Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Tandem WOLED de bile yansıma var allahım yarabbim ne illet birşeymiş bu parlak kaplama alınmaz bu saatten sonra Artık Hep QD-OLEDciyiz babaa :D
Asusun çıkardığı iki Tandem woledin de parlaklığı 330nit civarı. Geliştirilmiş yansıma + yüksek parlaklıkla tolere edilebilir.
Aşırı kötü gibi gelmedi gözüme ama emin degilim. Biraz daha detaylı bakmak lazım. Eğer yansıma sorunu qd oled den belirgin düzey de kötüyse pek hoş olmaz.

@XPCX Monitors unboxeddan Tim Schiesser, videosunda daha önceden söyledi trueblack kaplamanın daha fazla direkt yansıma yaptığını qd oled parlak kaplamasına kıyasla.

10:23 - 10:27
10:30 - 10:37
10:43 - 10:45

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
@XPCX Monitors unboxeddan Tim Schiesser, videosunda daha önceden söyledi trueblack kaplamanın daha fazla yansıma yaptığını qd oled parlak kaplamasına kıyasla.
Hocam yansıma bekliyordum ama bu kadar beklemiyordum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asusun çıkardığı iki Tandem woledin de parlaklığı 330nit civarı. Geliştirilmiş yansıma + yüksek parlaklıkla tolere edilebilir.
Aşırı kötü gibi gelmedi gözüme ama emin degilim. Biraz daha detaylı bakmak lazım. Eğer yansıma sorunu qd oled den belirgin düzey de kötüyse pek hoş olmaz.
Gerçekte kullanınca işte işler değişiyor hocam banada sizin gibi başta kötü gelmiyordu bir şey olmaz diyordum ama aldım ve aldığıma bin pişman oldum baksanıza

Ekler

• IMG_20251209_151030.webp
    IMG_20251209_151030.webp
    766 KB · Hit: 15
  • IMG_20251209_151030.webp
    IMG_20251209_151030.webp
    766 KB · Hit: 12
Hocam yansıma bekliyordum ama bu kadar beklemiyordum.

Gerçekte kullanınca işte işler değişiyor hocam banada sizin gibi başta kötü gelmiyordu bir şey olmaz diyordum ama aldım ve aldığıma bin pişman oldum baksanıza
Xg nin kötü olduğu belliydi ben defalarca uyardım zaten. Ama tandem de biraz geliştirilmiş ve parlaklık daha yüksek. Belki onda bu kadar rahatsız etmez. Tabii yüzeysel baktım emin değilim.

• Muhteşem
Xg nin kötü olduğu belliydi ben defalarca uyardım zaten. Ama tandem de biraz geliştirilmiş ve parlaklık daha yüksek. Belki onda bu kadar rahatsız etmez. Tabii yüzeysel baktım emin değilim.
Doğru hocam artık sağlık olsun ne diyim PG27AQWP-W yi de siz alın hocam bakalım azaltılmış mı yansımalar Tandem de birde kullanıcı deneyimlerini sizden duyalım :) benimgibi gerçek kullanıcı deneyimi de kimse yapmıyor zaten direk siyah ekran açıpta resim çekiyorum saf karanlık sahnelerde nasıl göründüğü belli olsun diye hele de amnesia rebirth oynadığını düşünün mağaraya girince önünü göremezsin :D

@XPCX

6:42 - 6:45
6:48 - 6:54

Baktım o dakikalara hocam tabi kameradaki gibi hiçbiri olmuyor daha fazla ya iyi oluyor yada kötü mesela QD-OLED kamerada ve video çok mor gibi ama gerçekte mor değil. Trueblack glossy de videoda az yansımış gibi ama çok yansıyor. Belkide odadaki ışıkla alakalıdır tabi çünkü bu parlak bir kaplama ışık tutmaz isen dümdüz simsiyah yansımasız oluyor.

Doğru hocam artık sağlık olsun ne diyim PG27AQWP-W yi de siz alın hocam bakalım azaltılmış mı yansımalar Tandem de birde kullanıcı deneyimlerini sizden duyalım :) benimgibi gerçek kullanıcı deneyimi de kimse yapmıyor zaten direk siyah ekran açıpta resim çekiyorum saf karanlık sahnelerde nasıl göründüğü belli olsun diye hele de amnesia rebirth oynadığını düşünün mağaraya girince önünü göremezsin :D
Bir monitöre 60k veremem.😁 40k benim için sınır, daha fazlasını hiç biri hak etmiyor bence.

• Muhteşem
@XPCX Bahsettiğim dakika saniye aralıklarında alt yazı açarsan söylüyor belirtiyor, o yüzden özellikle zaman aralıklarını yazdım.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Yansıma işi tamamen oda ışıklandırmasıyla alakalı bana göre. Ben odam da ayarlanabilir led avize kullanıyorum. Ha gündüz de siyah karartma perdelerim var çok aşırı güneşli günlerde onları kullanıyorum. Hiçbir zaman tepede full açık bir ampul vs. kullanmıyorum. Led avize kullandığım için full açsam da yansıma yapmıyor orası ayrı tabi. Masa lambam argb aydınlatmalarım zaten yeterince odayı aydınlatıyor. Aynı oda da 65 inç oled TV de kullanıyorum ve XG32UCWMG'yi alalı bir kaç gün oldu gerek gündüz gerek gece kullanıyorum öyle rahatsız edici herhangi bir yansıtma sorunu vs. yaşamadım. Dediğim gibi oda ışıklandırmasıyla alakalı olabilir. Bence çok teknik detaylara takılmayın illaki hepsinde bir kusur bulursunuz. Hoşunuza giden bütçenize uygun olanı seçin. Eğer teknik bir sorunu yoksa zaten her türlü memnun eder sizi.
Ben oled TV alırken de çok araştırıp kılı kırk yarmıştım yok yanık oluşur mu yok efenim kaç saatte bir kapatmak lazım vs. diye Bir yerden sonra baktım oled Tv almaktan uzaklaşıyorum dedim ne olacaksa olsun gittim LG'nin aldım. Hatrı sayılır da bir para verdim ama inanın kullandıkça da korkularım geçti. Fazla evhamlı olmamak lazım biraz akışına bırakmak gerekiyor. Detaylarda boğulmamak gerek. Ha tabi diyebilirsiniz o kadar para veriyoruz dolayısızla sorunsuz en iyisi olsun istiyoruz evet ama dediğim gibi arayan illaki bir kusur buluyor.

• Beğen
@Tayfunns @Perfectshot06 hocalarım şunu merak ediyorum acaba QD-OLED monitörlere de Trueblack glossy kaplama çıkar mı yani bu XG32UCWMG deki gibi gerçek parlak kaplama çıkar mı şuanda semi glossy var direkt trueblack glossy koyabilirler mi ve acaba neden koyamıyorlar ? yada o kaplamayı koymak mı istemiyorlar kafamda deli sorular :D

@Tayfunns @Perfectshot06 hocalarım şunu merak ediyorum acaba QD-OLED monitörlere de Trueblack glossy kaplama çıkar mı yani bu XG32UCWMG deki gibi gerçek parlak kaplama çıkar mı şuanda semi glossy var direkt trueblack glossy koyabilirler mi ve acaba neden koyamıyorlar ? yada o kaplamayı koymak mı istemiyorlar kafamda deli sorular :D
QD oled de yansıma konusunda yetersiz kalabilir. Ama ileri de bu sorunları azaltırlar illaki. Pg kullanıp daha iyilerini bekleyecektin. Gen 6 mesela.

• Beğen
QD oled de yansıma konusunda yetersiz kalabilir. Ama ileri de bu sorunları azaltırlar illaki. Pg kullanıp daha iyilerini bekleyecektin. Gen 6 mesela.
Doğru diyorsunuz hocam Keşke öyle yapsaydım neyse artık sağlık olsun ne yapalım zaten hafta sonu gibi iadeye götürücem XG32UCWMG yi güç adaptöründen gelen ses her geçen gün artıyor ısındıkça cw daha çok geliyor. Ayrıca QD-OLED konusunu da açtım :)

0.28 saniyede aşırı belli oluyor CW sesi

Geri