AMD işlemciler INTEL işlemcilere göre neden daha fazla ısınıyor? 🔥

ryzen 9800x3d kullanıyorum şuan yük altında 53 derece bende şaşırdım sıvı sogutma ila hava olsa 60-65 gezerdi tahminim
9800x3d yük altında 53 derece emin miyiz yük altında olduğuna yoksa sample farkı mı?

Ekler

• 1000015218.webp
    1000015218.webp
    915.9 KB · Hit: 18
biraz final fantasy xvi oynadım sonra warframe geçtim bu derecelerde
knk işlemciye abanmayan oyunları yük diye veya test diye saymamak lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9800x3d valorant veya apex legends da kaç dereceler görüyor o önemli. Hatta en iyi işlemciyi zorlayacağın oyunlardan biri APEX LEGENDS diyebilirim.

knk işlemciye abanmayan oyunları yük diye veya test diye saymamak lazım.

9800x3d valorant veya apex legend da kaç dereceler görüyor o önemli.
saçma bi düşünce sonuçta bu 720p degil 2k ultra ayarlar üstüne youtube cart curt falan

benim işlemcim çok yüksek bi seviye değil, R5 5600X bununda ısındığını söylüyorlar ama benim ki 69 u geçmiyor.
bence iş hava akışını bilmek ve kasaya sağlam hava giriş-çıkışı yaptırmaktanda geçiyor

adam uzay montaj test etmiş boşta 38 derece yükte 260w çekip 88 derece görüyor aynı soğutma.

Screenshot_12.webp

Arkada kick + da forum açık neden 44 derece? I5 14400F olsa 30-35 derecelerde takılırdı %100 eminim.

yt açılmıyor diyip yt linki atman peki :D
5 dk dır bekliyorum belirli sahneyi açıp yüklemesini. Anca 20 saniyesini yükleyebildi.
Screenshot_13.webp

9600x 4 bakır boruyla boşta 40 derece(odam havasız ve sıcak), yükte 73 derece ve piyasanın en çok işlemciye yüklenen oyununu oynuyorum.

benim 13400f bu tarz senaryo da 30 larda geziniyo tahmin doğru
of yaaa :peeposad:

9600x 4 bakır boruyla boşta 40 derece(odam havasız ve sıcak), yükte 73 derece ve piyasanın en çok işlemciye yüklenen oyununu oynuyorum.
Undervolt kökledin mi ne yaptın? Fanlar kaç rpm? Boşta duyulacak seviyede fan hızı olup 40 derece ise pek bir anlamı olmuyor o yüzden diyorum.

Geri