim oluştu. Yeni Android sürümlerinde bu konuda bir gelişme olup olmadığını da açıkçası tam bilmiyorum.

Şu an aklımdaki modeller ise şunlar:
  • Apple iPhone 16 Pro Max
  • Samsung Galaxy S25 Ultra
  • Xiaomi 15 Ultra
Biliyorum ki bu modellerin birine geçiş yapsam dahi şu anki cihazıma göre çağ atlamış olacağım. Ancak özellikle Apple tarafına geçmeyi ciddi ciddi düşünüyorum ve istiyorum. Yine de Apple kafamı kurcalamıyor değil.

Bu üç modelden hangisini tercih etmeliyim?
Veya bu kullanım alışkanlıklarıma göre sizin önereceğiniz farklı bir model var mı?
Bir telefoncudan mı alacaksın yoksa kendin mı alacaksın?

Bir telefoncudan mı alacaksın yoksa kendin mı alacaksın?
Telefoncudan olacak muhtemelen, kendim gitmek için pek vaktim yok.. Fakat toplama, swap vs. cihaz kontrollerini yapacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,237
Üyeler
183,079
Son üye
Eyelpi7
Geri