Oyunlarda INPUT lag Sorunu..

Echoo

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistem bileşenleri ;
gıgbayte 5070 Tİ
ryzen 7 9800x3d
G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL32 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR)
Msı b650gaming plus wifi
850w+80 plus psu
2tb ssd + 1tb ssd + 1tb harddisk
rog strıx flare II anımate klavye
pro x suplerlıgh 2 dex mouse
2 adet monitör mevcuttur. Yan monitör Samsung bilmem ne 70hz freesync kapalı
Ana monitör Asus Tuf Gaming VG27AQML1A 240hz 2k monitör
oyunlarda anlık olarak ınput lag oluşuyor. Klavye mouse'ın HZ değerlerini değiştirdim bu sorun devam etmektedir. Bilgisayar için REVIOS kurdum DDU ile güvenlice ekran kartının bileşenlerini kaldırıp sadece denetim masasını kurdum eski versiyonunuda kurdum sorun düzelmedi güncelinide kurdum aynı. İşlemci için ufak bir OC yapılmıştır sorun devam etti. EXPO otomatikteydi manuel olarak açtım 6000hz'de sorun devam etti 5600'a düşürdüm sorun devam etti. İnternetten kullanımını buldum ayarlarını değiştirdim sorun devam etti. 2-3 arkadaş her şeyi denedik BIOS ile oyun arka planda açık olanlarla ilgili. Aklımıza hiç bir çözüm gelmiyor örnek vermek gerekirse olay şu tamamen. CS2'de input değerleri 3.2 4.5 5.5 12.2'e kadar çıkıyor sorun yok sonra bir anda 44-55'e çıkıyor bazen bu sorun devam ederken anlık yükselmelerde oyundan attığı söz konusu. Oyun içi ayarlarını vs değiştirdim 2k aldım aynı 4:3 yaptım aynı. INPUT lag sorununu bir türlü çözemedim çözemiyoruz bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Dün farklı DNS sunucuları nasıl etki eder diye denediğimde 10-20 ping civarı bir fark olduğunu gördüm. Bunu söylememin sebebi belki input değil de network lag olma ihtimali varsa diye. Her halükarda, en uygun DNS'yi seçmek yine önemli bir ayrıntıymış, yeni öğrendim.

Dün farklı DNS sunucuları nasıl etki eder diye denediğimde 10-20 ping civarı bir fark olduğunu gördüm. Bunu söylememin sebebi belki input değil de network lag olma ihtimali varsa diye. Her halükarda, en uygun DNS'yi seçmek yine önemli bir ayrıntıymış, yeni öğrendim.
Tek olay cs2'de değil. Özel sunucu kendi kurduğum sunucuda denedim bu olay valorantta da oluyor farklı oyunlarda da mevcut. CS2 için geçerli değil sadece tüm oyunlarda olmaktadır. DNS ping değerlerim falan sabit INPUT lag farklı senin dediğini anladım ama oyunlarda ki yaşadığım sorun internet kaynaklı değil

Oyunlar harddiskte değildir heralde? Sıcaklıklara da bakılmıştır. İkinci monitörü kapatıp denediniz mi?

Oyunlar harddiskte değildir heralde? Sıcaklıklara da bakılmıştır. İkinci monitörü kapatıp denediniz mi?
Denediğim yöntemleri ileteyim ben ;
Revıos yüklendi gereksiz her şey silindi. DDU ile ekran kartını sildim tekrardan sıfırdan kurulum yapıldı güncel ve eski versiyon devam etti sorun.
İkinci monitör söküldü denedim aynı sorun. Sürü drvierları güncel Klavyenin driverını sildim denedim aynı. Mouse ve Klavye HZ'ini düşürdüm aynı sorun.
Ram ayarlarını değiştirdim aynı 5600'a düştü 6000 mhz expo açık denendi kapalı denendi. FPS sabitleyerek denendi aynı.

Tek monitör ile,
Freesync açın, V-Sync kapatın. Güç tasarrufu modunu aygıt yöneticisinden mouse ve klavye için kapatın. BIOS sıfırlayıp deneyin. Entegre grafik kapalı kalsın. MSI Afterburner ile HWINFO üzerinden grafikleri ve değerleri kontrol edin uyarı görülecek mi diye. İşlemci overclock kapalı kalsın. EXPO açık kalabilir. Bir de gelişmiş grafik seçenekleri(Advanced Graphics Settings) - Variable refresh rate kapalı kalsın. Değişiklik olmazsa tekrar açılabilir. Ayrıca monitör sürücüsü ile ilgili bir terslik de olabilir, onun için monitör sürücüsü yüklü değilken de deneme yapılabilir.

Tek monitör ile,
Freesync açın, V-Sync kapatın. Güç tasarrufu modunu aygıt yöneticisinden mouse ve klavye için kapatın. BIOS sıfırlayıp deneyin. MSI Afterburner ile HWINFO üzerinden grafikleri ve değerleri kontrol edin uyarı görülecek mi diye. İşlemci overclock kapalı kalsın. EXPO açık kalabilir. Bir de gelişmiş grafik seçenekleri(Advanced Graphics Settings) - Variable refresh rate kapalı kalsın. Değişiklik olmazsa tekrar açılabilir. Ayrıca monitör sürücüsü ile ilgili bir terslik de olabilir, onun için monitör sürücüsü yüklü değilken de deneme yapılabilir.
Tek Monitör ile denedim dediklerini yine aynı durum söz konusuydu. Güç tasarruf modları ilk kurulduğundan kapalı direkt. Açarak da denendi yine sorun aynı. BIOS pili çıkartıp 10 dk bekledim sıfırlandıktan sonrada sorun devam ediyor. Tek şuan sistemi format atılmadı. Bundan önce 7900x vardı işlemci olarak onda herhangi bir ınput lag sorunu bulunmuyordu.

Formata gerek yok sanırım ama dism /online /cleanup-image /restorehealth ve sfc scannow komutları sırasıyla çalıştırılabilir. BIOS güncel olmalı. Bilemedim. Bilen biri gelir yakında umarım. Çok huzursuz edici bir problem çünkü bu...

Formata gerek yok sanırım ama dism /online /cleanup-image /restorehealth ve sfc scannow komutları sırasıyla çalıştırılabilir. BIOS güncel olmalı. Bilemedim. Bilen biri gelir yakında umarım. Çok huzursuz edici bir problem çünkü bu...
Evet aşırı derecede en son çare format düşünüyorum win11'den kaynaklı olmuş olabilir düşüncesi geliyor aklıma artık. Aklıma gelen her şeyi denedim anlık yükselip oyundan atması sorun oluşturuyor. Hani yükselir iner anlık map yüklenmez vs anlarım onu ama oyundan atma durumu söz konusu olunca ister istemez can sıkıcı oluyor. Ekran kartında ya da işlemcide sorun arıyorum artık

Reis aygıt yönetiçisinden ağ sekmesini ss alıp bir atar mısın (gizli aygıtları göster diyip)

Son düzenleme:

Ekler

• image.webp
    image.webp
    5.6 KB · Hit: 7
Realtek gaming 2.5 gb devre dışı bırakıp dener misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Echoo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri