AM4 e geri geçiyorum AM5 pişmanlıktır işlemci anakart ram önerisi lazım

Doğru yaptığını sanmıyorum çünkü aynı sorunu 4080S 7800x3d B650M-R sistemi olan arkadaşımda çözdük doğru bios ayarıyla o sorun çözülüyor pc 15 saniyeden daha erken açılıyor. İlla ben delirdim am4 geçeceğim diyorsan
B550 pro serisi anakart
5800x3d
32 GB CL16 - 17 - 18 3600 mhz ram tak geç
yok knk anlamsız donmayalarıyla da uğraşamam google açıyorum kardeşin sistem kadar seri değil reset atıyorsun 2 round maç gidiyor ban yiyorum saçma sapan şey

yok knk anlamsız donmayalarıyla da uğraşamam google açıyorum kardeşin sistem kadar seri değil reset atıyorsun 2 round maç gidiyor ban yiyorum saçma sapan şey
sen bilirsin pek bir seçeneğin yok zaten orta segment b550 yada üst segment x570 bir anakart 5700x3d yada 5800x3d 32 gb 3600 mhz ram alıp keyfine bakabilirsin

Dostlar AM5 ile uğraşmak istemiyorum artık iyice dert ettim kendime geç açılması cabası dün valorant oynuyorum yanlışlıkla alt f4 attım fn tuşuna basıyorum diye sonra oyunu açtım açılırken google a da tıkladım bilgisayar güçlü olmasına rağmen kastı ve pc kendine reset attı sonra bazen açılışta kasması vs yordu açılma süresi ztn hak getire i5 7500 sistem çok çok daha hızlı açılıyor o yüzden canıma tak etti yeter artık ben geri b550 ve x3d işlemciye geçeceğim parça önerisi lazım anakart ram işlemci olarak
Sırf canın sıkıldı diye berbat bir fikre sahip çıkma. Biraz sabret ayar,duzenleme icin forumu veya chatgpt oda olmadi youtuba bir gezin cozum bul.attan inip esege binmek icin ekstra para vermene gerek yok. Biraz sabret, kafan rahat bir anında 1 2 saatini ayır . Parcalar gelene kadar eminimki zaman ayirsan sorun duzelecek.

kanka o tam ekran pencereli oynamadığın için oluyor olabilir aynı sorunu ben csde yaşıyordum tam ekran pencereli yaptım sorun çözüldü alt tab atarken artık ne kasma ne donma var senin gibi bende çok şikiayetçiydim bu durumdan

7500f 4070 am5 sıstemımde hıcbır sorun yok . bence senın ayarların sıkıntılı

Dostlar AM5 ile uğraşmak istemiyorum artık iyice dert ettim kendime geç açılması cabası dün valorant oynuyorum yanlışlıkla alt f4 attım fn tuşuna basıyorum diye sonra oyunu açtım açılırken google a da tıkladım bilgisayar güçlü olmasına rağmen kastı ve pc kendine reset attı sonra bazen açılışta kasması vs yordu açılma süresi ztn hak getire i5 7500 sistem çok çok daha hızlı açılıyor o yüzden canıma tak etti yeter artık ben geri b550 ve x3d işlemciye geçeceğim parça önerisi lazım anakart ram işlemci olarak
anakartı sat b850 farklı marka anakarta geç sorunların çözülür büyük ihtimal

bios güncellemesi yapmadıysna son bios güncellemesini yap

am4 den am5 e geçmiştim yavaşlık falan hiç görmedim aynı hemen hemen. büyük ihtimal ayarlarda bi sıkıntı var

Hocam aynı problem bende de var. Tam olarak dediğin gibi düğmeye basıyorum tüm ışıklar yanıyor kasa çalışıyor ama windowsun açılması rahat 15-20 saniye sürüyor. 2020 de almış olduğum monster laptopumun açılması 5 saniye falan sürüyor max. Bence bu dediğin gibi AM5 sistemin bir problemi ayrıca arkadaşların bahsettiği videoları izleyip bios ayarlarımı vs. anakartıma göre yaptım durum değişmedi. Bence bu biraz zamanla stabilize olacak bir şey gelen bios ve windows güncellemeleriyle birlikte. Sabretmeni tavsiye ederim çünkü az bi para değil AM5 sistem toplamak toplamışken diğer işlerle hiç uğraşma başını hiç ağrıtma bu şekilde bir süre daha idare etmeye çalış şahsi fikrim bu. Hiçbir sorunum yok vs. diyen arkadaşlar da kendilerinde sorun olmaması hiçbir sistemde sorun olmayacağı anlamına gelmiyor ben sistemi toplarken bile hep diyorlardı AM5 kronik problemi pc nin geç açılması vs.

kanka o tam ekran pencereli oynamadığın için oluyor olabilir aynı sorunu ben csde yaşıyordum tam ekran pencereli yaptım sorun çözüldü alt tab atarken artık ne kasma ne donma var senin gibi bende çok şikiayetçiydim bu durumdan
tam pencere hacı

Hocam aynı problem bende de var. Tam olarak dediğin gibi düğmeye basıyorum tüm ışıklar yanıyor kasa çalışıyor ama windowsun açılması rahat 15-20 saniye sürüyor. 2020 de almış olduğum monster laptopumun açılması 5 saniye falan sürüyor max. Bence bu dediğin gibi AM5 sistemin bir problemi ayrıca arkadaşların bahsettiği videoları izleyip bios ayarlarımı vs. anakartıma göre yaptım durum değişmedi. Bence bu biraz zamanla stabilize olacak bir şey gelen bios ve windows güncellemeleriyle birlikte. Sabretmeni tavsiye ederim çünkü az bi para değil AM5 sistem toplamak toplamışken diğer işlerle hiç uğraşma başını hiç ağrıtma bu şekilde bir süre daha idare etmeye çalış şahsi fikrim bu. Hiçbir sorunum yok vs. diyen arkadaşlar da kendilerinde sorun olmaması hiçbir sistemde sorun olmayacağı anlamına gelmiyor ben sistemi toplarken bile hep diyorlardı AM5 kronik problemi pc nin geç açılması vs.
ya vallahi bende forumun gazına geldim aorus b550 eltite ve 5600 işlemcim vardı böyle olacağını bilsem upgrade e ekstra para vereceğime 5800x3d 5700x3d işlemci alırdım o zaman keşke de öyle yapsaydım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç saniyede açılıyor?
cpu dram ışıkları yanarken 20 30 saniye bekletiyor windosu görene kadar da bir 10 saniye ilk başta bir donma yapıyor 2 3 saniyelik 45 50 saniye sürüyor

anakartı sat b850 farklı marka anakarta geç sorunların çözülür büyük ihtimal

bios güncellemesi yapmadıysna son bios güncellemesini yap
sondan bir önceki olması lazım ilk aldığımda bir güncelledim sonra ellemedim

CrystalDiskInfo ile SSD'yi kontrol et
hocam kingston exceria g2 nin kroniği varmı bilgisi olan varsa onu bir değiştireyim bundan yaparsa

sağlam sıkıntı yok am5 in saçmalığından çok geç açılıyor cpu ve dram ışığı yanıyor 30 40 saniye sonra açılıyor
Bunun çözümü var.

Am4'e geri dönme çözüm yönteminiz enteresan.

resim_2025-07-03_114142286.webp

Son düzenleme:
Geri