Yardım Gram altın biriktirmek mantıklı mı ?

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar nicknamemdende belli olduğu gibi danışacağım kimsem yok. En iyisi bu foruma kayıt olup konu açayım dedim. 5-6 ay sonra oyuncu laptopu almayı düşünüyorum. Şuan öğrenciyim elime para geçtikçe ( harçlıkları kenara atıyorum ) gram altın alıp kenara atmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı bir karar mı ? altının düşme gibi bir durumu var mı ? Bu hafta içinde gidip 2 tane gram alıp birikime başlamayı düşünüyorum. Birde aklıma takılan bir soru var herhangi bir kuyumcudan alacağım gram altının sahte olma ihtimali var mı ? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Uzun vadede yatırımlık olur paranı korursun. Altın yükseliyor genelde düşerse de tekrar fırlıyor zaten

Gram altın alırsan aradaki makas yüksek olur. Banka üzerinden alırsan makas farkı kapanır. Bunu bir araştır öyle altın işine gir.

Son düzenleme:
Mantıklı, 2026 nın ikinci yarısına kadar altının 8000 e kadar dayanacağını tahmin ediyolar. Daha sonrasında araç ve konut faizleri indirileceği için gayrimenkule yatırım yapılması yönünde tavsiye veriyolar. Dip not: Yatırım tavsiyesi değildir.

altının düşme gibi bir durumu var mı ? -tabikide var yükselme ihtimalide var kesin bir şey denilmesi imkansıza yakın
Birde aklıma takılan bir soru var herhangi bir kuyumcudan alacağım gram altının sahte olma ihtimali var mı ? -düşükte olsa vardır hocam kuyumcu kentten alıyorum ben genelde fiyat ve makasta daha düşük oluyor
Sizce bu mantıklı bir karar mı ? -kısa vade için riskli olabilir hocam bence daha mevduat gibi ürünlere yönelin ppf olabilir mesela

Her kıymetli emtia düşer, yükselir. Aralarında en güvenli liman altındır bana göre. Ancak kısa vadede çok şey kazandırmaz. Uzun vadede seni enflasyona yedirtmez. Ben her ay maaşımı aldığımda 30-40k'lık altın alırım. Başka bir emtiaya yatırımım yok. Şimdiye kadar da pişman etmedi.

Merhaba arkadaşlar nicknamemdende belli olduğu gibi danışacağım kimsem yok. En iyisi bu foruma kayıt olup konu açayım dedim. 5-6 ay sonra oyuncu laptopu almayı düşünüyorum. Şuan öğrenciyim elime para geçtikçe ( harçlıkları kenara atıyorum ) gram altın alıp kenara atmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı bir karar mı ? altının düşme gibi bir durumu var mı ? Bu hafta içinde gidip 2 tane gram alıp birikime başlamayı düşünüyorum. Birde aklıma takılan bir soru var herhangi bir kuyumcudan alacağım gram altının sahte olma ihtimali var mı ? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Gayet mantıklı 5-6 aya Allah bilir kaç olacak altın

Uzun vadede iyi en az 3 sene bozmayacaksan. Bozacaksan önermem.

Yok anlamsız kaybın da çok. Altın gram gram alıp 3 ay sonra bozdurmak için en yanlış tercih olabilir. Yukarıda arkadaşın söylediği gibi makas çok yüksek bu tarz bir işlem için. Her gramını bankadan alsan saniyesinde 200 lira çöpe atıyorsun. Bunun için sertifika alabilirsin.

Yok anlamsız kaybın da çok. Altın gram gram alıp 3 ay sonra bozdurmak için en yanlış tercih olabilir. Yukarıda arkadaşın söylediği gibi makas çok yüksek bu tarz bir işlem için. Her gramını bankadan alsan saniyesinde 200 lira çöpe atıyorsun. Bunun için sertifika alabilirsin.
dediğiniz gibide mantıklı ama ALTIN.S1 den uzak durmanızı öneririm çünkü fiyatı sadece altına bağlı değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,938
Üyeler
187,908
Son üye
mehmetys
Geri