🔥İndirim Amazon Flaş Fırsatlar (BAŞLADI)

la bu şaka mı QLED mi gerçekten acaba paneli
Qled ve Miniled sadece aydınlatma teknolojileridir, paneller ile alakası yok. Paneller ya VA olur ya da IPS. Kendi aydınlatmasına sahip tek panel OLED teknolojisidir.

Koskoca Amazon indirimleri koklatarak veriyor verdiği indirimde oppo a5 :D 4 saattir 4-5 tane boktan ürün için bekledik Amazon nl de veya herhangi bir ülkedeki amazon indirimlerini görseniz kafayı yersiniz tam anlamıyla rezalet ya

Qled ve Miniled sadece aydınlatma teknolojileridir, paneller ile alakası yok. Paneller ya VA olur ya da IPS. Kendi aydınlatmasına sahip tek panel OLED teknolojisidir.
Qledin aydınlatmayla hiç alakası yok, panele eklenen ek bir katman kendisi.

Qledin aydınlatmayla hiç alakası yok, panele eklenen ek bir katman kendisi.
O katmanlar normal led televizyonlarda bile var. Qled aydınlatması nasıl oluyor hiç görmediniz mi? Görmemişsiniz gibi geldi bana. Neyse ben size bir tamir videosu atayım da en azından bilmeyenler de izleyip öğrenmiş olur.

O katmanlar normal led televizyonlarda bile var. Qled aydınlatması nasıl oluyor hiç görmediniz mi? Görmemişsiniz gibi geldi bana. Neyse ben size bir tamir videosu atayım da en azından bilmeyenler de izleyip öğrenmiş olur.

Qled aydınlatması diye bir şey yok, LCD panellerin herhangi bir aydınlatma çeşidini kullanabiliyorlar. Edge Lit denen aydınlatma var videodaki TV de. Full Array de olabilirdi veya MiniLed de olabilirdi bunların Qled olmasıyla hiç alakası yok.

Qled aydınlatması diye bir şey yok, LCD panellerin herhangi bir aydınlatma çeşidini kullanabiliyorlar. Edge Lit denen aydınlatma var videodaki TV de. Full Array de olabilirdi veya MiniLed de olabilirdi bunların Qled olmasıyla hiç alakası yok.

Arkadaşım sen izlediğini de kavrayamıyor musun yoksa? Neyse ben sana şu rehber yazısından bir kesit koyayım bir daha Qled için panel gibi saçma sapan fikirlere kapılma.
"QLED, LED ile neredeyse aynı prensipte çalışmakta: Arka ışık, dikey polarizör, sıvı kristal katman, yatay polarizör, renk katmanı ve görüntüleme ekranı her ikisinde de mevcut. Ancak QLED TV’lerde beyaz LED arka ışık kullanılmaz. Bunun nedeni, beyaz LED arka ışıkların genellikle kaliteli beyazlara sahip olmaması. LED ışık şeritlerine bakarsanız bunu görebilirsiniz; genellikle sarı bir renk tonuna sahip olduklarını fark edeceksiniz.

Önde gelen QLED TV üreticisi Samsung, bu sorunu çözmek için ışık kaynağı olarak bir Quantum Dot katmanı kullanıyor. Arka ışık olarak beyaz LED’ler kullanmak yerine, şirket LED ışık kaynağını Quantum Dot katmanındaki kristalleri uyarmak için kullandı. Bu katman daha sonra geleneksel LED kaynağından daha parlak doğal beyaz bir ışık yayıyor."

standart bir edge lit lcd panel bu. Aydınlatma türü olarak led ışık kullandığı için adında led geçiyor, renk katmanında da quantum dot kullandıkları için QLED diye isimlendiriyorlar paneli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşım sen izlediğini de kavrayamıyor musun yoksa? Neyse ben sana şu rehber yazısından bir kesit koyayım bir daha Qled için panel gibi saçma sapan fikirlere kapılma.

Kaynak nedir? Quantum dot bir ışık kaynağı değil, olamaz da, zaten metin de led'in ışık kaynağı qdot'un da renk dönüşümü için kullanıldığı anlatıor. Bazı qdot tvlerde mavi led kullanılabiliyor sanırım, ben denk gelmedim. Ama her türlü durumda aydınlatma"LED".

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,674
Üyeler
188,146
Son üye
silem
Geri