Çözüldü✓ 1500₺ + klavye üstüne 1650 SUPER alınır mı?

En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,920
Selamünaleyküm dostlar. Alım ilanıma gelen teklifte, 0 Everest Parley klavye + 1500 lira karşılığında INNO3D GTX 1650 SUPER alabiliyorum. Bazı parçalarımı da aynı gün sattığım için artık bütçe de problemim yok. Normalde aklımda 1500 liraya mining PowerColor RX 580 8 GB, BIOS atılmış bir kart vardı; fakat çoğu kişi önermeyince ve TDP değeri 180W olunca vazgeçtim. +12V’dan 300W veren sertifikasız PSU var. Güvendiğim bir PSU olmadığı için yüksek TDP değerine sahip olan kartta pek alasım yok; tabii çok uygun olmadığı sürece. Teknoloji olarak da 1650 SUPER yeni ve 100W TDP değerine sahip ama keşke 6 GB VRAM olsaydı. Bu da konuyu açmama sebep olan etken.

İlk sorum: i7-4770K ile darboğaz olur mu? Olursa ne kadar yapar?
İkinci sorum: Asus H81M-Plus PCIe 2.0 fakat kart 3.0. Burada ne kadar performans kaybı olur?

Selamünaleyküm dostlar. Alım ilanıma gelen teklifte, 0 Everest Parley klavye + 1500 lira karşılığında INNO3D GTX 1650 SUPER alabiliyorum. Bazı parçalarımı da aynı gün sattığım için artık bütçe de problemim yok. Normalde aklımda 1500 liraya mining PowerColor RX 580 8 GB, BIOS atılmış bir kart vardı; fakat çoğu kişi önermeyince ve TDP değeri 180W olunca vazgeçtim. +12V’dan 300W veren sertifikasız PSU var. Güvendiğim bir PSU olmadığı için yüksek TDP değerine sahip olan kartta pek alasım yok; tabii çok uygun olmadığı sürece. Teknoloji olarak da 1650 SUPER yeni ve 100W TDP değerine sahip ama keşke 6 GB VRAM olsaydı. Bu da konuyu açmama sebep olan etken.

İkinci sorum: Asus H81M-Plus PCIe 2.0 fakat kart 3.0. Burada ne kadar performans kaybı olur?
işlemcine darboğaz yapmaz o gpu iyi bir ikili olmuş 2.soruna gelirsek pcie 2.0 da performans kaybı yüzde 2 3 falan olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada eğer sadece oyun oynayacaksan fark etmeyedebilirsin fps düşüklüğünü ben 590 kullanıyordum internetteki testlerle aynı sonucu veriyordu kart pcie 2.0 da

bu arada eğer sadece oyun oynayacaksan fark etmeyedebilirsin fps düşüklüğünü ben 590 kullanıyordum internetteki testlerle aynı sonucu veriyordu kart pcie 2.0 da
sadece oyun oynamayağım, işler de yapıyorum tabii de 1650 SUPER'in yeteceğini düşünüyorum

bunun bakımları da masraf çıkaracak gibi. termal macun ve pedlerini değiştirsem kaça gelir? FurMark 70 derecelerde ve hotpost 84 derece

bunun bakımları da masraf çıkaracak gibi. termal macun ve pedlerini değiştirsem kaça gelir? FurMark 70 derecelerde ve hotpost 84 derece
macun ortalama 300 tl pedleride orta seviyede alırsan 800 900 civarı total masrafın olur fakat malzeme kalacağı için elinde daha bunu yarı yarıya say 1.5 seneye değişmek yenilemek istersen keyfi 2.bakımı da çıkartacaktır

Soru 1: Ya biraz darboğaz yaşarsın ya da ucu ucuna yeter diye düşünüyorum.
Soru 2: Gözle görülür bir fark olmaz.

6 GB VRAM için 1060 tercih edebilirsiniz 1650'den de daha güçlü olması lazım. Fakat uyguna ilan bulmuşsunuz değerlendirmek gerek.

70 derece ve 84 hotspot yüksek değil. Şimdilik sorun olmaz.
Elin tornavida tutuyorsa evde degistirebilirsin.
değiştirmek sorun değil, bana fazla geldi sıcaklık. FurMark çıkar tak yapmakla uğraşmadığı için öyle dedim de 75 vardır. 5 derece düşürebilirsem kâfi

70 derece üzmez bence benim ekran kartı 82 görüyordu. Test yazın yapıldıysa kışa gireceğiz yavaştan düşüş yaşarsınız.

Soru 1: Ya biraz darboğaz yaşarsın ya da ucu ucuna yeter diye düşünüyorum.
Soru 2: Gözle görülür bir fark olmaz.

6 GB VRAM için 1060 tercih edebilirsiniz 1650'den de daha güçlü olması lazım. Fakat uyguna ilan bulmuşsunuz değerlendirmek gerek.
1060 normalde bakıyordum da hem biraz eski hemde teklif olarak veremiyorum

Eğer aceleniz yoksa ileride satmayı düşünüyorum ben isterseniz size vereyim (satacağım kesin değil teoride).
acelem var. ekran kartım yok şu an. imzayı da düzenleyeyim hatta

Geri