Rustta düşük fps alma

arweon

80+
Reaksiyon skoru
24
Bu forumu çok kez açtım ama istedigim cevabı alamadım rtx 4070 im r5 7500f im ve 16gb ramim var 60 70 fps alıyorum napmam lazım

Bu forumu çok kez açtım ama istedigim cevabı alamadım rtx 4070 im r5 7500f im ve 16gb ramim var 60 70 fps alıyorum napmam lazım
O işlemciye sence de 4070 fazla değil mi tamam kaldırır taşır ama bilemedim. Neyse konumuz bu değil. Rust ayarlanması en zor oyunlardan biridir bir ayarı kısarsın fps düşer kısmana rağmen ama açarsın artar optimizasyon biraz berbat iyi youtuber ayarlarını kopyala öyle dene

O işlemciye sence de 4070 fazla değil mi tamam kaldırır taşır ama bilemedim. Neyse konumuz bu değil. Rust ayarlanması en zor oyunlardan biridir bir ayarı kısarsın fps düşer kısmana rağmen ama açarsın artar optimizasyon biraz berbat iyi youtuber ayarlarını kopyala öyle dene
7500f ile 5070ti sorunsuz kullanan var dostum

Rust gerçekten optimizasyon anlamında berbat bir oyun aynı şekilde hangi ayarı yaparsam yapayım 60-70 fps'de sabit kalıyor ilerlemiyor.

sensei veya Engo nun fps ayarlarını dene olmazsa
Hocam Ramde yetmiyor olabilir
bende 24 ram var oyun 19-20 çekiyor

bende 7500f 5070 32gb ram var ama 80 fps lerde gezioyrum bende hatta oficial da 60 lara kadar düşüyor. Oyunun optimizasyon o kadar berbat ki ayarları kıssanda çözüm olmuyor. Daha fazla fps almak istiyorsan tek seçeneğin x3d işlemci ve gerekirse bir 16gb ram daha

Optimizasyon iyi yapman lazım ekran kartınada ağırlık verecek şekilde bir ayar yapman lazım. Ama önceliğin 16 GB daha ram almak olsun çünkü rust halihazırda rahat bir şekilde 20GB ve üzeri ram harcamasını buluyor. Ayar yapma dışında daha kalıcı ve kesin bir çözüm arıyorsan X3D bir işlemci alman çok daha doğru olur.

Optimizasyon iyi yapman lazım ekran kartınada ağırlık verecek şekilde bir ayar yapman lazım. Ama önceliğin 16 GB daha ram almak olsun çünkü rust halihazırda rahat bir şekilde 20GB ve üzeri ram harcamasını buluyor. Ayar yapma dışında daha kalıcı ve kesin bir çözüm arıyorsan X3D bir işlemci alman çok daha doğru olur.
Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım bide ekran kartına agırlık nası vericem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende 7500f 5070 32gb ram var ama 80 fps lerde gezioyrum bende hatta oficial da 60 lara kadar düşüyor. Oyunun optimizasyon o kadar berbat ki ayarları kıssanda çözüm olmuyor. Daha fazla fps almak istiyorsan tek seçeneğin x3d işlemci ve gerekirse bir 16gb ram daha
Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım

Rust gerçekten optimizasyon anlamında berbat bir oyun aynı şekilde hangi ayarı yaparsam yapayım 60-70 fps'de sabit kalıyor ilerlemiyor.
sensei veya Engo nun fps ayarlarını dene olmazsa
Hocam Ramde yetmiyor olabilir
bende 24 ram var oyun 19-20 çekiyor

Bende 8gb ram kullanıyor onu nası arttırırım bide ekran kartına agırlık nası vericem

gc buffer ayarı vardı onu fulleyebilirsin, expo ayarını açıp ramlerin mhz değerini arttırabilirsin.
ekran kartına yük bindirdiğin zaman işlemci rahatlayıp fps artışı alacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Ekran kartına yük vermek için bi ayar vardı çeyrek, yarım, tam çözünürlük seçenekleri vardı içerisinde. O ayarı tam a çekersen grafikler iyileşir ve ekran kartına yük biner ama yinede fps artışın olmaz

Oyunu toplam 4k saat oynamış biri olarak söylüyorum, aldığın fps tamamen normal.Yeni wipe yemiş serverda ilk gün alacağın fps 140-150 civarı. Sonraki günlerde 60-80 arası alman gayet normal.Ayrıca Outpost yakınlarda fps değerlerin normalde aldığın yarısına düşer.Oyundaki görüntü ayarlarının %90 ı fpsine etki etmez.

evet bu konuyu çok gördüm bu forumdan sorununa çözüm bulamayacaksın gibi dostum benca başka çereler bulman gerekiyor.

aşağıda paylaştığım görseller ryzen 5 7500f ve 5070 ile test edildi. İlk görsel 1080p ikinci görsel 1440p de max ayarlarda test ediliyor. Bu adamlar benle aynı parçaları olmasına rağmen max ayarlarda benden daha fazla fps alıyor. İşin garip tarafı ekran kartı kullanımları 1080p de 75 civarında 1440p de 85 civarında, benim sistemde ne yaptıysam %40'ı geçmedi.

tek çaren parasını verip x3d işlemci alman yoksa boş yere kendini yorma

Ekler

• Ekran Resmi 2025-09-15 16.44.29.webp
    Ekran Resmi 2025-09-15 16.44.29.webp
    56.4 KB · Hit: 15
  • Ekran Resmi 2025-09-15 16.45.00.webp
    Ekran Resmi 2025-09-15 16.45.00.webp
    43.1 KB · Hit: 15
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri