Kuran-ı Kerimde ki ilginç melek çelişkisi.

Yas ortalamasi asagi yukari belli olan, "cogunlukla" teknoloji, bilgisayar vs gibi konularda sorularina cevap bulabilecegin bi forumda neden bu tarz derin bir arastirma ya da bilgi birikimi gerektiren konularda cevap bulmaya calisiyorsun ki? Ustelik hic yilmadan gunde 1 defa. Su ana kadar kac tanesine cevap bulabildin desem (forum oznelinde) bir elin parmagini gecmez herhalde. Bence burada sorularina cevap bulmaktan vazgecmelisin ki bunu kotu anlamda soylemiyorum.
Ha bu arada diyorsan yok ben devam edecegim bence bunda hic bir sikinti yok ama mantikli oldugunu dusunmuyorum kendimce ki dusunen sayisi da cok cok azdir. Su ana kadar hakaret falan ettigini gormedim hic ondan dolayi da seni kisitlayabilecek bir sey yok zaten kisitlanmani gerektirecek bir olay yasansa moderatorler hallederdi su ana kadar coktan. Ondan oturu ozgursun yani bu forumda bu tarz konular acip acmamakta. Fakat bence hic mantikli degil gozden gecir derim
Bu yazıyı yazan ellerin dolarlardan eksik olmasın hocam bende onu diyorum yani.Buradaki tek sıkıntı hoşgörülü müslümanım diye geçinen insanların bana demediğini yapmadığını bırakmaması.Dediğin her şeye katılıyorum.Fakat ben aklıma takılan dini soruları buraya sorma taraftarındayım.Tek bir imamın lafına bağlı kalacağıma buradakilerden farklı bakış açılarını görmek güzel üslublu bir tartışma ortamı oluşturmak daha güzel geliyor çünkü topluca.Müslüman senin gibi olsun başımın üstünde yeri olsun.💌 Peki ayetlerle alakalı bir fikriniz varmı?

Niye ban atıyormuş pardon? Dini sorgulamak suçmu? İnandığın din eleştiriye açık değil mi? Adam normalde soru sormuş ben bir şey göremedim?
Hocam arkadaşın profiline bir tıklayıp açtığı konulara bir bakın isterseniz hem buraı teknoloji forumu neden her gün din ile konu açıyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu yazıyı yazan ellerin dolarlardan eksik olmasın hocam bende onu diyorum yani.Buradaki tek sıkıntı hoşgörülü müslümanım diye geçinen insanların bana demediğini yapmadığını bırakmaması.Dediğin her şeye katılıyorum.Fakat ben aklıma takılan dini soruları buraya sorma taraftarındayım.Tek bir imamın lafına bağlı kalacağıma buradakilerden farklı bakış açılarını görmek güzel üslublu bir tartışma ortamı oluşturmak daha güzel geliyor çünkü topluca.Müslüman senin gibi olsun başımın üstünde yeri olsun.💌 Peki ayetlerle alakalı bir fikriniz varmı?
Hocam bizim senin sorularınla hiçbir sıkıntımız yok seve seve cevaplarız ama her gün açarak insanı bunaltıyorsun artık.

Hocam arkadaşın profiline bir tıklayıp açtığı konulara bir bakın isterseniz hem buraı teknoloji forumu neden her gün din ile konu açıyor?

Hocam bizim senin sorularınla hiçbir sıkıntımız yok seve seve cevaplarız ama her gün açarak insanı bunaltıyorsun artık.
Konuyu Felsefe olarak açmış. Cevap vermezsiniz bitter. Konu ile bilginiz varsa yazarsınız konuyu tartışırsınız.

Hocam bir o sayıyı varsayım olarak söyledim senin bu forumda dinle ilgili konular dışında başka açtığın konu varmı?
Sana bu forumda kaç arkadaş anlatmaya çalıştı ki ayetlerin çevirileri tam olmuyor diye ama anlayamıyorsun,güya islamı kötülemeye çalışmıyormuş senin o bronz rozetin o sadece "8-9" konuda insanlarla ettiğin kavgadan geliyor birde benim müslümanlığımı sorgulamaya çalışıyorsun. Peki sen neden bir teknoloji forumu'nda sadece islamla ilgili konu açıp duruyorsun?
Burası din tartışma yeri değil teknoloji tartışma yeridir kafana soru takıldıysa neden buraya yazıyorsun?
Teknoloji forumu olduğunu bende biliyorum sen görmüyor musun oradaki kocaman KONU DIŞI katagorisini.Millet gelip neler nelerin konusunu açıyor karı kızla alaklı ben dini soru soruyorum hakaret etmeden bu mu zoruna gidiyor? Al açtığım konular al?

Hocam zorla elinden tutup sokmuyorum ki sizi konulara.Her gün 5 tane açsam haklısın bir şey demem.Her gün 1 tane açmayı da çok mu görüyorsunuz bana? Her gün sizin gibi yazan onlarca insana bu acıklamalrı yapmakla oluşacak olan zaman kaybını ve konudan sapmayı bir düşünsene.Buarada ayetlerle alakalı fikrini hala merak ediyorum.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (119).webp
    Ekran Görüntüsü (119).webp
    52.1 KB · Hit: 25
  • Ekran Görüntüsü (118).webp
    Ekran Görüntüsü (118).webp
    48.1 KB · Hit: 24
Teknoloji forumu olduğunu bende biliyorum sen görmüyor musun oradaki kocaman KONU DIŞI katagorisini.Millet gelip neler nelerin konusunu açıyor karı kızla alaklı ben dini soru soruyorum hakaret etmeden bu mu zoruna gidiyor? Al açtığım konular al?
Hocam o "KONU DIŞI" yerini bizde görüyoruz ama her gün hergün saat 17-19 arası kurmalı saat gibi bu tip konular açıyorsun insan bıkıyor en sonunda adamın aklına takılır sorar ama siz hergün hergün açıyorsunuz artık bu soruya değil din üzerinden mesaj kasmak gibi geliyor insana

Hocam o "KONU DIŞI" yerini bizde görüyoruz ama her gün hergün saat 17-19 arası kurmalı saat gibi bu tip konular açıyorsun insan bıkıyor en sonunda adamın aklına takılır sorar ama siz hergün hergün açıyorsunuz artık bu soruya değil din üzerinden mesaj kasmak gibi geliyor insana
Yönetici izin veriyor hocam yapıcak biseyiniz yok yani.Rahatsız oluyorsanda girme konuya hiç bakma bile.Ayrıca ayetler hakkında ne düşünüyorsun onu merak ediyorum ?

Hocam zorla elinden tutup sokmuyorum ki sizi konulara.Her gün 5 tane açsam haklısın bir şey demem.Her gün 1 tane açmayı da çok mu görüyorsunuz bana? Her gün sizin gibi yazan onlarca insana bu acıklamalrı yapmakla oluşacak olan zaman kaybını ve konudan sapmayı bir düşünsene.Buarada ayetlerle alakalı fikrini hala merak ediyorum.
Ayet hakkında fikrim o sayı kaynaktan kaynağa değişebilir mesela din alimlerinin her konuda fikri aynı mı oluyor bazıları 3 bin der bazı kaynak 5 bin der şimdi senin baktığın sitede 3 yazıyordur diyanet'te 5 yazıyordur, eğer melekler gerçek gücüyle yeryüzüne inse idi o zaman herkes olanları görüp inanmazmıydı?
O zaman cennet cehennemin ne anlamı kalırdı?

Ayet hakkında fikrim o sayı kaynaktan kaynağa değişebilir mesela din alimlerinin her konuda fikri aynı mı oluyor bazıları 3 bin der bazı kaynak 5 bin der şimdi senin baktığın sitede 3 yazıyordur diyanet'te 5 yazıyordur, eğer melekler gerçek gücüyle yeryüzüne inse idi o zaman herkes olanları görüp inanmazmıydı?
O zaman cennet cehennemin ne anlamı kalırdı?
Kuran meal edilirken değişiklik gösterilen genelde sadece kelimelerin nüanslarıdır.Matematiksel terimler farklılık göstermez.16 Farklı alim benim dediğim gibi çevirmiş ki bunların hepsi de bu işe yıllarını vermiş insanlar.2 Bin melek inecekse niye 5 bin ile yardım ederim diyor ozaman?

Kuran meal edilirken değişiklik gösterilen genelde sadece kelimelerin nüanslarıdır.Matematiksel terimler farklılık göstermez.16 Farklı alim benim dediğim gibi çevirmiş ki bunların hepsi de bu işe yıllarını vermiş insanlar.2 Bin melek inecekse niye 5 bin ile yardım ederim diyor ozaman
Ayetler aynı zamanda inmemiş diye olabilir,peki diceksin Allah herşeyi bilmiyormuydu peki bu tip sorgulamaların olacağınıda biliyordu ve bizi sınamak için yapmış olamazmı?

Ayetler aynı zamanda inmemiş diye olabilir,peki diceksin Allah herşeyi bilmiyormuydu peki bu tip sorgulamaların olacağınıda biliyordu ve bizi sınamak için yapmış olamazmı?
Bu ayetleri bizi sınamak için bilerek mi yanlış indirdi yani ? E hani allah yanlış yapmazdı kuranda hata olmazdı? Ayrıca zaten bu ayetleri hatalı olarak farkedip dinden cıkıp cehenneme gidicek bir sürü insan var allah niye böyle bir şey yapıp imtihana müdahale etsin?

Niye ban atıyormuş pardon? Dini sorgulamak suçmu? İnandığın din eleştiriye açık değil mi? Adam normalde soru sormuş ben bir şey göremedim?
Kafanın hiç çalışmadığı buradan belli.Dini sorgulamak için Kitap okursun makale okursun burada şarlatanlık yapmazsın 😀

Açtığı önceki konulardan birinde rezil etmeme rağmen hâlâ s*lağa yatıp utanmadan konu açmaya devam ediyor.Sen hiçbir zaman;araştırmacı,ilim sahibi biri olamayacaksın.😀

Sevgili @hazarcoban kardeşim. İsrail'i örnek al. Amerika yardım gönderiyor, Avrupa yardım gönderiyor, Japonya yardım göneriyor. Mercedes yardım gönderiyor, CarrefourSA yardım gönderiyor. Ama Filistin'e yiyecek bile ulaştıramıyoruz. Ve ellerinde bir sapan ile F35'lere taş fırlatıyorlar. Ve zaferle bu savaştan çıkacaklar.

Hatta şimdiden İsrail çıkmazda. İşte olay bu. Bizim dualarımız Amerika'nın silahlarından daha etkin.

Sevgili @hazarcoban sen neye inanıyorsun? Bu soruyu başka bir konun'da da sormuştum ama yanıt gelmedi.

Kafanın hiç çalışmadığı buradan belli.Dini sorgulamak için Kitap okursun makale okursun burada şarlatanlık yapmazsın 😀

Açtığı önceki konulardan birinde rezil etmeme rağmen hâlâ s*lağa yatıp utanmadan konu açmaya devam ediyor.Sen hiçbir zaman;araştırmacı,ilim sahibi biri olamayacaksın.😀
Okuduğunu anlamayan birisi bana kafam basmıyor demesi çok komik. Burası bir forum ve istediğini yazabilir ona cevap verip vermemek şan bağlı burada boş yapmana gerek yok adamı şikayet edersin biter.
Boş işlerle uğraşma derim.

Geri