Vatandan hazır sistem aldım iyi mi?

Vatandan 52 bin TL’ye böyle bir sistem aldım nasıl?

• Intel Core i5 14400F soket 1700, 2.5GHz, 14. nesil, 20 MB önbellek, 10nm işlemci.
  • Fazeon F7 650W 80Plus Bronze mesh, 4×120mm ARGB fanlı ATX bilgisayar kasası.
  • ASUS Prime GeForce RTX 5060 OC 8 GB GDDR7, 128bit, DLSS 4 ekran kartı.
  • Kioxia Exceria Pro 1TB NVMe M.2 SSD (7300MB/s okuma – 6400MB/s yazma.
  • ASUS Prime H610M-K ARGB 5600MHz DDR5, soket 1700, M.2, HDMI, VGA, mATX anakart.
  • XPG Lancer Blade siyah DDR5 5600MHz CL46, 16 GB (1×16 GB) Single RAM (2 tane)
önü kapalı bi soket ve oyun için aldıysan muadili amd ye göre daha kötü performans veren intel. ve kazık fiyat

Ekran kartı bilmediğim marka olunca güvenemedim hocam .amd işlemci çabuk ısınıyor diye duydum. bir forumda da bu anakarta kötü diyorlar
Hocam bu bilgileri size kim veriyor vatan calisani mi HAHAHAHAHAAH

Aksine Intel daha cok isiniyor hatta zamaninda 13-14'cu nesil islemcileri cikardiklarinda Islemci piyasasini kaybetlmelerindeki en buyuk nedenlerden biriydi isinma problemide hatta Sosyal medyada falan herkes alay geciyordu Isinma konusunda vs....

Yani AMD isinmiyor Ayrica AMD Sistem toplamk ileriye donukluk acisinanda cok daha iyi olurdu yani cunku siz bu islemciyi ilerde yukseltmek isterseniz Alabileceginiz islemci'de sinirli yani I7,I9'un 14'cu nesillerini alabilirsiniz onlarinda fiyatlari ucuk zaten AMD daha mantikli her turlu

Ayrica Evet Asus kesinlikle Inno3D'den daha iyi ama Farkindamisiniz biri RTX 5060 digeri ise RTX 5070 karsilastirilamaz bile Yani birakin RTX 5060'i ,RTX 5060 TI 16GB versiyonu bile Tokatlayip atiyor RTX 5070 farkindamisiniz Ayrica 8GB vrami var 5060'in RTX 5070'in ise 12GB vs...

Bence Iade edin ve Farkli bir sistem alin ve Hatta tabi karar sizin ama eger Nakitiniz varsa yani Taksitli oldugu icin vs. vatani secmediyseniz Nakit alabilicek imkaniniz varsa 2.EL sistem dizmenizi tavsiye ederim Cunku 2.EL'de de bu fiyata sifira yakin hatta bagzi parcalari garantili olan temiz parcalardan cok daha Guclu,Dolu dolu ve Gozede Cok daha hos gelen bir sistem dizebilrisiniz

Hocam iptal edip arkadaşların önerdiği şu sistemi alın.

Amd veya intel iyi bir sıvı veya hava soğutma ile ısınma olmaz. Bir de intel 13 ve 14 sorunlu.

Amd eskiden laptoplarda ilk giriş yaptığı dönemde ısınıyordu. Şu anda hepsi aynı sayılır. Sorunsuz kısaca.

7500f tam bir fp ürünü. 5070 ile güzel ikili olmuş.

Inno3d ekran kartı yerine Asus istemenize bir şey denemez. Ama Inno3d rtx 5070 ile aynı fiyata gelen Asus prime rtx 5060 ekran kartını aynı kefeye koymanız tuhaf. Daha güçsüz bir ekran kartına sırf asus diye bu fiyatların verilmesi doğru değil. Aynı zamanda sisteminizin 52.000 TL olması sıkıntı.

Amd işlemci ısınıyor bilgisinin altı boş kalmış. Hangi amd işlemcinin ısındığı söylendi size? Ryzen 5 7600x gibi bir işlemciyi stok fan ile veya kalitesiz bir 120 mm hava soğutucu ile soğutmaya kalkarsanız ısınıyor bu denir tabi. Bu şartlarda aldığınız intel i5 14400f işlemci de ısınır. O yüzden Amd işlemciler çok ısınıyor dediler bilgisi kesinlikle yanlış. 10.000 TL'ye işlemci alınıp bir zahmet 2.000-2.500 TL de soğutucuya harcanmalı.

Anakart konusuna gelirsek söz konusu anakartların ikisi de düşük profil. Ama A620M-K sizin aldığınız H610M-K anakartına göre özellik bakımından biraz daha iyi gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Peki hocam bütçeyi biraz daha zorlayıp bunu alsak

• Intel Core i5 14400F soket 1700, 2.5GHz, 14. nesil, 20 MB önbellek, 10nm işlemci.
  • ASUS Prime H610M-K ARGB 5600MHz DDR5, soket 1700, M.2, HDMI, VGA, mATX anakart.
Hocam feci kazık. Direkt iptal edin. Intelden de uzak durun bence. Amd ısınıyor mevzusu yıllar yıllar önce bitti. Aksine intel kömür sobası gibi şuan

İntel bence artık ölüyor, hiç gerek yok aksiyon almaya. Amd işlemci konusunda inteli yıllardır eziyor, siz 2015 2016 döneminde falan mı kaldınız?

İptal et hocam iade edebiliyorsan et

Bu siteden seçebilirsin istediğin sistemi. Buradaki arkadaşların çok iyi fiyatta değilse intel işlemci alma demelerinin bir sebebi var. Sıralamışlar zaten neden alınmaması gerektiğini.

Cuma gecesi incehesap gaming gecesi oluyor. Orada da hoşuna giden bir sistem olabilir. Her Cuma saat 19:00 gibi ürünleri göstermeye başlıyorlar. Saat 22:00 gibi de fiyatları gösteriyorlar. Saat 22:00'den sonra satın alabiliyorsun. Belki orada da hoşuna giden bir sistem olur. Gerekirse buraya konusunu açarsın. " Bu sistem alınır mı?" diye. Arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olurlar.

2022'de hesabını açmış ve 3 yılda toplam 5 mesaj atmış normalde cevap yazmam ama yine de biz uyarılarımızı yapalım.

Şu " AMD çok ısınıyor diye duydum " muhabbeti de kabak tadı verdi artık. 10 yaşındaki çocuğun bile yapabileceği " Curve Optimizer " videoları var internette. Gayet basit ama görünen o ki konu sahibi intel işlemciden vazgeçemeyecek gibi...

Konu sahibi ne kadar dikkate alır bilemem ama zaten arkadaşlar yazmışlar, ben de yazayım ki tekrar, tekrar kafasına kazınır belki...

intel'in LGA 1700 soketi artık ölü soket. Önü açık değil...Hatta LGA 1851 soketi bile ölü soket. Adım gibi eminim intel işleri toparlasın, tamamen yeni bir sokete geçeceklerdir. Diğer tarafa baktığımızda AM5 soket 2027 yılı dahil desteklenecek. Ben eminim bundan 4-5 yıl sonra bile halen AM5 işlemciler üretecektir AMD. Yani önü epey bir açık...

İnsanların içinde olduğumuz 2025 yılında bile halen R5 5600 işlemci ile sistem kurduğunu düşünürsek ortalama bir 7500F işlemciyi bir süre kullanıp, bir kaç sene sonra anakart değişmeyeceği için sadece işlemci değiştirerek yoluna devam edebilir konu sahibi. Intel ile devam edilirse o sistem ölü yatırım olur maalesef.

Yani daha iyi anlaşılması için şöyle anlatayım. 2019 yılında R5 2600 işlemci ve MSI B450 Gaming Plus anakart alan bir arkadaşım vardı. Geçen sene işlemci değiştirmeye karar verdi. Önce BIOS güncellemesi yaptık sonra gitti 5800X 3D işlemci satın aldı ve tank gibi kullanıyor şimdi. Aynısını AM5 kullanan insanlarda yapacak yarın öbürgün...İşte tam da bu sebepten AMD'yi her daim desteklemeliyiz diye düşünüyorum...

Son düzenleme:

Intel ceosu bile battığını kabul etti sen son direnişçi olarak Intel için savaşıyorsun he :kekw:

1768312352021.webp

2000li yıllar seviyelerinde şuan hisseleri

Intel ceosu bile battığını kabul etti sen son direnişçi olarak Intel için savaşıyorsun he :kekw:

Alıntıyı görüntüle

2000li yıllar seviyelerinde şuan hisseleri

Rekabet devam etmeli. Ryzen'lerin tekelleşmesi son kullanıcı olarak bizleri zortlatır. Zamanında intel'e karşı Amd desteklendi. Şimdi de Amd'ye karşı intel savunulmalı. Arkadaşımız bunun bilinci ile hareket ediyor olabilir. Yanındayız kral.

Bir lafım da intel'e. 2018'de falan filan diyordun. Ne oldu intel.

Geri