Yardım Lianli strimer kablolar hakkında bilgisi olan var mı?

Bu arada takılamamasın sebebi ve kablo değişikliklerinin fotosunu atayım.

Alıntıyı görüntüle

Bu eski 12VHPWR kablosu Strimer Plus V2 ile gelen. Bunun riskli olma sebebi voltajı taşımaya çok zayıf bir kablo düzeni ve kalınlığı mevcut. Hepsi bir de dip dibe olduğundan ısıyı birbirlerine de aktarmaları mümkün ve bu üst pin kablosunun inceliğini ve ne kadar bükülmeye hassas olduğu da belli oluyor. Bunun RGB şeridini kablodan sorunsuz ayırıyorsunuz. Bağımsız iki ürün gibi düşünün.

Alıntıyı görüntüle

Buysa zorunlu bir kablo bağlantısı mevcut çünkü artık "wireless" olduğu için arkada ekstra kablo olmamasını sağladıklarından kontrolcüyü direkt kabloya entegre etmişler, buna da PSU üzerinden direkt güç veriyorlar. O yüzden ayrılamıyor ama kablonun kalitesinde değişikliğe bakın. Aralarında dağlar kada fark var. Her bir pin ayrılmış, üstteki 4 pinin kablosu bile önceki modelden daha kalın olmuş. Belli ki sorun yaşayanlara çözüm bulmaya çalışmışlar.

Bence beni dediğime çok takılmayın, 5090 gibi pinlere deli gibi yük bindiren bir ekran kartı alma gibi bir durumunuz yok ise, tüm seti alabilirsiniz.

Valla zahmet ettiniz hocam çok saolun. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Pinler , kablo kalınlığı , kontrolcü falan gibi terimlere ben baya uzak olduğum için sizin kadar detaylı anlayamadım. Ama anladığım kadarıyla wireless sürümüyle kabloyu baya güçlendirmişler. Siz bir sorun olmayabilir diyorsunuz ama yinede risk var anladığım kadarıyla.

Ekran kartı konusuna da gelirsek , açıkçası 5090 için bütçem var. Ve kuvvetle muhtemel 5090 alacam. Çünkü şuan toplayacağım sistemi ekran kartı hariç toplayacam. 4070 Tİ kullanacam bir süre. Bu sistemin taksidi bitince hiçbir borcum olmayacağı için ekran kartını en tepe modelin en iyi markasından alabilirim bütçem yetiyor. O yüzden zaten beni bir düşündürdü. 600 watt civarı güç çekecek bu ekran kartı. Şimdi bu yeni nesil kablo her ne kadar güçlendirilmiş olsa da %1 risk bile alamam yani. Çünkü ekran kartına aşağı yukarı 150 bin civarı para verecem. Vazgeçmek daha mantıklı geldi bu strimer kablodan. Aynı şekilde anakart olanı da almayim ben ozaman. Çünkü yarım iş yapmayı sevmiyorum. Olacaksa tam olsun veya hiç olmasın.

Denemeden bilemezsiniz lafını da ne güzel dediniz hocam :D 5090 ekran kartı aldıktan sonra bu kabloyu takarsam ve olur da cayır cayır yanarsa (Ki kesin yanar bende şans yok.) , sanırım hemen akabinde de benzin döküp kendimi yakarım. Böyle bir acıyı yüreğim kaldırmaz benim :D
Şu tarz sadece kozmetik kablolar var dostum, GPU ya veya herhangi bir sokete takmıyosun sadece kendi PSU kablonu gizleme amaçlı kullanıyorsun.

Şu alttaki görselde bu kablolar kullanılmış mesela

WhatsApp Image 2025-06-29 at 17.51.48_dba2441e.webp

Şu tarz sadece kozmetik kablolar var dostum, GPU ya veya herhangi bir sokete takmıyosun sadece kendi PSU kablonu gizleme amaçlı kullanıyorsun.

Alıntıyı görüntüle
Aynen bak bunları da deneyebilirsin. Lian Li biraz daha marka vergisini bindiriyor üzerine bir de uygulama kontrolü/wireless olması vs.

Alıntıyı görüntüle

Bunu hiç düşünmemiştim. Olabilir aslında , gerek fiyatıyla gerekse risk barındırmaması ile tercih edilebilir. Tabi temudan sıkça alışveriş yaptığım için ve aldığım çoğu şeyin bozulduğunu düşünürsek ne derece kaliteli olur bu kablodaki ledler bilemiyorum. Ama iyice incelicem , kullanıcı yorumlarına bakacam şimdi çok teşekkür ederim.

Valla zahmet ettiniz hocam çok saolun. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Pinler , kablo kalınlığı , kontrolcü falan gibi terimlere ben baya uzak olduğum için sizin kadar detaylı anlayamadım. Ama anladığım kadarıyla wireless sürümüyle kabloyu baya güçlendirmişler. Siz bir sorun olmayabilir diyorsunuz ama yinede risk var anladığım kadarıyla.

Ekran kartı konusuna da gelirsek , açıkçası 5090 için bütçem var. Ve kuvvetle muhtemel 5090 alacam. Çünkü şuan toplayacağım sistemi ekran kartı hariç toplayacam. 4070 Tİ kullanacam bir süre. Bu sistemin taksidi bitince hiçbir borcum olmayacağı için ekran kartını en tepe modelin en iyi markasından alabilirim bütçem yetiyor. O yüzden zaten beni bir düşündürdü. 600 watt civarı güç çekecek bu ekran kartı. Şimdi bu yeni nesil kablo her ne kadar güçlendirilmiş olsa da %1 risk bile alamam yani. Çünkü ekran kartına aşağı yukarı 150 bin civarı para verecem. Vazgeçmek daha mantıklı geldi bu strimer kablodan. Aynı şekilde anakart olanı da almayim ben ozaman. Çünkü yarım iş yapmayı sevmiyorum. Olacaksa tam olsun veya hiç olmasın.
5090'a hiçbir uzatma kablosu önermiyorlar hocam. O yüzden direkt LED şerit bakın daha iyi.

Aynen bak bunları da deneyebilirsin. Lian Li biraz daha marka vergisini bindiriyor üzerine bir de uygulama kontrolü/wireless olması vs.
Lianli'nin fiyatlandırması benim bütçeme dokunmuyor hocam. O yüzden fiyatı hiç önemli değil. Şuan önemli olan tek bir şey var , 5090 gibi bir ekran kartını sırf estetik sebeplerden dolayı riske atmak istemiyorum. Bu 5090'ı kesin alacam zaten orası net. Fakat sonrasında böyle bir riske girmek pek mantıklı değil gibi. Sizin de konuyla alakalı bilgilendirmeleriniz doğrultusunda sanırım bu lianli strimer kabloları almıcam gibi duruyor.

Geri