Performansları aynı olan AMD ve Nvidia Kartlarda Tercih sebebi neden NVİDİA ?

Selamlar arkadaşlar AMD uzun zamandır takip eden biriyim Teknolojik anlamda cidden Nvidia oranla bol keseden Vramli modellerini Daha uyguna ve aynı performansta çıkarmayı başarıyor ancak Fiyat olarak aynı Seviyeye gelindiğinde kimse amd nin yüzüne bakmıyor bunu düzeltmek için sizce AMD ne yapmalı ?
saçma yazılım sorunlarını çözmeli (temmuz ayında ue4 oyunlarında rt açınca 5-10 saniyeye kadar stutter oluyordu)
yeni çıkan oyunlarda rakibine göre bir tık daha düşük performans gösteriyor bir süre sonra düzeliyor
eskisi kadar bol keseden vram vermiyor 9070xt de 16gb 5070ti da 16gb
genelde rakibinden fazla güç tüketiyor: 9070xt 5070ti'dan en az %20-30 daha fazla güç tüketiyor aynı oyun aynı görüntüde

Selamlar arkadaşlar AMD uzun zamandır takip eden biriyim Teknolojik anlamda cidden Nvidia oranla bol keseden Vramli modellerini Daha uyguna ve aynı performansta çıkarmayı başarıyor ancak Fiyat olarak aynı Seviyeye gelindiğinde kimse amd nin yüzüne bakmıyor bunu düzeltmek için sizce AMD ne yapmalı ?
Önyargıyı kırmak, ucuzluktan veya daha yüksek performans yapmaktan bile daha zor; insanlar başkalarının sözlerine körü körüne inanıyor. Tabii bir de AMD tarafında yaşanan garip grup hatalarda buna ek olarak dahil.

Aslında bu güzel bir şey bu şekilde rx580 ile bile fsr4 kullanabiliyorsun şu an :D. Muhtemelen AMD batırmaz ise önümüzdeki seride fsr5 dlss5 ile eşit olur ya da bir tık daha kötüsü olur fsr4 dlss4 gibi. En kritik şey 9080xt nin fiyatı ve performansı olacak eğer güzel bir fiyattan çıkarsa nvidiayı oyun kısmında yakalayabilir ki 9070xt 5070ti den daha çok sattı şu durumda bile bakalım görelim.
AMD çok sevsemde şunu belirtmem gerekiyor Sıfır ürünlerde pek sorun olmasada uzun vadede çift fanlı modeller özellikle 9000 serisi kartlarda VRAM sıcaklıkları ciddi manada yüksek geliyor bana Eğer kasanız biraz ufaksa ve 2-3 yıl içinde Bakım yapılmassa çift fanlı 9000 serisi kartlarda Ciddi Fiziksel sorunlar yaşabilir. Geçenlerde 9060xt nitro modelini inceledim 3 fanlı ve zirve modellerden biri oyunlarda VRAM sıcaklığı 85 lerde geziniyordu ve bana çok yüksek geldi Sorun ise şu GPU sıcaklığı düşük olduğu için fanlar nerdeyse duracak seviyede çalıştığı için Vram sıcaklığı bu kadar yüksek El ile %40-50 lere getirdiğimizde Vram sıcaklığı otomatik olarak 65-70 derecelere düşüyor.
Madem en çok ısınan parça Vram ozaman Fanları Vram sıcaklığına göre optimize etselerdi diye düşündüm açıkçası zaten GPU ısınmıyor Vram oranla

AMD çok sevsemde şunu belirtmem gerekiyor Sıfır ürünlerde pek sorun olmasada uzun vadede çift fanlı modeller özellikle 9000 serisi kartlarda VRAM sıcaklıkları ciddi manada yüksek geliyor bana Eğer kasanız biraz ufaksa ve 2-3 yıl içinde Bakım yapılmassa çift fanlı 9000 serisi kartlarda Ciddi Fiziksel sorunlar yaşabilir. Geçenlerde 9060xt nitro modelini inceledim 3 fanlı ve zirve modellerden biri oyunlarda VRAM sıcaklığı 85 lerde geziniyordu ve bana çok yüksek geldi Sorun ise şu GPU sıcaklığı düşük olduğu için fanlar nerdeyse duracak seviyede çalıştığı için Vram sıcaklığı bu kadar yüksek El ile %40-50 lere getirdiğimizde Vram sıcaklığı otomatik olarak 65-70 derecelere düşüyor.
Madem en çok ısınan parça Vram ozaman Fanları Vram sıcaklığına göre optimize etselerdi diye düşündüm açıkçası zaten GPU ısınmıyor Vram oranla
En büyük sorunlardan biri de markalar artık AMD için tepe model üretmiyor asus ve msi gibi bu yüzden de ultra kaliteli soğutmalı bir şeyler alamıyoruz :D asus rog strix 9070xt falan görebilseydik süper olurdu ama nvidia izin vermiyordu sanırım ve evet vram sıcaklığı cidden fazla benim sapphire pulsem 75-80'i geçmiyor şükür :D

Genelde yenilik getiren taraf Nvidia oluyor, AMD sonradan getiriyor aynı yeniliği ve o konuda performansI da geriden geliyor ama bu senaryonun olmadığı durumlarda birtakım saçma ezberler devreye giriyor. Adam mesela gelip 4 nesil AMD kulandım AMD hala çöp mü diye konu açıyor, çöp olduğunu düşünüyorsan niye gittin 4 nesil boyunca AMD kart kullandın? Hadi bir şekilde çöp olduğuna kanaat getirdin sonra ne oldu da AMD'nin çöp mertebesinden kurtulduğunu düşünmeye başladın? Garip.

En büyük sorunlardan biri de markalar artık AMD için tepe model üretmiyor asus ve msi gibi bu yüzden de ultra kaliteli soğutmalı bir şeyler alamıyoruz :D asus rog strix 9070xt falan görebilseydik süper olurdu ama nvidia izin vermiyordu sanırım ve evet vram sıcaklığı cidden fazla benim sapphire pulsem 75-80'i geçmiyor şükür :D
Bence sıfır bir kart için yüksek değerler Bilinçli olmayan kullanıcı o kartı alıp 5-6 yıl kullanıcam dese Termal işlem vs pc ye bakımda yapmassa o derecelere bi +20 daha eklersin bundan bahsediyorum aslında.

Açıkçası amd nin yazılımı güzel kayıt alırken av1 gibi codecleri kullanabiliyor güncellik açısından güzel uygulama arada takılıyor ama ben Driver güncellemedim ondan dolayı arada gidiyor yaklaşık 1 sene olucak Kasım da amd kullanmaya başlıyalı amdden kayıt almak felan cidden çok kolay aynı hatayı ben yapmıştım bi ara 6700xt red devil modeli 8k 3060 12gb 7.5k ydı alabilirdim ikisinide hatta o ara biraz daha çıkınca 6800xt de alabiliyordum 3.5 sene öncesi bu anlattığım 3060 almıştım amd biraz içinde ukte kalmıştı elime geçen ilk fırsatta 7800xt aldım şuan gayet memnunum 2k takılıyorum ultrada bunun asıl sebebi bence amd nin eskiden yaşattığı watman siyah ekran gibi sorunlar benimde o dönemde aklıma çok takılmıştı 6700xt alırsam watman yerim tarzı bir korkum vardı almamıştım 9000 serisi ile birlikte artık insanlar amd ye en azından eskisi kadar bakmıyorlar cidden 9080xt çıktığında durumların değişeceğine inanıyorum ki nvidia nın Rtx 6000 den sonra ekran kartı çıkarıp çıkarmayacağı bile belli değil %90 ai gelirleri var intel le birleşip birşeyler yaparlar belki ama yinede dediğim gibi amd eskisi kadar sorunlu değil ve 9000 serisi bunu ispatladı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çoğu kişi amd yi sorunlu olarak biliyor mesela örnek vermem gerekirse yabancı forumlarda takılan birisi olarak gördüklerim arasında konuşuyorum 1 sene önce filan bir modlama forumunda moderatördüm ve yabancı forumlarda takılan birisi olarak forumlarda garantisi bittikten sonra amd kartları bozulan insanları görüyorum ve bu en çok amd de başına geliyor ne olacağı belli olmayan kartlar şuan fsr4 çıktı eğer fsr dlss i geçerse ki inanmıyorum geçeceğine ilerde belki amd karta geçme ihtimalim olur ama çok düşük ihtimalle geçerim yoksa gereğim yok eğer sıkıntı yaşamıcam ben dlss seviyorum arada uygulama kullanırım montage video keserim filan diyorsan benim gibi nvidia yoksa ben sadece oyun oynarım diyorsan amd
Bobin arızası veren kartların çoğunun kasadan kaynaklı olduğuna dair bir şey okumuştum bu yüzden tepe serisi modellerde böyle sorunlar yaşanmıyor tarzında şeyler diyorlardı bununda etkisi olabilir bu konuda

Açıkçası amd nin yazılımı güzel kayıt alırken av1 gibi codecleri kullanabiliyor güncellik açısından güzel uygulama arada takılıyor ama ben Driver güncellemedim ondan dolayı arada gidiyor yaklaşık 1 sene olucak Kasım da amd kullanmaya başlıyalı amdden kayıt almak felan cidden çok kolay aynı hatayı ben yapmıştım bi ara 6700xt red devil modeli 8k 3060 12gb 7.5k ydı alabilirdim ikisinide hatta o ara biraz daha çıkınca 6800xt de alabiliyordum 3.5 sene öncesi bu anlattığım 3060 almıştım amd biraz içinde ukte kalmıştı elime geçen ilk fırsatta 7800xt aldım şuan gayet memnunum 2k takılıyorum ultrada bunun asıl sebebi bence amd nin eskiden yaşattığı watman siyah ekran gibi sorunlar benimde o dönemde aklıma çok takılmıştı 6700xt alırsam watman yerim tarzı bir korkum vardı almamıştım 9000 serisi ile birlikte artık insanlar amd ye en azından eskisi kadar bakmıyorlar cidden 9080xt çıktığında durumların değişeceğine inanıyorum ki nvidia nın Rtx 6000 den sonra ekran kartı çıkarıp çıkarmayacağı bile belli değil %90 ai gelirleri var intel le birleşip birşeyler yaparlar belki ama yinede dediğim gibi amd eskisi kadar sorunlu değil ve 9000 serisi bunu ispatladı.
Sorunlu sorunsuz meselesi değil zaten Burada Şunu söylemek istedim Aynı fiyata 9070xt ve 5070ti var hangisini tercih edersin Nvidia tercih ederim diyenler AMD tercih etmesi için AMD ne yapmalı soru tamda bu :)

beyler olaya sadece güncel halden bakmamak lazım. nvidia yarın öyle bir duyuru yapar ki kart performansları uçar gider, hanginiz amd tarafından böyle bir olay bekliyorsunuz? artık teknoloji devrindeyiz kas gücü falan bir yere kadar. geçen cyperpunk oynuyorum 100 fps alıyordum menüden 2 ayar çektim fps 280+ oldu. ben amd kartlarıda cok alıp sattım, driverler dısında bir sorun yaşamadım. tercih meselesi diyelim ama nvidia piyasada olduğu sürece amd her zaman gölgede kalır bunuda kabul edelim.

beyler olaya sadece güncel halden bakmamak lazım. nvidia yarın öyle bir duyuru yapar ki kart performansları uçar gider, hanginiz amd tarafından böyle bir olay bekliyorsunuz? artık teknoloji devrindeyiz kas gücü falan bir yere kadar. geçen cyperpunk oynuyorum 100 fps alıyordum menüden 2 ayar çektim fps 280+ oldu.
Redstone için heyecanlıyız mesela kullanıcıları olarak , afmf önü çok açık aşırı iyi bir şey , eskisi kadar kötü değil teknoloji tarafında.

beyler olaya sadece güncel halden bakmamak lazım. nvidia yarın öyle bir duyuru yapar ki kart performansları uçar gider, hanginiz amd tarafından böyle bir olay bekliyorsunuz? artık teknoloji devrindeyiz kas gücü falan bir yere kadar. geçen cyperpunk oynuyorum 100 fps alıyordum menüden 2 ayar çektim fps 280+ oldu.
Görüntü sözde güzelleşti ama ruhunu kaybetti, değil mi? FPS 40’ın altına inmediği sürece o parlatılmış teknolojileri açmak akıl kârı değil; çünkü her biri sahiciliği törpülüyor. Saf güç, gösterişli hilelerden her zaman daha değerli bana göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,989
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri