RTX 5070 Ti vs RX 9070 XT - DLSS 4 vs FSR 4 Performans Karşılaştırması

şimdi şurada sadece "nvidia daha iyi" yazsak linç yicez her yerde deli gibi amd lobisi var. 2025’in ilk çeyreğinde NVIDIA: %92 pazar payına sahipken AMD: %8 pazar payına sahip ama pardon dünyadaki insanlarda bilmiyor çünkü onlarda hata yapıyor amd dünyanın en iyi fiyat performans kart üreticisi ama ne hikmetse hiç satamıyor

şimdi şurada sadece "nvidia daha iyi" yazsak linç yicez her yerde deli gibi amd lobisi var. 2025’in ilk çeyreğinde NVIDIA: %92 pazar payına sahipken AMD: %8 pazar payına sahip ama pardon dünyadaki insanlarda bilmiyor çünkü onlarda hata yapıyor amd dünyanın en iyi fiyat performans kart üreticisi ama ne hikmetse hiç satamıyor
Bu farkın ana sebebi Laptop pazarında neredeyse tamamen Nvidia'nın kullanılması, yoksa desktoplarda o kadar ezici üstünlük yok.

Çiktigindan beri 9070xt kullanan biri olarak yorumlarım kart performans olarak güzel
Ama fsr4 ün sadece ismi var şuanlık kendisi yok bir oyunda fsr4 etkinleştirmek için sürücuden acicaksin sonra oyundaki fsri açıp sürücüdeki kutucuğu yeşil göreceksin öyle fsr4ün açılmış oluyor. Ve bu oyunların hepsinde yok AMD buna destek vericek drivera ekleyecekte öyle gözukecek. Finalste denediğimde kutucuk asla yeşil olmadı redditten baktigimda yok o mod yok bu mod kurucaksın dalgası vardı yahu 30k verdiğim bi gpu ile niye modla ugrasayim.
Fsr in ikinci eskisine gelirsek kaliteli görüntü dlss4 grafik olarak bambaşka yeni modeli olsun rr vb teknolojileri olsun AMD bunları hala getiremedi her ay redstone muhabbeti var ama redstone ortalıkta yok bu farkı Battlefield 6da en basitinden dlaa/fsraa/taa olarak baktığınızda görebilirsiniz fsr4 şuan sadece 3.1in Keskin halı

Mfg konusuna gelirsek mfg benim aradığım bir özellik degildi alırken mfg var mı yok mu bakmadım en basitinden düz fg bf6 da 200fpsde 10ms ekliyor hikayeli oyunlar için mükemmel özellik Nvidia'nın büyük artısı amdde karşılığı yok

Yani benchmarka baktığınızda 70ti belki 5fps fazla veriyor ama çok daha kaliteli gözüküyor yapay zekası açması kapatması çok daha rahat oyun desteği olarak çok daha fazla ben 70ti arasındaki fiyat farkını oled monitorle degerlendirdigim için çok pişman hissetmiyorum
Ama siz hissedebilirsiniz tercih size kalmış her zaman benche bakmak çokta onemli degil

Hardware unboxed YouTube kanalı güzel bir video paylaşmış, 22 oyunun ortalamasını aldığı zaman 5070 Ti performans olarak 3-5 fps daha önde şu anda ama 9070XT fiyatı sorun olmasa gerçekten çok başarılı bir kartmış bir kez daha görmüş oldum. Upscale konusunda DLSS4 ile kafa kafaya neredeyse ama Motion Vector da DLSS çok daha iyi hala. Benim için en önemli fark DLSS kütüphanesi çok geniş olması ve üzerine koyup alma sebebim diyebilirim.
videoda mfg açmış mı oyunlarda ?

deneme amaçlı 9070xt aldım. bildiğin trafo. yarın kurtuluyorum 5060 ti ye geciyorum.

Açıkçası 5070 Ti da dlss açmam, nvidia geriye dönük yenilik yapmakta başarısız bir şirket olduğu için açıkçası 5070Ti a dlss gerekeceği zaman o günün dlss'i ya da adı her ne olduysa artık 5070Ti da olmayacak ve bugünün dlss teknolojisi oyunlarda hala desteklenecek mi bilinmiyor. Bu şekilde düşündüğüm için x7xti ve üstü serilerde genelde teknolojiden ziyade saf donanıma bakıyorum. Katılmayabilirsiniz, görüştür.

Hardware unboxed YouTube kanalı güzel bir video paylaşmış, 22 oyunun ortalamasını aldığı zaman 5070 Ti performans olarak 3-5 fps daha önde şu anda ama 9070XT fiyatı sorun olmasa gerçekten çok başarılı bir kartmış bir kez daha görmüş oldum. Upscale konusunda DLSS4 ile kafa kafaya neredeyse ama Motion Vector da DLSS çok daha iyi hala. Benim için en önemli fark DLSS kütüphanesi çok geniş olması ve üzerine koyup alma sebebim diyebilirim.
pc alırken yaptığım en iyi karar 9070xt yerine 5070ti almak oldu.

Açıkçası 5070 Ti da dlss açmam, nvidia geriye dönük yenilik yapmakta başarısız bir şirket olduğu için açıkçası 5070Ti a dlss gerekeceği zaman o günün dlss'i ya da adı her ne olduysa artık 5070Ti da olmayacak ve bugünün dlss teknolojisi oyunlarda hala desteklenecek mi bilinmiyor. Bu şekilde düşündüğüm için x7xti ve üstü serilerde genelde teknolojiden ziyade saf donanıma bakıyorum. Katılmayabilirsiniz, görüştür.
DLSS4 ü FPS için açmıyorum, görüntü kalitesi için açıyorum, kıyaslamalı görüntü koydum kendin gör, sabit ve hareketli sahnede en iyi AA teknolojisi şu anda, NO AA gerçek native dir ve DLSS4 neredeyse NO AA kadar keskin gösteriyor, DLSS açmayan her oyuncu oyunlarını bulanık oynuyor farkında değil.

Geri