Yardım Kiralık araç ile kaza yaptık (araba 2ye ayrıldı)

Karşı tarafın sigortası değer kaybı ve yatma parası hariç öder. Sonra ya karşı taraftan alır ya da sigortanın üstüne kalır. Yaralanma yoksa ayrı tazminat çıkmaz sana. Değer kaybı ve yatma parası da karşı tarafa ait. Araç zaten hurdaya çıkacak sigorta buna yaptırma parası ödemez. Sovtaj hesaplanır üstü ödenir perte çıkarılır seni ilgilendirmiyor.
Kiralayan çok arıyorsa ve tanıdık değilse huzur ve sükunu bozma suçundan şikayette bulunabilirsin. Avukatın olmasaydı yardım etmeye çalışırdım ayda 2-3 kez o taraflardayım 😏
O zaman hocam yatma parası ayağına para mı koparmaya çalışıyorlar?

@furkangorur geçmiş olsun bu arada kral.

O zaman hocam yatma parası ayağına para mı koparmaya çalışıyorlar?

@furkangorur geçmiş olsun bu arada kral.
Yatma parası yani mahrumiyet bedeli hukuken var ama kusurlu taraf öder. Kiraya veren çakal iki taraftan birden isteyecek cebine fazladan atmak için.

Karşı tarafın sigortası değer kaybı ve yatma parası hariç öder. Sonra ya karşı taraftan alır ya da sigortanın üstüne kalır. Yaralanma yoksa ayrı tazminat çıkmaz sana. Değer kaybı ve yatma parası da karşı tarafa ait. Araç zaten hurdaya çıkacak sigorta buna yaptırma parası ödemez. Sovtaj hesaplanır üstü ödenir perte çıkarılır seni ilgilendirmiyor.
Kiralayan çok arıyorsa ve tanıdık değilse huzur ve sükunu bozma suçundan şikayette bulunabilirsin. Avukatın olmasaydı yardım etmeye çalışırdım ayda 2-3 kez o taraflardayım 😏

Ayrıca kasten öldürmeye teşebbüs suçu oluşmamış. Ölüm olsaydı taksirle ölüm olurdu taksirle adam öldürmede teşebbüs olmaz çünkü zaten kast yoktur. Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu var olayda.
hocam karşı tarafın sigortası iptal sanırım. Alkollu ve ehliyetsizmiş süren kişi.
Yarın aileler toplanacak bakalım bi.

Geçmiş olsun, aracı nereye park ettiydiniz? Pek bilgim yok ama şu açıdan soruyoru "viraj önüne çıkışına araç park edilir mi!" derlerse diye. Birde kişisel merakım :ROFLMAO:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve harbi ölümden 2-3 adımla kurtulmuşsunuz.

Geçmiş olsun, aracı nereye park ettiydiniz? Pek bilgim yok ama şu açıdan soruyoru "viraj önüne çıkışına araç park edilir mi!" derlerse diye. Birde kişisel merakım :ROFLMAO:
hocam arkamız ve önümüz düm düz yol. 3 şeritli yol gibi düşünün(gidiş 3 şerit-dönüş 3 şerit) biz en sağa çekip dörtlüleri yaktık. Fakat alkol içen arkadaşlar bizim arabayı çift gördüğü için herhalde sağ veya sol seçimini yapıp sağa girdiler...

hocam arkamız ve önümüz düm düz yol. 3 şeritli yol gibi düşünün(gidiş 3 şerit-dönüş 3 şerit) biz en sağa çekip dörtlüleri yaktık. Fakat alkol içen arkadaşlar bizim arabayı çift gördüğü için herhalde sağ veya sol seçimini yapıp sağa girdiler...
He otoyol fln dı herhalde, o zaman kesin suçlular avukat da demiş zaten. Şansa bak yav.

He otoyol fln dı herhalde, o zaman kesin suçlular avukat da demiş zaten. Şansa bak yav.
evet sadece karşı taraf alkollu ve ehliyetsiz oldugu için sigorta karşılamayabilir böyle bir şey olursa mahkemeye taşıyacağız falan uğraştıracak baya bizi

hocam karşı tarafın sigortası iptal sanırım. Alkollu ve ehliyetsizmiş süren kişi.
Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Durum anlattığınız gibiyse %100 kusur çarpan araçta.
Hem üstüne üstlük alkollü ve ehliyetsiz. Bu durumda sigorta hiçbir şekilde ödeme yapmaz. Zaten en başta alkol giriyor devreye direk sigorta ben karışmam diyor. Ehliyet de üzerine binince direk def ediyor bu tarz durumları.
Aracı kiraladığınız kişiye durumu tekrardan izah edin. Yatma parasıymış ıvırıymış zıvırıymış sizde hiçbir şekilde kusur yok. Sizden tek kuruş para isterse kiraladığınız yer zırnık vermeyin tüm mesuliyet çarpan tarafta.
Avukat aracılığı ile olayı ciddiyete bindirip üzerinize kalmaması için bir davadır dilekçedir vs. mahkemeye verip yasal işlem başlatın.
Yarın öbür gün çarpan taraf tamamen üstlenip ödeme yaparsa kiraladığınız yere senetlerinizi alıp dilekçenizi mahkemeden geri çekersiniz.
Bu arada keşke daha fazla fotoğraf video çekseydiniz elinizde kanıt niteliğinde dururdu.

Hocam sigorta öyle iptal olmuyor. O sigortayla sigortalattıranın iç ilişkisi. Bence saçma sapan insanlarla uğraşmayın ne varsa mahkemede görülsün. Yaptıracak olsalar sizle görüşmezler, her türlü ortak ödeme isteyecekler.

Ayrıca yasal işlem başlatmanız şu açıdan önemli:
Kiraladığınız kişi uzun süredir bu işi yapıyor ise zaten yasal sürece girmeyi asla istemez. Çünkü bu süreç aylarca hatta yeri geldiğinde birkaç yıl sürebiliyor. Zaten işin içinde sigorta da olamayacağı için tek çözüm çarpan tarafın ödemeye yanaşması olacağından daha da uzun sürecektir.
Ciddiyetinizi en başından belli edin ki ne kiraladığınız yer sizi sıkıştırsın ne de suçlu taraf rahat edebilsin ödememeyi düşünebilsin.

Ayrıca kasten öldürmeye teşebbüs suçu oluşmamış. Ölüm olsaydı taksirle ölüm olurdu taksirle adam öldürmede teşebbüs olmaz çünkü zaten kast yoktur. Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu var olayda.
"Teşebbüs aşamasında kalmış yaralama" olarak avukatım güncelledi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,994
Üyeler
188,195
Son üye
iamgroot
Geri