ANtiQ08
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 1,538
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın2.el aldım hocam palit gamerock modeli. 100k fiyata
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın2.el aldım hocam palit gamerock modeli. 100k fiyata
Ekranda 500 fps yazıpta 50 fps akıcılığında oynamaktansa 100 fps native oynarımAmd boyuna izlesin bunları.
En kötü 60 FPS alman gerekiyor. Eğer 60 FPS altına düşüyorsa rahatsız edici bir gecikme oluşturuyor. Ona göre ayar yapman lazım. Bir de 4050 VRAM'i az diye biliyorum. DLSS ve FG bir miktar da olsa VRAM kullanımını artırıyor. Ona göre de ayar yapman lazım.4050 li laptopta 2x frame gen denediğimde oyun oynanmayacak seviyede input lag yapıyordu. Lag' ın hissedilmeyecek seviyede olması için sanırım şöyle bi 100 fps kendi vermesi lazım ki üstüne frame gen açabilelim. O zaman da çok anlamı kalmıyor. Yani 500 hz monitörün sınırını zorlamak dışında faydalı bir kullanım amacı var mı? Çok uzun deneme şansım olmadı ama düzenli kullananlar var mı bu özelliği uygun kullanım nasıl olmalı?
Yapay karelerin suyunu çıkardılar iyice.
Evet 6 gb Vram var RTX4050' de. Muhtemelen yeni nesil kartlarda daha verimli çalışıyordur.En kötü 60 FPS alman gerekiyor. Eğer 60 FPS altına düşüyorsa rahatsız edici bir gecikme oluşturuyor. Ona göre ayar yapman lazım. Bir de 4050 VRAM'i az diye biliyorum. DLSS ve FG bir miktar da olsa VRAM kullanımını artırıyor. Ona göre de ayar yapman lazım.
Ayrıca Twitter'da 4x vb. 50K kartlarda, 40K'daki 2x FG'den daha az gecikme sağladığıyle ilgili bir şeyler okumuştum. Belki bu Reflex 2.0 ile daha da hayata geçer bilemiyorum.
doğru , yorumlarda görüyorum bu kadar mfg yermeye de gerek yok kullanan için iyi bişi işde görüyor ilerde dahada görecektir ama reklamı yanlış bence her kartda x4 x6 ya katlıyormus sıkıntısız gibi lanse ediliyoEvet 6 gb Vram var RTX4050' de. Muhtemelen yeni nesil kartlarda daha verimli çalışıyordur.
Hey maşallah adamlar AMD'nin tüm satış stratejisi olan geçmişe yönelik destek konusunda da AMD'yi bertaraf ettiler. AMD 7000 serisinin bile yüzüne bakmazken 8 senelik 2000 serisine halen destek geliyor inanılmaz. 6x'i de merak ettim adamlar harbiden durmuyor yerinde tekel firmaların bu kadar rekabetçi olduğunu görmek nadirdir.![]()
NVIDIA DLSS 4.5 to feature 2nd Gen Transformer model and Dynamic 6x Frame Generation - VideoCardz.com
NVIDIA introduces DLSS 4.5, adds Super Resolution updates and Dynamic Multi Frame Generation NVIDIA is set to announce DLSS 4.5 as the next step for itsvideocardz.com
VideoCardz kaynaklı habere göre NVIDIA, DLSS teknolojisinin yeni sürümü olan DLSS 4.5'i duyurmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma teknolojisinde iki önemli yenilikle geliyor.
İşte öne çıkan detayların özeti:
1. 2. Nesil Transformer Modeli
2. Dinamik 6x Kare Oluşturma (Dynamic Multi Frame Generation)
- Nedir? DLSS'in temelini oluşturan yapay zeka modelinin ikinci neslidir.
- Ne Sağlar? Önceki sürümlere kıyasla daha iyi "zamansal kararlılık" (temporal stability), daha az gölgelenme (ghosting) ve çok daha temiz bir kenar yumuşatma (anti-aliasing) sunar.
- Uyumluluk: Bu yeni modelin tüm RTX kartlarıyla (RTX 20, 30, 40 ve 50 serisi) uyumlu olması bekleniyor. Yani sadece yeni kart sahipleri değil, eski RTX kullanıcıları da görüntü kalitesindeki bu artıştan faydalanabilecek.
Özetle: NVIDIA, DLSS 4.5 ile hem görüntü kalitesini artırıp hataları azaltmayı (2. Nesil Transformer ile) hem de oyunlardaki akıcılığı uç noktaya taşımayı (6x Kare Oluşturma ile) hedefliyor.
- Nedir? Mevcut DLSS 4 teknolojisi kare sayısını 4 katına kadar (4x) artırabiliyordu. DLSS 4.5 ile bu sınır 6 katına (6x) çıkıyor.
- Nasıl Çalışır? "Dinamik" olması sayesinde sistem, oyunun ihtiyacına ve donanım gücüne göre kare üretimini 3x ile 6x arasında otomatik olarak ayarlayabilecek.
- Uyumluluk: Bu özelliğin (6x Frame Gen) muhtemelen sadece en yeni RTX 50 serisi ekran kartlarına özel olacağı belirtiliyor.
Haydi hayırlı olsun 6x destekleyen oyunlar neler bi test yaparım
O kitleye anlatamazsın hocamBu saatten sonra hâlâ amd ekran kartı kullanan çok şey kaybeder bence
Hadi 4060 anlarım da 3060 ne hacı. Sırf 12 GB VRAM'li olduğu için mi?2026 başında 3060 ı tekrar piyasaya sürüceklermiş nvdia kafalar iyice gitmiş 3060 mı kaldı
![]()
NVIDIA To Bring Back The GeForce RTX 3060 In Q1 2026 To Tackle Current-Gen GPU & Memory Shortages
NVIDIA is reportedly going to recommence production of its GeForce RTX 3060 GPUs owing to DRAM supply shortages.wccftech.com