2 gün önce 5070 bakıyordum Allah'ta yürü kulum demiş olabilirYani bilen teknik servise vermekten başka bir şansın yok gibi. Pahalı bir masraf çıkarsa at çöpe, yeni kart al. Elektronik alet. Yapacak bir şey yok.
2 gün önce 5070 bakıyordum Allah'ta yürü kulum demiş olabilir![]()
Biraz daha detaylı araştırma yaptım ve karttaki arıza VRAM arızasına benzemiyor. Kartta çip arızası var. Hiç fan çalışmaması çip ile alakalı bir durum. Tahminen reballing ile çözülecek bir duruma benzemiyor çünkü bu tarz reballing gerektiren durumlar aşırı ısınma sonucu lehim kayması vs gibi durumlarda ortaya çıkıyor ve sistem bende normal kullanım esnasında gitti ve aşırı ısınma söz konusu bile değil sonuçta odada 18 derecede klima çalışıyor ve işlemci ağırlıklı bir oyun oynuyordum fanlar bile 50 derece altında olduğu için dönmüyordu. Yüksek ihtimalle kart öldü ve çip değişimi gerekecek ama maalesefki maliyetler bakımından pekte worth olmayacaktır. Kısacası yeni karta kaldık nasipte bu varmış üzülmeye gerek yokYani bilen teknik servise vermekten başka bir şansın yok gibi. Pahalı bir masraf çıkarsa at çöpe, yeni kart al. Elektronik alet. Yapacak bir şey yok.
Vram arızası olabilir hocam çip değilse uyguna yaptirirsin kartıEkran kartım arızalandı. 6700 XT Nitro+ kullanıyorum odada klima çalışıyor ve işlemci ağırlıklı bir oyun oynuyordum ve bir anda görüntü gitti kulaklıktan ses geliyordu mikrofonda çalışıyordu sadece görüntü gitti. Kabloları kontrol ettim başka görüntü kablosuda takıp denedim yine görüntü alamadım. Arkadaşımın sistemine takıp kartı denedik görüntü gelmedi belki benim sistemimde başka problem vardır diye 9060 XT takıp test ettim ve sistemim sorunsuz görüntü verdi. Kısacası yükte bile değilken anlamsız şekilde görüntü gitti ve ekran kartım çalışmıyor. Işıkları yanıyor ve güç alıyor bilgisayara güç verince displayport kablosu üzerinden sinyal geliyor ve monitöre güç geliyor ama ardından sinyal yok diyor ve görüntü gelmiyor. Arka planda sistem açılıyor kulaklıktan Windows açılış seside geliyor. Normalde ekran kartının sistemi ilk açışımda 5-10 saniye fanları dönüyor ama şuan oda olmuyor fanlarda dönmüyor. Detaylar bu şekilde üstadlarım. Ne gibi bir sorunu olabilir bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim şimdiden teşekkürler iyi akşamlar dilerim![]()
Bende dün 6700xt kartımı sattım çok üzücü bi durum özellikle gpu nun bozulması can yakıyorBiraz daha detaylı araştırma yaptım ve karttaki arıza VRAM arızasına benzemiyor. Kartta çip arızası var. Hiç fan çalışmaması çip ile alakalı bir durum. Tahminen reballing ile çözülecek bir duruma benzemiyor çünkü bu tarz reballing gerektiren durumlar aşırı ısınma sonucu lehim kayması vs gibi durumlarda ortaya çıkıyor ve sistem bende normal kullanım esnasında gitti ve aşırı ısınma söz konusu bile değil sonuçta odada 18 derecede klima çalışıyor ve işlemci ağırlıklı bir oyun oynuyordum fanlar bile 50 derece altında olduğu için dönmüyordu. Yüksek ihtimalle kart öldü ve çip değişimi gerekecek ama maalesefki maliyetler bakımından pekte worth olmayacaktır. Kısacası yeni karta kaldık nasipte bu varmış üzülmeye gerek yok![]()
Yapacak bir şey yok vardır bundada bir hayır zaten sistemide yenileme planım vardı bunu hızlandırmam lazım şimdilik ekran kartı alırım belli bir süre darboğaz ile kullanır sonra komple sistemi değişirim.Vram arızası olabilir hocam çip değilse uyguna yaptirirsin kartı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bende dün 6700xt kartımı sattım çok üzücü bi durum özellikle gpu nun bozulması can yakıyor
Bütçe belirtirsen bakariz hocam bende 2.el bakıyorum ama asla garantisiz almiycam bende pişman oldumYapacak bir şey yok vardır bundada bir hayır zaten sistemide yenileme planım vardı bunu hızlandırmam lazım şimdilik ekran kartı alırım belli bir süre darboğaz ile kullanır sonra komple sistemi değişirim.
Az buçuk sistemi belirledim kafamda colorful 5070 almak var sıfır alacam. Kasadan memnun değilim kasa olarak segotep radiant almayı düşünüyorum. Elimdeki sistemi bir süre 5070 ile kullanırım ilerleyen zamanlarda tahminen 1-2 ay içerisinde AM5 geçmeyi planlıyorum hem bazı baktığım parçaların stokları şuan için bulunmuyor.Bütçe belirtirsen bakariz hocam bende 2.el bakıyorum ama asla garantisiz almiycam bende pişman oldum
Hocam anakart ile ilgili açtığım konuma fikrinizi yazabilir misin rica etsem teşekkürler.Vram arızası olabilir hocam çip değilse uyguna yaptirirsin kartı
Bende dün 6700xt kartımı sattım çok üzücü bi durum özellikle gpu nun bozulması can yakıyor
Hocam kuru yer kalmış olabilir(!)Dediğiniz gibi deneyim birde switch değiştireyim. Kartın garantisi maalesefki yok 2. El almıştım.
Tam dediğini yapıp deneyecektim elektrik kesildi bahtım bu kadarmı kara