7800x3d & 9070XT sistemde güç planı nasıl olmalı?

Bende 7800x3d 5070ti var yüksek performans kullanıyorum
Sıvı sogutucun nedir bide herkes farklı bir şey söylüyor en iyisi deneyerek öğrenmek ama aşağı yukarı sistemimiz aynı aşırı gürültü tüketim ya da sıcaklık farkı yoksa yüksek performans daha iyidir sanırım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Sıvı sogutucun nedir bide herkes farklı bir şey söylüyor en iyisi deneyerek öğrenmek ama aşağı yukarı sistemimiz aynı aşırı gürültü tüketim ya da sıcaklık farkı yoksa yüksek performans daha iyidir sanırım
Segotep fz6 pro. 2 fanlı çift kule hava soğutma. Sessiz modun altında kullanıyom daha hiç 80 derece görmedim.

Segotep fz6 pro. 2 fanlı çift kule hava soğutma. Sessiz modun altında kullanıyom daha hiç 80 derece görmedim.
Benim sistem imza kısmında yazıyor senin önerin nedir sistem özelinde

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Benim sistem imza kısmında yazıyor senin önerin nedir sistem özelinde
Sıvı soğutman iyi her şeyi aç. Bende de açık render almıyorum ama sadece denemek için yapmıştım throotle oldu. Oyunlarda olmuyor ama.

Dengeli, yüksek performans. Hangisini seçmeliyim?
Kanka yüksek performansta kullan fakat uzun süreli boşta sistemi çalıştıracaksan (örneğin bilgisayardan açarsın bi film veya dizi izleyecek olursun) dengeli moda getirirsin yorumların aslında hepsi doğru fakat neyi nerde ve ne zaman kullanman gerektiğini ayarlarsın olur biter.

Kanka yüksek performansta kullan fakat uzun süreli boşta sistemi çalıştıracaksan (örneğin bilgisayardan açarsın bi film veya dizi izleyecek olursun) dengeli moda getirirsin yorumların aslında hepsi doğru fakat neyi nerde ve ne zaman kullanman gerektiğini ayarlarsın olur biter.
Valla hiç manuel olarak bir şeylerle uğraşamam

Valla hiç manuel olarak bir şeylerle uğraşamam
Aynen jombo'ya katılıyorum dengelide kullan o zaman zaten yüksek performansa almanı gerektirecek ne yapabilirsin ki en fazla? 4060 ti ile ben bile 2k çözünürlükte yüksek FPS'ler alabiliyorsam (DLSS de kullanarak tabii ki) sen hayli hayli alırsın dert etme

Dengeli, yüksek performans. Hangisini seçmeliyim?
@jombo hocamın son dediğine katılıyorum ama denemek isterseniz diye birkaç şey sıraladım;

Yüksek performansa çekin. Sonra da aşağıdaki fotoğrafta bulunan en düşük işlemci durumunu %5 ayarlayın. Böylece sistem boşta iken işlemci tam gaz çalışmaz ama yine de işlem yaparken yüksek performans modunu kullanabilirsiniz.

Bir de yukarıdaki "sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmı var (harddisk kullanmıyorsunuz belki ama yine de yapın garanti olsun) orayı ya "sıfır" girin ya da "asla" yazın enterlayın. Aynı şekilde güç düğmelerinin ne yapcağını seçin kısmından "şuanda kullanılamayan ayarları değiştir" e tıklayın, hızlı başlatı devredışı bırakın. Bu açık olduğunda sistem kendini tam olarak kapatmayacaktır. Bunun kanıtı da görev yöneticisinde performans sekmesinde çalışma süresi her açtığınızda sıfırlanmıyorsa sisteminiz tam kapanmıyor demektir. Oradan kontrol edebilirsiniz.

Bunlar dışında; başlat'a "windows görünümünü ve performansını ayarla" yazın, aşağıda attığım görseldeki gibi ayar yapabilirsiniz. Bu tamamen kişisel tercihiniz, ben ekran animasyonlarını vs sevmiyorum şahsen. Deneyebilirsiniz size kalmış.

Ekler

• işlemci durumu.webp
    işlemci durumu.webp
    50.4 KB · Hit: 9
  • hızlı başlatma.webp
    hızlı başlatma.webp
    43.2 KB · Hit: 10
  • performans seçenekleri.webp
    performans seçenekleri.webp
    54.2 KB · Hit: 7
Son düzenleme:
Sıvı soğutman iyi her şeyi aç. Bende de açık render almıyorum ama sadece denemek için yapmıştım throotle oldu. Oyunlarda olmuyor ama.
Benimki de dengelideymiş yanlış hatırlıyormuşum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,233
Üyeler
183,248
Son üye
selim141
Geri