Herkese merhaba,
Bu ay sonunda Turkcell Fiber internet taahhüdüm bitiyor ve yeni bir internet sağlayıcısı arayışındayım. Binamızda sadece Turkcell'in fiber kutusu var, bu da maalesef fiber interneti sadece Turkcell'den alabileceğim anlamına geliyor. Şu an Turkcell'in sunduğu tarifeler 50 Mbps TV+'lı paketi için 700 TL, 100 Mbps için ise 750 TL civarında.
Açıkçası Turkcell, Türk Telekom gibi büyük sağlayıcıların fiyat politikaları beni düşündürüyor. Her yıl artan bu "sömürü" politikasıyla seneye bu rakamların 1000 TL'yi aşacağını tahmin ediyorum. Binamızda fiber kutusu sadece Turkcell'de olduğu için fiber altyapıyı kullanmak istesem bile yine onlara mahkum kalıyorum.
Bu durum beni VDSL altyapısı üzerinden daha uygun fiyatlı ve alternatif sağlayıcıları araştırmaya itiyor. Ancak kafamda birkaç soru işareti var:
Bu ay sonunda Turkcell Fiber internet taahhüdüm bitiyor ve yeni bir internet sağlayıcısı arayışındayım. Binamızda sadece Turkcell'in fiber kutusu var, bu da maalesef fiber interneti sadece Turkcell'den alabileceğim anlamına geliyor. Şu an Turkcell'in sunduğu tarifeler 50 Mbps TV+'lı paketi için 700 TL, 100 Mbps için ise 750 TL civarında.
Açıkçası Turkcell, Türk Telekom gibi büyük sağlayıcıların fiyat politikaları beni düşündürüyor. Her yıl artan bu "sömürü" politikasıyla seneye bu rakamların 1000 TL'yi aşacağını tahmin ediyorum. Binamızda fiber kutusu sadece Turkcell'de olduğu için fiber altyapıyı kullanmak istesem bile yine onlara mahkum kalıyorum.
Bu durum beni VDSL altyapısı üzerinden daha uygun fiyatlı ve alternatif sağlayıcıları araştırmaya itiyor. Ancak kafamda birkaç soru işareti var:
- Turknet Gigafiber Gelir mi?: Turknet gibi firmaların Keçiören'e Gigafiber altyapısı getirme ihtimali var mı? Böyle bir durumda şu an peşin ödemeli Turknet kampanyası (aylık 500 TL civarı) benim için mantıklı olabilir. Kendi modemimi alsam ve kurulum ücretiyle birlikte aylık maliyet 700-750 TL'ye gelse, hem modeme sahip olurum hem de ileride Gigafiber geldiğinde 1000 Mbps internete geçme potansiyelim olur. Bu fikir sizce ne kadar mantıklı?
- Türk Telekom Altyapılı Uygun Fiyatlı Sağlayıcılar (Gibirnet vb.): Turk Telekom altyapısını kullanan Gibirnet gibi daha uygun fiyatlı sağlayıcılar bu durumda daha mı mantıklı bir seçenek olur? VDSL üzerinden bu tarz firmalarla devam etmek fiberden vazgeçmek anlamına mı gelir?
- Genel Tavsiye: Turkcell'e mahkum olmadan fiber veya VDSL'de en iyi fiyat/performans dengesini nasıl yakalarım? Farklı sağlayıcı tecrübeleriniz varsa ve bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.