Ekran kartına overclock yapayımmı sizce

FPS fazla etkisi olmaz ama voltaj vermek/kısmak coil whine iyileştirebilir bir deneyin. Eğer konuyla ilgili bilginiz yoksa rehberleri takip edin.

power limite ellemedigin sürece overclock sıcaklığını arttirmaz/azaltmaz. ayrica 5000 serisi aşırı iyi overclock oluyor nereden baksan %5-10 arası performans artışı yakalayabilirsin
yarın uğraşacağım valla hocam sonuçları unutmazsam atarım

bu videodakiyle aynısını yap, quake 2 rtx indir steamden (bedava zaten) kartın tam yüke giriyor mu diye kontrol et (5060ti kac watt çekiyor hatirlamiyorum ama sen biliyosundur, maksimum watt çektiğini dogrulayip öyle başla test etmeye) başlangıç için +200 mhz core clock +2000 mhz memory clock verebilirsin, sonrasinda core clocku +25 +50 seklinde arttırıp stabil olmayana dek test yap, zaten belli bir yerden sonra ya oyun crash yer ya da sistem donar. +400 de crash yersen +300 veya +350 de kullanıp rahatina bakarsin
crush yerse veya donarsa ne yapmaliyim hocam o konuda pek bi fikrim yokta kasa açıp kapamam yeterli olurmu

arkadaşlar hepinize merhaba rtx 5060ti 16gb bir ekran kartım var geçenlerde sıcaklık değerlerine bakmak istedim %98 gibi bir kullanımda ekran kartı 56-57 derecelerde dolanıyodu ki bence bu değerler çok ama çok düşük bende overclock yapsammı acaba diye düşündüm ve size sormak istedim birde ekran kartımda coil whine var seste çok fazla artış olurmu zaten gelen ses az ama daha fazla artış olurmu merak ettim
Marka ne kartın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar hepinize merhaba rtx 5060ti 16gb bir ekran kartım var geçenlerde sıcaklık değerlerine bakmak istedim %98 gibi bir kullanımda ekran kartı 56-57 derecelerde dolanıyodu ki bence bu değerler çok ama çok düşük bende overclock yapsammı acaba diye düşündüm ve size sormak istedim birde ekran kartımda coil whine var seste çok fazla artış olurmu zaten gelen ses az ama daha fazla artış olurmu merak ettim
Olm o kart nası o derecelerde

Kasan ne

Son düzenleme:
Marka ne kartın

Olm o kart nası o derecelerde

Kasan ne
gainwardın phyton modeli 3x fanlı birde nasıl o derecelerde olduğunu bende bilmiyorum dediğim gibi anlamadığım bir şekilde serin çalışıyor kasamda frisby marka bi tık kalitesiz

crash yerse sadece oyun kapanır, core clock fazla verdiğini anlarsın o zaman. dediğim gibi biraz düşürüp kullanmaya devam edersin sonra. eğer pc donarsa muhtemelen hiçbir seye dokunmana izin vermez, o durumda da kasadaki güç tuşuna basılı tut pc kendine restart atacaktır. tekrar başlayınca default ayarlara geri döner zaten
tamamdır hocam teşekkürler dediğim gibi unutmazsam yarın sonuçları yazarım videoyu izledim belleği 5060ti harici kartlar fulleyebiliyor bende 2500 civarında başlayıp +100 vererek doğru değeri bulmaya çalışacağım mantığı anladım zaten çok zor değil gibi

5060tida fuller muhtemelen gddr7 belleği var onunda, bendeki 5070ti msi afterburnerda max +2000 oluyor, nebinin videosunda da direkt fulleyin bir şey olmaz demişti o yüzden fulledim. geriye tek kalan core clockla oynamak oluyor, onuda stabilite bozulana kadar test edip halledersin zaten
düşündüğüm kadar zor değilmiş hocam yarın işten geldikten sonra halledeceğim

kesinlikle overclok yapın benim kart 6800xt stok olarak 2250mhz 1150 voltaj 2000 bellek mhz ile çalışıyordu ben overclok ile frenkans mhz 2400 voltaj 1025 bellek hızını 2100 e çektim hem sıcaklıklarım azaldı hemde performansım arttı tabi bu ekran kartınızın silikon kalitesine bağlı biraz

düşük voltaj verince pc resetler veya oyunlar crash verir onun en stabil ayarını yakalarsanız hem serin hemde eskisinden güçlü kart elde edebilirsiniz ama fps olarak 3 4 fps yükseltiyor öyle fazla bişey beklemeyın

FPS fazla etkisi olmaz ama voltaj vermek/kısmak coil whine iyileştirebilir bir deneyin. Eğer konuyla ilgili bilginiz yoksa rehberleri takip edin.
hocam gpuya +400 kadar verdim hiç bir sıkıntı olmadı bellekte max 2000 destekliyordu o kadar verdim ve dediğiniz gibi coil whine sesinde baya bi azalma oldu performansı arttırınca neden azaldı anlamadım😃

Harcadığın efora değmez, power limiti falan da düşük %1-2 belki performans katarsın ama işi bilmiyorsan aylarca uğraşırsın

Harcadığın efora değmez, power limiti falan da düşük %1-2 belki performans katarsın ama işi bilmiyorsan aylarca uğraşırsın
hocam maximum 30 dakikamı aldı ve grafikli oyunlarda 15-20 fps kadar artış oldu burde coil whine sesi azaldı daha ne olsun

%2 mi? sen hangi ekran kartına sahipsin ve daha önce nasıl bir overclock deneyimin oldu anlatır mısın
belirli oyunlarda deniyordum ve ilk crushu yedim hocam şimdi stabili bulmaya çalışıyorum

quake 2 rtx indirip test et +400 core clock varken
o uygulama ile test ettim zaten hocam şimdi farklı oyunları deniyorum her oyunda stabil olmaz demişti +400 de şimdiden bir oyunda crush yedim ve değerleri azalttım şuan sorun yok gibi

%2 mi? sen hangi ekran kartına sahipsin ve daha önce nasıl bir overclock deneyimin oldu anlatır mısın
180w TDP kartın power limiti kaç ki %2üzerinde bir performans sağlasın bu işi daha önce yapmamış biri? Burada native artıştan bahsediyoruz dlss/fgden değil. 3090 kullanıyorum güncel olarak piyasada sürekli al sat yaptığım için 4090a kadar kullandım, sadece tepe model kartlar kullanıyorum.
Ayrıca forum üzerinden arkadaşlar da nasıl bir deneyimim olduğunu az çok bilir keza ddr4te 100+ model ramin olası chiplerini kapsayan arşiv paylaşmıştım, cpu oc/uv konusunda bir çok kişiye yardım ettim forumda.

hocam maximum 30 dakikamı aldı ve grafikli oyunlarda 15-20 fps kadar artış oldu burde coil whine sesi azaldı daha ne olsun
30dakikanızı almış olabilir fakat stabilitesini kontrol etmek zaman alan kısmı zaten. Stabil bir overclock çok zaman alır, bunu anlamak için uzun testler gerekiyor. Hiç beklemediğiniz bir anda mavi ekranla vs karşılaşabilirsiniz. Yoksa ezbere şekilde 10dkda yaparsınız. 1 sene öncesine kadar sistemde overclock yapmadığım sadece fanlar kalmıştı biosta yaşıyordum hatta ama beklemediğin anda mavi ekran yiyince can sıkıyor aldığın %3-5-10 performansın pek önemi kalmıyor. Coil whineı azaltmak için fpsi monitörünüzün hzsine sabitlemeniz yeterli.
Bu arada kartın kullanım amacı oyun değil de render ise kesinlikle çok çok daha etkili.

bir sorun yaşarsa yapacagi cok basit, -50 mhz azaltir yoluna devam eder
Yani orası öyle. Ama bana giriş seviye ve stok soğutucu ile yapılan oclar çok mantıklı gelmiyor hem harcanan efora değmiyor oyun tarafında hem de baş ağrıtabiliyor çünkü bazen anlamıyorsun bile sorunu. 3sene cpu/ram oc sebebiyle biosta yaşamış biri olarak sistemi default kullanıyorum expo harici :D

power limite ellemeyecegimiz için soğutma konusunda bir şey degismeyecek ki
Yok hayır demek istediğim ; overclocku kökleme şansı olmuyor power limit dokunmadığında o da çok büyük farklar yaratmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,246
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri