Anakart mosfeti elledim pc kapandı ondanmı?

Yani anlık statik yemiş olabilir ufak bi sarsıntıda gevşek pinler anakartı kısa devreye sokmuş olabilir belki bilgisayar o an çok duygusaldı sen dokununca patladı :D ama haricinde bir şey olmaz hocam biraz anlayış göster ben yanındayım birdahaki dokunmamda kısa devrede patlarsan ikimiz patlarız de

ilk 1 dakika 64.8 64.9 oldu ama oyundayken voltaj mesela 52 iken 58 e filan çıkıyordu oradan kötü hissettiriyordu fark ediliyordu yani
Ufak değişimlerde sorun yok birden 10a düşme geri zıplama veya 60ın altına kalıcı düşme vs olmaması önemli. Olacağı varsa 1 dakikada da olmaz mosfet öyle hemen ısınacak bir şey değil benim eski anakart 5 dakikada falan anca sorun çıkaracak kadar ısınıyordu.

Oyunda işlemci tam kullanıma ihtiyaç duymayacağı için çektiği güç sürekli değişir o normal.

Ufak değişimlerde sorun yok birden 10a düşme geri zıplama veya 60ın altına kalıcı düşme vs olmaması önemli. Olacağı varsa 1 dakikada da olmaz mosfet öyle hemen ısınacak bir şey değil benim eski anakart 5 dakikada falan anca sorun çıkaracak kadar ısınıyordu.

Oyunda işlemci tam kullanıma ihtiyaç duymayacağı için çektiği güç sürekli değişir o normal.
Zaten Pc de değişmeyen tek parça Psu ve anakart kaldı Psu testlerinde hiç enteresan bir şey yok. Anakart dan çok şüpheliyim çünkü psu dan cpu %100 olmaz i3 varken cs valo pubg fortnite %90 altı değildi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten Pc de değişmeyen tek parça Psu ve anakart kaldı Psu testlerinde hiç enteresan bir şey yok. Anakart dan çok şüpheliyim çünkü psu dan cpu %100 olmaz i3 varken cs valo pubg fortnite %90 altı değildi
İ3 sabit 4102 mhz di oynamıyordu 14400f zaten güç kıstıgı için sürekli saat hızı değişiyor

İ3 varken kullanım yüksek olur zaten i5 de baya düşmüş olması lazım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İ3 sabit 4102 mhz di oynamıyordu 14400f zaten güç kıstıgı için sürekli saat hızı değişiyor
Frekans düşmesinin sebebi 65W sınırı tamamen, o işlemci oyunlarda 70W gibi değerlerde çalışıyor genelde 65W PL az da olsa frekans düşmesine sebep olabilir zaman zaman. En fazla %5 o da belki etkiler o da.

Frekans düşmesinin sebebi 65W sınırı tamamen, o işlemci oyunlarda 70W gibi değerlerde çalışıyor genelde 65W PL az da olsa frekans düşmesine sebep olabilir zaman zaman. En fazla %5 o da belki etkiler o da.
Evet onu biliyorum throttle olmadan önce oyunda 85w da oldu. Bu pc nin anlamsız kapanmalarını anlam veremedim i3 varken bios eski ve tpm yoktu Valoranta girdim whea logger event1 ve kernel 41 ile direkt sistem kapanmıştı Anakart ile alakalı olabilirmi kernel 1. Şüphelisi Psu ama bilmiyorum psunun değerleri iyi oldugundan 3 yılda sadece 2 defa kapandı Pc biri bugün diğeri anlattığım

Evet onu biliyorum throttle olmadan önce oyunda 85w da oldu. Bu pc nin anlamsız kapanmalarını anlam veremedim i3 varken bios eski ve tpm yoktu Valoranta girdim whea logger event1 ve kernel 41 ile direkt sistem kapanmıştı Anakart ile alakalı olabilirmi kernel 1. Şüphelisi Psu ama bilmiyorum psunun değerleri iyi oldugundan 3 yılda sadece 2 defa kapandı Pc biri bugün diğeri anlattığım
3 yılda 2 defa kapanma sebebi araştırılması gereken bir şey değil elektrik tesisatındaki bir dalgalanmadan falan nadiren oluyor öyle şeyler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tykg
Ben olsam ufak kaybı çok umursamaz masrafa girmeden H610 ile kullanırdım ama tam performans için değişim şart gibi.
Anlık çekirek hız düşüşlerinden performans kaybım çok oluyor fps 140 dan 80 e geriliyor genellikle p core lar 4100 den 3700 3800 e E-corelar 3500 den 3100 3200 3300 3400 arası birde bazen p yada e core 800mhz oluyor ama o esnada bir şey hissettirmiyor çoğunlukla core hızları düşmese bile 65w dan 85w a fırlayıp drop fln yapabiliyor sonra geri 65 sınırına dönüyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,183,548
Üyeler
187,851
Son üye
mside5000
Geri