GIGABYTE B650 S2H almayın...

jombo

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,830
Dostlar yaklaşık 7 ay önce kendime yeni bir pc toplamıştım 7800xt/r 7600'lü ana kart olarak b650 s2h koymuştum hem çok güzel indirimdeydi hem de giriş seviye A620 bir şey almak istemedim fakat keşke alsaydım :D BİOS kısmında bana hiç bir sorun çıkarmadı elimden geldikçe objektif olacağım. Öncelikle bir ton problem yaşadım kendisi ile yavaş açılma , ekran gelmeme gibi monitörüm bozuldu sanıyordum fakat eski pc ile denediğimde tık diye açılıyor pc am4 eski tip bir ana kart olmasına rağmen , şimdi öncelikle gigabytenin ana kartları güzeldir burasında problem yok fakat giriş seviye ana kartlarında problem olduğunu söyleyenler vardı fakat ben denemek istedim keşke denemeseydim :D ram soketleri arızalandı ikisi birden üstüne çektiğim sorunları da koyarsak almak isteyen veya planlayan arkadaşlar için konu açmak istedim. Ben tecrübelerimi yazdım araştırdığım kadarıyla reditte de bir ton problem çeken arkadaşlar olmuş bootloop , ssd görmeme , bol bol mavi ekran falan :D.

B650 S2H yerine ne alabiliriz onu göstermek isterim B650 yazdığına bakmayın a620 lerden tek farkı OC desteği.

Biostar b650 mp-e pro
asus b650m-r / m-k
msi b650 m-k

bu tarz ana kartları tercih etmeniz daha doğru olur yaptım bir hata diğer arkadaşlar yapmasın...

Dostlar yaklaşık 7 ay önce kendime yeni bir pc toplamıştım 7800xt/r 7600'lü ana kart olarak b650 s2h koymuştum hem çok güzel indirimdeydi hem de giriş seviye A620 bir şey almak istemedim fakat keşke alsaydım :D BİOS kısmında bana hiç bir sorun çıkarmadı elimden geldikçe objektif olacağım. Öncelikle bir ton problem yaşadım kendisi ile yavaş açılma , ekran gelmeme gibi monitörüm bozuldu sanıyordum fakat eski pc ile denediğimde tık diye açılıyor pc am4 eski tip bir ana kart olmasına rağmen , şimdi öncelikle gigabytenin ana kartları güzeldir burasında problem yok fakat giriş seviye ana kartlarında problem olduğunu söyleyenler vardı fakat ben denemek istedim keşke denemeseydim :D ram soketleri arızalandı ikisi birden üstüne çektiğim sorunları da koyarsak almak isteyen veya planlayan arkadaşlar için konu açmak istedim. Ben tecrübelerimi yazdım araştırdığım kadarıyla reditte de bir ton problem çeken arkadaşlar olmuş bootloop , ssd görmeme , bol bol mavi ekran falan :D.

B650 S2H yerine ne alabiliriz onu göstermek isterim B650 yazdığına bakmayın a620 lerden tek farkı OC desteği.

Biostar b650 mp-e pro
asus b650m-r / m-k
msi b650 m-k

bu tarz ana kartları tercih etmeniz daha doğru olur yaptım bir hata diğer arkadaşlar yapmasın...
Mantıklı

gigabyte'ı genel olarak sevmiyorum kim ne desin, aorus kısmından bahsetmiyorum. Kalitesi sanki diğer markalara göre daha alt kalıyor. Monitörünü kullanıyorum memnunum bir sorunum yok ama mesela asla ama asla gigabyte bir ekran kartı almam. Seveni var sevmeyeni var ama ben sevemedim gigabyte'ı.

gigabyte'ı genel olarak sevmiyorum kim ne desin, aorus kısmından bahsetmiyorum. Kalitesi sanki diğer markalara göre daha alt kalıyor. Monitörünü kullanıyorum memnunum bir sorunum yok ama mesela asla ama asla gigabyte bir ekran kartı almam. Seveni var sevmeyeni var ama ben sevemedim gigabyte'ı.
gigabytenin giriş ekran kartları da çok kötü evet :D monitör kısmını bilmem ama ana kart kısmında fena değiller fakat giriş model alınacaksa kötü bir firma.

Biostar b650 mp-e pro
asus b650m-r / m-k
msi b650 m-k

B850 aorus alcam korkutma beni şuandada a620mh var gigabyte her açışımda bios yeniden başlatıyor kendini 30 saniyeyi buluyor açılması

XD dediğim gibi orta/yüksek modelleri gayet iyi giriş modelleri çok kötü ama.
Evet evet bende şahidim şuan tuf mu aorus mu gidip geliyorum arada kaldım ama aorus daha üst segment diyolar

Bende M K var dediğin hiçbir sorunu yaşamadım. Belki de bios sürümü ile alakalıdır. Tek sorun PC 15-20 güne bir 30 saniyede , diğer günler 8-10 saniyede açılıyor.

sorun zaten giriş modellerde oluyor m-k modeli b650 lerde orta seviye denebilir , benim şansızlığım + s2h'ın kötü olması ile bir kaç kötü anı biriktirdim :D
Bende M K var dediğin hiçbir sorunu yaşamadım. Belki de bios sürümü ile alakalıdır. Tek sorun PC 15-20 güne bir 30 saniyede , diğer günler 8-10 saniyede açılıyor.

Biostar b650 mp-e pro
asus b650m-r / m-k
msi b650 m-k

yaşadığın sorunun yarısı am5 e yarısı gigabyteye yazar, gigabyte zaten iyi marka değil aorus hariç çoğu anakartı low component, yavaç açılma memory context restore ile alakalı, mavi ekran da ramla alakalı, expoda sıkıntı çıkıyorsa manuel timing denemek gerekli, ram slot bozulmasına inanırım bi arkadaşta a320 gigabyte vardı sağ ram slotunda boot olmazken sol ram slotunda boot oluyordu tek modül ram için.

am5 zaten sorun bide ona gigabyte sokunca sorunlar sonsuz döngüye giriyor, attığın anakartlarda çok güçlü değil sorunsuz kullanman muhtemel asus ve msi yi fakat daha güçlü bir anakart istersen gaming gecesinden 5k ya v14 colorful kapman lazım, tabi colorfuldada değişik sorunlar oluyor fakat alınan riske değer bir anakart.

Geri