Motosiklete R25 İle Başlanır mı?

Reaksiyon skoru
43
4-5 defa kısa kısa 125 lik scooter sürmüşlüğüm var arkadaşların motorlarından , seneye yaza doğru r25 almak istiyorum sizce başlangıç olarak uygun olur mu ?
Nasip olursa ilk motoru alıp biraz alıştıktan sonra ehliyet olayını halletmeyi düşünüyorum rahat geçsin diye.

O motor sürdüğün scooter a benzemez önce onu söylemek lazım. İlk baş 125 lik bir motorla başlamanı öneririm ismi cismi var diye gidipte r25 alma bence.

biraz kişiliğine ve sürüş şekline bağlı gaza gelip köklerim gazı uçarım diyosan bulaşma kendini bilen biriysen temkinli sürerim diyosan olabilir ama r25 yerine mt25 al bence

arasında o kadar fark var mı , r25 yerine ne öneriyorsun ?
Var tabii ki, birisi scooter diğeri racing arasında ağırlık farkı var debriyaj fren sistemi derken alıştım diyene kadar allah korusun başına ne gelecek. İlla racing tipi yakışıklı bir şey alayım diyorsan rks lere bakabilirsin. Onlar 125 lik

başlanmasına başlanır ama hem pahalı bi motor hele bizim ülkemizde iyice overated oldu. ilk motorun olucağı için illa ki düşüp kalkıcaksın ve bunu böyle pahalı bi motorda yapmak istemez kimse ve şimdi 2 silindir 250 cc de bi motor gücüde hafife alınacak bi motor değil arkadaşların dediği gibi 125 likle başlamanı öneririm tvs raider 125 alabilirsin ikinci el al bence biraz kullan ve elinde çok bekletmeden sat veya ns 200 alabilirsin yine parçası ucuzdur kaliteli fiyatına göre ve 2.eli diğer çin ve hinte göre bi tık daha iyi en azından bunlarda 1000 2000 km tecrüben olsun sonra r25 mt25 250 duke gibi güzel motorlara geçersin
ve ekipmanı eksit etme r25 dediğine göre paran var ekipmanını iyi şekilde al zaten bu ilk aldığın motoru satıcaksın daha iyi bi motora geçiceksin bi daha ekipman değiştirmekle uğraşma

biraz kişiliğine ve sürüş şekline bağlı gaza gelip köklerim gazı uçarım diyosan bulaşma kendini bilen biriysen temkinli sürerim diyosan olabilir ama r25 yerine mt25 al bence
kendimi bilen birisiyim , mt-25 çok hoşuma gitmiyor r25 görünüşü daha güzel geliyor

kendimi bilen birisiyim , mt-25 çok hoşuma gitmiyor r25 görünüşü daha güzel geliyor
Bende naked sevmiyorum hocam, R25 ile baslanir. Kullanma karakteriginize gore tabii, ben gaza gelirim, hiz yaparim, kendimi kontrol edemem derseniz baslanmaz, Testo abime bakin 2 ayda 1000'lik motora gecti, toprak razgatlioglu ile de video yapti, toprakta acikladi guzelce yok onla baslanmaz yok sunla baslanmaz demek cok sacma tamamen sizin suruc karakteriginize bagli bu durum

Sürücü kursunda öğrenerek r25 sürmeye başladım 12000 km yaptım artık baya sürebiliyorum ama bunun ilk 1.500 km si biraz sıkıntı özellikle trafik ve sürüş becerin yoksa. ama şahsen önermem en kötü mt25 alıp koruma takozuyla kullanabilirsin. çünkü motor yattı mı sürttü mü canın çok yanar.

Mt25e iki tane koruma takozu koyarsın naked motor zaten devrilse de bir şey olmaz. R25 devrilirse grenaj kırılır iyi masraf çıkar. Başlanmasına başlanır bu arada kullanımı zor bir motor değil.

500-1000cc bile başlanır ama burda ki olay senin ne kadar gaza gelmen ve kontrolsüz gaz açman.
Ben gaza gelmem deme herkes geliyor herkes gazlıyor.
R25 cc olarak rahatlıkla baslanacak motor ama fiyatın dolayı mantıklı olmaktan çıkıyor. Yan yatsa düşsen cıkacak masraf fazla o yüzden daha uygun biseyler bak onlarda tecrube edin sonra hedef motora gec

nerede kullanacağına göre al görünüşe göre değil şehir içi kullanacaksan mt25 alman çok daha mantıklı olur ayrıca acemiliğini atman için mt25 daha mantıklı seçenek olur hem ekonomik açıdan hem de kolaylık

4-5 defa kısa kısa 125 lik scooter sürmüşlüğüm var arkadaşların motorlarından , seneye yaza doğru r25 almak istiyorum sizce başlangıç olarak uygun olur mu ?
Nasip olursa ilk motoru alıp biraz alıştıktan sonra ehliyet olayını halletmeyi düşünüyorum rahat geçsin diye.
grenajlı motor yatıp kalkacak parçası pahalı, ns200 ile 5 6k tecrübe et sonra r25 olur.

Geri