❌İndirim Bitti! STOK BİTTİ // EĞİTİM İNDİRİMİ İLE SAMSUNG ODYSSEY OLED G6 G61SD 16.799 TL

geldi makina, harika görüntüsü var. İmzamdaki cihazdan geçtim gerisini siz düşünün :) Nit biraz az gibi geldi ama o da OLED olmasından dolayı yanmaması için sanırım.

Soldaki g6 oled, sağdaki 380 hz rog strix

Ekler

• 1000431517.webp
    1000431517.webp
    910.3 KB · Hit: 235
Hocalarım genel anlamda memnun musunuz ?
Uzun kullanım yorumlarınız nelerdir ?
Burn-in durumunu biraz araştırdım ama kafamda net bir bilgi oluşmadı burn-in durumuna karşı neler yapabilirim kullanıcı yorumunuz nedir ?
Monitörün genel ayarlarını ve görüntü ayarlarını hangi şekilde kullanmalıyım ?
Monitörün temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?

Hocalarım genel anlamda memnun musunuz ?
Uzun kullanım yorumlarınız nelerdir ?
Burn-in durumunu biraz araştırdım ama kafamda net bir bilgi oluşmadı burn-in durumuna karşı neler yapabilirim kullanıcı yorumunuz nedir ?
Monitörün genel ayarlarını ve görüntü ayarlarını hangi şekilde kullanmalıyım ?
Monitörün temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?
4 aydır falan kullanıyorum o zaman gene indirimden 17400 TL civarına almıştım ben 165hz 24.5 inc ips ekrandan geçmiştim şuan 2.monitör olarak kullanıyorum ötekisini aralarında dev gibi farklar var film izlemek oyun oynamak ekstra ekstra zevk getiriyor LG nin oled videosu var 2 sinide açtığında büyük farkı görüyorsunuz mat panele sahip gündüzleri bu mat panel mor olabiliyor o yüzden odanız güneş alıyorsa odayı tamamen kapatan perde almanız çok önemli (genelde akşam üstü ve gece oynayanlar için farketmez) gece içinse tam performans veriyor gayet yeterli ben parlaklık %26 contras %26 vede windows hdr sürekli açık oynuyorum (onunda parlaklığı %32'de)
bu şekilde güneşsiz bir ortamda beni tamamen tatmin ediyor ağırlıklı oyun oynuyorum cs2 oyuncusuyum 165 hz den 240 hz ye geçtiğimde açıkcası çok bir fark görmedim ben full fps oyuncusu olduğum için hz açısından sizi çok tatmin etmeyebilir kaldı ki şimdilerde artık en az 360 hz monitör den tutta 540 hatta 600 lere kadar çıkıyor bunlar ile karşılaşıldığında çok net farklar oluyor bu açıdan 240 olması beni hiç tatmin etmemişti eğer sizde tamamen fps ağırlıklı oyunlar oynuyorsanız bunu çok tavsiye etmem ama arada film arada oyun oynarım bide dereceli falan bilmem hiç takmam keyfine girer çıkarım oyuna diyorsanız bu fiyat bandında alabileceğiniz tek oled ekran.

@Tayfunns Hocam tekrardan sizi etiketliyorum 2 monitor arasında dikkatimi çeken şey, ayarlardan hallediliyor mudur bilmem, parlaklıktan da değil sanırım çünkü parlaklık düşürsemde o detaya ulaşmıyor. LOL oyununu biliyor musunuz bilmem ama oyunda haritanın karanlık yerleri vardır. Oraya Samsung ile fareyi götürdüğümde karanlık ama hafifte aydınlık şekilde karanlık net bir "DEEP DARK" tarzında değil. Fakat Dell'de oralar dümdüz karanlıktı yani hardcore şekilde. Sanırım bu TrueBlack400 müdür nedir onun etkisi herhalde. Buradan şu çıkarımı yaparım, doğru mudur değil midir bilmem ama Dell'de karanlığın bile karanlığı, Samsung'a göre daha iyi diye tahmin ediyorum :)

@Tayfunns Hocam tekrardan sizi etiketliyorum 2 monitor arasında dikkatimi çeken şey, ayarlardan hallediliyor mudur bilmem, parlaklıktan da değil sanırım çünkü parlaklık düşürsemde o detaya ulaşmıyor. LOL oyununu biliyor musunuz bilmem ama oyunda haritanın karanlık yerleri vardır. Oraya Samsung ile fareyi götürdüğümde karanlık ama hafifte aydınlık şekilde karanlık net bir "DEEP DARK" tarzında değil. Fakat Dell'de oralar dümdüz karanlıktı yani hardcore şekilde. Sanırım bu TrueBlack400 müdür nedir onun etkisi herhalde. Buradan şu çıkarımı yaparım, doğru mudur değil midir bilmem ama Dell'de karanlığın bile karanlığı, Samsung'a göre daha iyi diye tahmin ediyorum :)
Gammadan yüksek ihtimal. Gamma ayarlamasına göre parlak yerler daha parlak veya karanlık yerler daha karanlık olabilir. İkiside sonsuz kontrast oranına sahip. Amaç 2.2 de tutmak ama bunu ayarlaması zor. Çoğu monitör üreticisi tutturamıyor. Eğer hedefin altındaysa 2.1 mesela aydınlık sahneler daha fazla aydınlık oluyor, tam tersi daha üstündeyse 2.3 gibi karanlık sahneler daha karanlık oluyor.

İnternette biraz araştırırsan görüntüye etkisini görürsün. Rtings de renk doğruluğu kısmında da gösteriliyor. Ama srgb modu test ediyorlar, siz geniş gamut modunda kullandığınız için zaten farklılık olacak. Birde üniteden üniteye biraz farklılık olabilir. Ama mantık aynı.

G6 rtings incelemesi geniş gamutu srgb’ye sınırlayan mod için rtings yorumu:
IMG_3601.webp

Gammadan yüksek ihtimal. Gamma ayarlamasına göre parlak yerler daha parlak veya karanlık yerler daha karanlık olabilir. İkiside sonsuz kontrast oranına sahip. Amaç 2.2 de tutmak ama bunu ayarlaması zor. Çoğu monitör üreticisi tutturamıyor. Eğer hedefin altındaysa 2.1 mesela aydınlık sahneler daha fazla aydınlık oluyor, tam tersi daha üstündeyse 2.3 gibi karanlık sahneler daha karanlık oluyor.

İnternette biraz araştırırsan görüntüye etkisini görürsün. Rtings de renk doğruluğu kısmında da gösteriliyor. Ama srgb modu test ediyorlar, siz geniş gamut modunda kullandığınız için zaten farklılık olacak. Birde üniteden üniteye biraz farklılık olabilir. Ama mantık aynı.

G6 rtings incelemesi geniş gamutu srgb’ye sınırlayan mod için rtings yorumu:
Alıntıyı görüntüle
He tam olarak bundan kaynaklıymış demek ki bahsettiğim olay. Ama bu bariz bir şekilde belli oluyor iki monitör arasında. Ama çok karanlık olması da iyi mi değil mi bilemiyorum. İnsanın içini bayıyordu Dell tarafında.

Arkadaşlar yaklaşık 4 5 aydır kullanıyorum.
Alırken çok araştırdım. Sizin araştırmanıza gerek yok zaten ürün fiyatı bandında zaten alabileceğiniz tek oled monitör.
Alın geçin direkt. Her özelliğinden memnunun hiç olumsuz deneyimim olmadı.

He tam olarak bundan kaynaklıymış demek ki bahsettiğim olay. Ama bu bariz bir şekilde belli oluyor iki monitör arasında. Ama çok karanlık olması da iyi mi değil mi bilemiyorum. İnsanın içini bayıyordu Dell tarafında.
HDR'ı bunda açıp deneyin. HDR içeriklerde güzel oluyor.

geldi makina, harika görüntüsü var. İmzamdaki cihazdan geçtim gerisini siz düşünün :) Nit biraz az gibi geldi ama o da OLED olmasından dolayı yanmaması için sanırım.
10k ya asus rog 380 mi yoksa 16k ya samsung oled mi sizce

10k ya asus rog 380 mi yoksa 16k ya samsung oled mi sizce
Birisi Full HD, birisi 2K OLED. Beklentiler tamamen farklı. Sadece oyun ve Full HD, 400+ FPS takılan bir oyuncuysanız OLED boşa gider. Film, dizi izlemek, karanlık temalı hikayeli oyunlar oynuyorsanız OLED. Bunu yeni deneyimlemiş biri olarak yazıyorum, son dönemlerde lol, palworld, pubg gibi oyunlar oynuyorum, siyahların pek olmadığı oyunlar ve OLED bu muymuş diyordum. Lakin hali hazırda bulunan IPS monitörüm piyasadaki en iyi renk gamutuna sahip olanlardan biri. Fakat OLED'i, filmlerde ve karanlık temalı oyunlarda görünce aradaki fark bariz.

Birisi Full HD, birisi 2K OLED. Beklentiler tamamen farklı. Sadece oyun ve Full HD, 400+ FPS takılan bir oyuncuysanız OLED boşa gider. Film, dizi izlemek, karanlık temalı hikayeli oyunlar oynuyorsanız OLED. Bunu yeni deneyimlemiş biri olarak yazıyorum, son dönemlerde lol, palworld, pubg gibi oyunlar oynuyorum, siyahların pek olmadığı oyunlar ve OLED bu muymuş diyordum. Lakin hali hazırda bulunan IPS monitörüm piyasadaki en iyi renk gamutuna sahip olanlardan biri. Fakat OLED'i, filmlerde ve karanlık temalı oyunlarda görünce aradaki fark bariz.
fps oyunları için hangisi sizce oledde hareket bulanıklığı yok ama 240 hz rogda hafif bulanıklık var ama 380hz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,729
Üyeler
184,209
Son üye
araff
Geri