Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Sorun var sorun var. Her kartta sorun olur zaten bir ürüne hatasız demek imkansız. Ama o ürünün sana yansıttığı kötü yanı ne kadar hatadan sayılır orası tartışılır.
Donanımın içinde olan adam 5090 ın bile hatalı olacağını bilir zaten, çoğunluk saçma sapan kavgalar ettiği için benim gibiler arada kaynıyor. Benim sorunum donanım değil ona bakarsa 5000 serisi ROP birimi eksik gelmişti olur böyle hatalar. Asıl sorunum şu ekran kartını en az 4 yıl kullanan birisiyim ve RDR2 de FSR4 açamıyorum 9070XT alsaydım ve 30 küsür bin lira verdiğim ekran kartı. İşte beni burda kaybediyor AMD, RDR2 örnek verdim FSR4 8 yıl öncesi oyunlarda açılmıyor bile ve globalde oyuncular eski oyunlara yöneldi. Bu yüzden 5070Tİ öneriyorum çünkü everyone konfor da çok daha verimli kart.

Ben 2 markayıda 5+ yıldan fazla kullandım, AMD yi 2007 den 2015 e kadar, 2015 den sonra NVIDIA, yani AMD nin prime zamanlarını biliyorum. NVIDIA da pascal yani 1000 serisinde zaten aldı başını gitti. Öneri yapacak tecrübede oldugumu düşünüyorum ama fanboy diyorlar :D zaten ben 9070XT kötülemiyorum tek sorun teknoloji farkı oda beni çok ilgilendiriyor, FSR4 DLSS4 ile kafa kafaya gitse bile ben RDR2 de FSR4 açamıyorum en sevdiğim oyunda ve daha birsürü eski oyunda bu bile beni uzaklaştırıyor karttan ama anlaşılmıyorum maleseff. Neden açılmadığını biliyorum FSR3.1 olması lazım oyunun resmi desteği, FSR1-2 varsa açılmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam en büyük sorun bu bence, 32bin TL para veriyorsun ve eksik deneyim yaşıyorsun rakibine göre, ikiside aynı FPS yi verse bile AMD avantajlı değil konfor olarak bunu inkar edemezler doğru bu.
Kesinlikle doğru bir yorum. Amd kullanıcı olarak katılırım bu yoruma hocam. Bir model çıkartacaksan o modeli teknolojisi işe çıkartman lazım. 1 yıl sonra getiricez falanla olmaz bu işler. Allaha şükür ben memnunum karttan bir sorun yaşamadım. Ama 9070xt alıp hala nvidia gibi her oyunda teknolojisi resmi olarak olmaması çok saçma. Amd bu konuyu hiç umursamıyor maalesef.

Kesinlikle doğru bir yorum. Amd kullanıcı olarak katılırım bu yoruma hocam. Bir model çıkartacaksan o modeli teknolojisi işe çıkartman lazım. 1 yıl sonra getiricez falanla olmaz bu işler. Allaha şükür ben memnunum karttan bir sorun yaşamadım. Ama 9070xt alıp hala nvidia gibi her oyunda teknolojisi resmi olarak olmaması çok saçma. Amd bu konuyu hiç umursamıyor maalesef.
Geçen birisi bana RDR2 de DLSS4 ü napacan Native oyna demişti ( AMD öneren birisi ) adam daha TAA nin FSR1 den bile kötü bir teknoloji olduğunu bilmiyor, Native = TAA ayarı ufak bir araştırma ile TAA nın oyun sektörünü modern oyunları nasıl bulanıklaştırıp çöp ettiğini bilir, ben FPS için DLSS4 açmıyorum ki görüntü kalitesini çok net yaptığı için açıyorum, DLSS desteği varsa DLAA da açabiliyorsun. FSR4 te aynı şekil görüntüyü cam gibi yapıyor.

1030 la sanal ülke kuracağız diktatörümüz olacak xd
Şimdiden metaverse den toprak aldım 1030 adına, Ready player one gerçek olucak yaşarsak.

İyi bari AMD veya Nvidia fanboyluğu çok dönmemiş burada. Daha objektif bakabiliyoruz.

Sağolasın Recep sayende millet az fikir ediniyor :kekw:

AMD yazılımına stabil ve düzenli destek sağlasın birkaç sene daha, eski algılar unutulur gibi. Şu an onu pek yapamadığından hala eleştiriliyor ve tek savunulabilecek kısmı fiyatı, o da Nvidia'dan ucuz diye alınıyor. AMD teknolojileri çok iyi diye değil. Hepimiz farkındayız bence bunun.

Nvidia da ağzımı bozmak istemiyorum bir yerleri kalktı tabi bu durumu fırsat görünce. Hem kart fiyatlarını yükseltti(4000 serisi) hem de yazılımında savsaklamaya başladı ama ona rağmen temeli ve genel yazılım performansları iyi olduğundan millet paraya kıyıp yine Nvidia tercih ediyor.

Valla ben 32 yaşındayım. Elimden en az 20 sistem geçmiştir ve sadece bir kez AMD ekran kartı kullandım ve 1 ay dayanamadım. Ama işi gücü safi oyun oynayan adama 5070 yerine 9070xt önermeye devam edeceğim. Tabi biri çıkıp Nvidia konfordur diyene sen haksızsın, fanboysun demekte komik.

İyi bari AMD veya Nvidia fanboyluğu çok dönmemiş burada. Daha objektif bakabiliyoruz.

Sağolasın Recep sayende millet az fikir ediniyor :kekw:

AMD yazılımına stabil ve düzenli destek sağlasın birkaç sene daha, eski algılar unutulur gibi. Şu an onu pek yapamadığından hala eleştiriliyor ve tek savunulabilecek kısmı fiyatı, o da Nvidia'dan ucuz diye alınıyor. AMD teknolojileri çok iyi diye değil. Hepimiz farkındayız bence bunun.

Nvidia da ağzımı bozmak istemiyorum bir yerleri kalktı tabi bu durumu fırsat görünce. Hem kart fiyatlarını yükseltti(4000 serisi) hem de yazılımında savsaklamaya başladı ama ona rağmen temeli ve genel yazılım performansları iyi olduğundan millet paraya kıyıp yine Nvidia tercih ediyor.
Katılıyorum savsakladı, bu akşam 22.00 da Geforce ON etkinliği olacak herkes Reflex 2 duyurulcak diyor bakalım ne yapıcaklar.

1755531557196.webp

Asıl sorun 9070XT neden 7 bin lira daha ucuz? donanım teknoloji olarak bile eski nesili kullanıyor, aslında sorgulamamız gereken AMD nın neden pahalı kart sattığı.
ustam pahalı = kalite diye düşünüyorsanız elimde rx 550 var 100k'ya size kitleyebil pardon verebilirim

Sadece hikayeli oyun oynuyorsanız kafa tutuyordur doğru hocam da ben 3d modelleme yapıyorum, yapay zeka araçlarını kullanıyorum amd ile ne yapmamı bekliyorsun? Cuda olmadan v-ray açamıyorum bile.
dostum sen gidiceksin 100k yı vericeksin senin amd de işin yok

Ben 2 markayıda 5+ yıldan fazla kullandım, AMD yi 2007 den 2015 e kadar, 2015 den sonra NVIDIA, yani AMD nin prime zamanlarını biliyorum. NVIDIA da pascal yani 1000 serisinde zaten aldı başını gitti. Öneri yapacak tecrübede oldugumu düşünüyorum ama fanboy diyorlar :D zaten ben 9070XT kötülemiyorum tek sorun teknoloji farkı oda beni çok ilgilendiriyor, FSR4 DLSS4 ile kafa kafaya gitse bile ben RDR2 de FSR4 açamıyorum en sevdiğim oyunda ve daha birsürü eski oyunda bu bile beni uzaklaştırıyor karttan ama anlaşılmıyorum maleseff. Neden açılmadığını biliyorum FSR3.1 olması lazım oyunun resmi desteği, FSR1-2 varsa açılmıyor.

Hocam en büyük sorun bu bence, 32bin TL para veriyorsun ve eksik deneyim yaşıyorsun rakibine göre, ikiside aynı FPS yi verse bile AMD avantajlı değil konfor olarak bunu inkar edemezler doğru bu.
Kullanıcıdan kullanıcıya değiştiği doğru. Kullanım şekline göre sorun çıkıyor, ki bence normal. Kartı iki dakika rahat bıraksalar sorun yaşamayacaklar ama illaki bir şeyleriyle oynuyorlar. Neymiş? 500 FPS alamıyormuş. O kadarını da almayıver kardeşim.
Hocam bazı durumlarda nvidia oahalı oluyor ve amdvdaha çok fos verebiliyor ancak bu durum bazen degişiyor tabi

Carlo hocamın dediği gibi karta oc yapıyor bozuyor vb yada şans eseri gerçekten sorun yaşayanlar var bende şahsen 6700xt var fan sorunu yaşadım internette de hiç bulamadım kendiliğinden geçti ve uv yaptım belki daha iyi olur diye yaz bitince tekrar nornake çevireceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,707
Üyeler
185,153
Son üye
sakaryali5410
Geri