Kim kavga ediyor ruh hastası velet. Ortasından dalıyosun muhabbete boş yapma git konu dışında fln takıl.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Fazla bir bütçe ayırmak istemiyorsanız V10 Pro hayli hayli işinizi görür hocam. Hem sessiz hem de pürüzsüz sürüşü var Direct Driveların. Sadece sim oynamak için gerekli değil yani.
Sana ne battı çingene herif kimse sana laf etmemiş ağzını topla . Çok mühim bir konu konuşuyorsun sanki gören de dünyayı kurtaracaksın zanneder boş yapma diyorsun
Burada da diğer forumda da bu iki markanın konularını okudum fakat bende alacağım direksiyon seti hakkında hala kararsızım. İşim gereği günümün 5-6 saatini araç sürmekle geçiriyorum ama evde de ara sıra boş zaman oldukça geceleri ya forza yada ets oynuyorum. Sim falan ne olduğunu dahi bilmem bile. Forzada 700 ets de 1000 küsür saatim var. Daha önce de hiç direksiyon seti kullanmadım ve denemedimde o yüzden hiç bir bilgim yok dd veya dişli ile ilgili. Normalde az çok duyduğum g29 u alacaktım direkt vitesiyle birlikte ama biraz okuduktan sonra @Advocate sizin dediğiniz gibi 3 5 gün kullanıp kenara atacağım bir direksiyon seti kadar kötü mü? Dediğim gibi hiç direksiyon seti kullanmadım ama günümün çoğu gerçek direksiyon başında geçiyor o yüzden çokta dandik olsun istemem. Fazla da uzatmak istemiyorum ama kısaca benim için v10pro num güzelliği etse 1080 derece dönebiliyor olması, g29 un ise aynı fiyata yanında ek olarak vitesininde olması. Mesela v10proda vitesi kulakçıklarla atarken sinyalleri tuşlara atamam gerekir muhtemelen buda pek hoş olmaz. Az çok anlatabilmişimdir herhalde yardımcı olursanız sevinirim
Burada da diğer forumda da bu iki markanın konularını okudum fakat bende alacağım direksiyon seti hakkında hala kararsızım. İşim gereği günümün 5-6 saatini araç sürmekle geçiriyorum ama evde de ara sıra boş zaman oldukça geceleri ya forza yada ets oynuyorum. Sim falan ne olduğunu dahi bilmem bile. Forzada 700 ets de 1000 küsür saatim var. Daha önce de hiç direksiyon seti kullanmadım ve denemedimde o yüzden hiç bir bilgim yok dd veya dişli ile ilgili. Normalde az çok duyduğum g29 u alacaktım direkt vitesiyle birlikte ama biraz okuduktan sonra @Advocate sizin dediğiniz gibi 3 5 gün kullanıp kenara atacağım bir direksiyon seti kadar kötü mü? Dediğim gibi hiç direksiyon seti kullanmadım ama günümün çoğu gerçek direksiyon başında geçiyor o yüzden çokta dandik olsun istemem. Fazla da uzatmak istemiyorum ama kısaca benim için v10pro num güzelliği etse 1080 derece dönebiliyor olması, g29 un ise aynı fiyata yanında ek olarak vitesininde olması. Mesela v10proda vitesi kulakçıklarla atarken sinyalleri tuşlara atamam gerekir muhtemelen buda pek hoş olmaz. Az çok anlatabilmişimdir herhalde yardımcı olursanız sevinirim
Hocam DD ve Dişli farkını basitçe açıklamam gerekirse. Oyunun direksiyonun motoruna verdiği force feedbacki yani yoldaki çukur, pistlerdeki kerbler, aracın arkadan veya önden kayması gibi geri bildirimleri direct drive hiç bir kayıp yaşamadan direkt olarak elinizde hissetmenizi sağlıyor. Dişli setler ise bunu dişlileri döndürerek oluşturuyor. Bu da tabii ki mekanik olarak dişliler arasındaki boşluk ve ses olarak ortaya çıkıyor. Ben her iki türü de kullanmış biri olarak diyorum ki aralarında gece gündüz kadar fark var. Dişli sistemler çok yapay bir geri bildirim veriyor ve üstüne çok sesli çalışıyorlar.
ETS'de sağa sola çarpma veya çimlere çıkma dışında pek bir geri bildirim yok. Onda bu farkı çok anlamazsınız ama onun dışındaki tüm oyunlarda çok daha gerçekçi bir hissiyat alırsınız. G29'un tek üstün yanı fren pedalının nispeten V10 Pro'ya göre sert olması. V10 Pro kullanıp onun da pedalları sert diyenler var bu tamamen bacaklarınızdaki güçle alakalı. Sizin oynayacağınız oyunlarda zamanla yarışma gibi bir derdiniz olmayacağı için hiç sıkıntı edeceğinizi düşünmüyorum. Zaten öyle bir derdiniz varsa ne G29 ne V10 Pro sizin işinizi görmezdi daha profesyonel setlere bakmak gerekirdi.
Bu konuda kavgasını ettiğimiz üzere simülasyon yarışlarında süre yapayım gibi bir derdi olmayan sizin gibi günlük 3-4 saat takılayım kafa dağıtayım aynı zamanda yan odada çocuklar uykudan uyandıracak kadar da sesli çalışmasın diyorsanız V10 Pro sizi çok memnun edecektir.
Aşağıda en son diğer forumda V10 Pro önerdiğim bir arkadaşın ufak bir incelemesi var izleyebilirsiniz. O da daha önce G29 ve DFGT tarzı dişli setleri deneyimlemiş.
Bu konuda da başka bir arkadaşımız önerim doğrultusunda almıştı. Düşüncelerini okuyabilirsiniz.
Merhaba 13000-14000 bütçede bu iki direksiyon seti arasında hangisini almak daha mantıklı? G29 düşünmüyorum, ikinci el de istemiyorum. Daha önce kullandım, şu an gereksiz pahalı geliyor. Güncel, farklı model istiyorum. Bu iki model arasında kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Reisim peki muhtemelen v10pro alacağım ama hoşuma gitmeyen şeylerden biride direksiyonun kendisi yani o direksiyon simidini çıkarıp farklı bir şey takabilir miyim hiç hoş bi görüntüsü yok bana göre. Ama yine de tam emin olamadım vitesi olmadığı için gidip sonradan viteste almam ben muhtemelen çünkü haftada 3 4 gün giriyorum en fazla onun için fazla harcayasım gelmiyor. G29 bu yüzden daha cazip geldi viteside olduğu için. Ben dediğim gibi sadece ets ve forza oynarım bunlarda dediğin geri bildirimin falan çok önemi var mı
Reisim peki muhtemelen v10pro alacağım ama hoşuma gitmeyen şeylerden biride direksiyonun kendisi yani o direksiyon simidini çıkarıp farklı bir şey takabilir miyim hiç hoş bi görüntüsü yok bana göre. Ama yine de tam emin olamadım vitesi olmadığı için gidip sonradan viteste almam ben muhtemelen çünkü haftada 3 4 gün giriyorum en fazla onun için fazla harcayasım gelmiyor. G29 bu yüzden daha cazip geldi viteside olduğu için. Ben dediğim gibi sadece ets ve forza oynarım bunlarda dediğin geri bildirimin falan çok önemi var mı
Direksiyonun küçük olmasından dolayı hoşunuza gitmiyorsa bilin ki küçük olması daha iyi geri bildirim alınması için. Direksiyon büyüdükçe daha düşük geri bildirim alabiliyorsunuz.
Vitesi haricen alabilirsiniz. 2. el Logitech vitesleri var uygun fiyata. USB çeviricisi ile PC'ye takıp kullanabilirsiniz.
Ben ikisi de aynı parayken gidip 10 yıllık G29 alınmasının taraftarı değilim. İnatla gidip almak isteyene de bir şey demiyorum artık tercih sizlerin.
Direksiyonun küçük olmasından dolayı hoşunuza gitmiyorsa bilin ki küçük olması daha iyi geri bildirim alınması için. Direksiyon büyüdükçe daha düşük geri bildirim alabiliyorsunuz.
Vitesi haricen alabilirsiniz. 2. el Logitech vitesleri var uygun fiyata. USB çeviricisi ile PC'ye takıp kullanabilirsiniz.
Ben ikisi de aynı parayken gidip 10 yıllık G29 alınmasının taraftarı değilim. İnatla gidip almak isteyene de bir şey demiyorum artık tercih sizlerin.
Hocam ben PXN VD 6 aldım. Gelbura.com getiriyor onların garantisi altında. Ben ve benimle birlikte ilk alacak kişileri takip edecekler beğendiğimiz takdirde daha büyük bir parti getirecekler. VD6'nın Moza R5 e göre artılarını yazmıştım.
Daha fazla tork, 3 pedal ve fren performans kiti ile 26 bin TL'ye benim tercihim VD6 oldu. 2 aydır takip ettiğim bir ürün. Moza almak isteyen Moza alsın. Yeterki G29 almasın
PXN'in yeni VD serilerinden yurtdışı incelemelerde en başarılı bulunan modeli VD6 önümüzdeki hafta gibi Gelbura.com üzerinden önsiparişe açılacakmış. İlk başta uçakla 20 adet kadar deneme amaçlı getirecekler, satışlara göre daha sonra gemi ile toptan alış gerçekleştireceklermiş. Fiyat olarak kesin bir şey olmamakla birlikte Moza R5'in altında olacağı tahmin ediliyor.
Moza R5'e göre artıları;
* Fren performans kitinin bundle içinde gelmesi (Moza'da 2.500 TL)
* Pedal setinin debriyaj eklentisi ile gelmesi (Moza'da yaklaşık 3.500 TL)
* 6nm sabit tork, 8nm peak tork değerlerine...
Hocam ben PXN VD 6 aldım. Gelbura.com getiriyor onların garantisi altında. Ben ve benimle birlikte ilk alacak kişileri takip edecekler beğendiğimiz takdirde daha büyük bir parti getirecekler. VD6'nın Moza R5 e göre artılarını yazmıştım.
Daha fazla tork, 3 pedal ve fren performans kiti ile 26 bin TL'ye benim tercihim VD6 oldu. 2 aydır takip ettiğim bir ürün. Moza almak isteyen Moza alsın. Yeterki G29 almasın
PXN'in yeni VD serilerinden yurtdışı incelemelerde en başarılı bulunan modeli VD6 önümüzdeki hafta gibi Gelbura.com üzerinden önsiparişe açılacakmış. İlk başta uçakla 20 adet kadar deneme amaçlı getirecekler, satışlara göre daha sonra gemi ile toptan alış gerçekleştireceklermiş. Fiyat olarak kesin bir şey olmamakla birlikte Moza R5'in altında olacağı tahmin ediliyor.
Moza R5'e göre artıları;
* Fren performans kitinin bundle içinde gelmesi (Moza'da 2.500 TL)
* Pedal setinin debriyaj eklentisi ile gelmesi (Moza'da yaklaşık 3.500 TL)
* 6nm sabit tork, 8nm peak tork değerlerine...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bütçeniz 25k ve üzeri değilse Moza R3 e en yakın DD set V10 Produr. Alternatifi yok. 25k ve üzerinde PXN VD 6 ve Moza R5 dışında alternatif yok.
Çok rekabetçi oyunlar oynamayacağım kafa dağıtmaklık değişiklik olsun diye alacağım. Aslın da hangi oyunları oynayacağımı da bilmiyorum bunun için de sizden tavsiye isteyecektim hocam.
Çok rekabetçi oyunlar oynamayacağım kafa dağıtmaklık değişiklik olsun diye alacağım. Aslın da hangi oyunları oynayacağımı da bilmiyorum bunun için de sizden tavsiye isteyecektim hocam.
Hocam rekabetçi simulasyonlar hakkında bilginiz yoksa zaten 25k üstü setlere girmenize gerek yok. Önerdiğim V10 Pro giriş seviyesi için en iyi tercih olacaktır.
ETS 2, Forza Horizon 5, BeamNG, Assetto Corsa, Automobilista 2 gibi oyunlar oynayabilirsiniz.
Rekabetçi sim tarafında Iracing ve Le Mans Ultimate şuan en popüler simler. Özellikle araç fizikleri tarafında Le Mans Ultimate şuan rakipsiz. Direksiyon aldığınız gibi bu oyunda özellikle denemenizi tavsiye ederim.