mağazaları dolaş hocamMiniLed + Qled + 8K çözünürlük olması aradaki farkı kapatır mı yoksa yine 4K QD-OLED görüntüde fark atar mı dersiniz?
mağazaları dolaş hocamMiniLed + Qled + 8K çözünürlük olması aradaki farkı kapatır mı yoksa yine 4K QD-OLED görüntüde fark atar mı dersiniz?
Mağazada 8K çok iyi duruyor 4K biraz pikselli kalıyor da gerçekte 8K yayın yok o ne kadar etkiler bilmiyorum.mağazaları dolaş hocam
8k video bile sayılıMağazada 8K çok iyi duruyor 4K biraz pikselli kalıyor da gerçekte 8K yayın yok o ne kadar etkiler bilmiyorum.
tv yayınları 1080 p zaten8k video bile sayılı
4k bir tane trt var sadece hiç başka kanal yok ki8k video bile sayılı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
tv yayınları 1080 p zaten
Mini LED de bir panel türü değil. Mini LED bir arka aydınlatma türü. IPS, VA ve OLED ise panel türü.Monitörde sorun olmaz zaten ama TV bazen sabahtan akşama kadar çalışıyor ve tek ben kullanmıyorum kullanan biri açık bıraksa yanar anladığım kadarıyla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Detay lazımsa MiniLed panelli Qled cihaz diğer seçenek. Neo Qled diye satıyor Samsung.
Yani şöyle diyim hiç Sabit görüntü falan dikkat etmeden normal led TV kafasıyla kullanan ve bir TV yi en az 7-8 yıl kullanan biri yüksek bütçe ile TV alsa OLED almalı mı yoksa risk almayıp 8K QLED mi almalı?ne kadar sürede ne kadar sıcaklıkta ve nasıl kullandığına göre değişen bir durum sabit görüntü vermemen lazım veriyorsan da piksel kaydırma özelliği lazım üstüne soğutmasının iyi olması lazım
Yani kanal logoları sıkıntı hocam diğer arkadaşlarımızın dediği gibi. Sabit görüntü olmicaksa alın ama ondan kaçmak zor birde onla mı ugrasicaksiniz.Yani şöyle diyim hiç Sabit görüntü falan dikkat etmeden normal led TV kafasıyla kullanan ve bir TV yi en az 7-8 yıl kullanan biri yüksek bütçe ile TV alsa OLED almalı mı yoksa risk almayıp 8K QLED mi almalı?
Yani olur da bir gün videoyu durdurup uyuyakalsak cihaz çöp olacak anladığım kadarıyla. Mağazalar OLED ekranı çok övüyor ama sanırım IPS daha mantıklı.Yani kanal logoları sıkıntı hocam diğer arkadaşlarımızın dediği gibi. Sabit görüntü olmicaksa alın ama ondan kaçmak zor birde onla mı ugrasicaksiniz.
Yok onlarda koruma var belli süre komutsuz kalıncakapanir sıkıntı olmaz bazılarıda bakım yapiyor kendine vs. Renkleri çok süper o renkler hiçbirinde yok. Ama handikapı yanma ihtimali. Sabit logolar vs. Sıkıntı oluşturabilir. Haber kanallarinda alttaki kırmızı bülten logolar vs. De sıkıntı yapabilir. Bakımı ve soğutması düzgün olursa bir şey olmayadabilir. Kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü kullanmadım hiç. Onun garantisini bir sorun olmadı hocam. 5 sene falan belki yanmaya garantisi vardır. Onu bilmiyorum var mı yok mu ama bir ihtimal.Yani olur da bir gün videoyu durdurup uyuyakalsak cihaz çöp olacak anladığım kadarıyla. Mağazalar OLED ekranı çok övüyor ama sanırım IPS daha mantıklı.
Mevcut TV de bile aşırı ısınmaya bağlı panelin bir kısmında parlama var yani bunu bile bir şekilde yakmayı becermişken Oledi garanti yakarız sanırımYok onlarda koruma var belli süre komutsuz kalıncakapanir sıkıntı olmaz bazılarıda bakım yapiyor kendine vs. Renkleri çok süper o renkler hiçbirinde yok. Ama handikapı yanma ihtimali. Sabit logolar vs. Sıkıntı oluşturabilir. Haber kanallarinda alttaki kırmızı bülten logolar vs. De sıkıntı yapabilir. Bakımı ve soğutması düzgün olursa bir şey olmayadabilir. Kesin bir şey söyleyemiyorum çünkü kullanmadım hiç. Onun garantisini bir sorun olmadı hocam. 5 sene falan belki yanmaya garantisi vardır. Onu bilmiyorum var mı yok mu ama bir ihtimal.
Mevcut TV de bile aşırı ısınmaya bağlı panelin bir kısmında parlama var yani bunu bile bir şekilde yakmayı becermişken Oledi garanti yakarız sanırım![]()