- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Açıkçası ben epik Bir performans beklemiyorum çünkü zaten mobil bir cihaz kullandığımın ve mobil bunalımlara ait olduğunu zaten biliyorum Bu bilince sahibim yani sadece şunu çok Kafama Taktım benim 35.000 liraya satılan HP Omen cihazımla 3 yıl önceki cihazla aynı performansı veriyor Tamam Evet onun Legion kadar güzel görüntü vermiyor Ne yalan söyleyeyim Hatta onun kadar rahat da çalışmıyor 90 derecenin altına bile inmiyor Hatta fakat Hani insan kendi kendine şey diyor olsun 35 bin liralık cihazımda fanları her zaman maksimumda tutardım ama gidip de 85 bin lira verip Bu cihazı almama gerek yoktu diyebiliyor Yani aslında evet bayağı bir hafiflemiş olsam da yapmış olduğum köylü gibi olduDizüstülerde tek GPU kullanmasını önermem. Genel olarak ekran kartının performansı düşecektir. İşlemciye gömülü GPU'yu kapatsa bir miktar CPU tüketimi azalacaktır, ama burada videodaki gibi düşükte tutmayıp, ayarları yükselterek ama çok da artırmayarak kendine uygun değeri bulması lazım.
Mirliva'yı izliyorum masaüstü AM5 X3D işlemcisi var ve 5070 12 GB masaüstü kartı var. FG ile 200 FPS'i civarı görüyor.
Ben beta dönemi 5700X 4060 ile en yüksek (cinematic ayarlar yoktu) ve DLAA ile 70-80, DLSS alırsam 100-120 FPS civarı gördüm. Belki güncelleme aldıkça kötüye de gitmiş olabilir. Sıcaklık ise tamamen UE5 kaynaklı, bu oyun motoru ile oynadığı her oyunda o kasa ısınacak.
Oyun kötü çalışmıyor ama arkadaşın beklediği değeler monitör Hz ise FG açması gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Şuan biostayım diye atamıyorum hocam birazdan atmış olurumBi ara yabancı forumda bi denk gelmiştim. 115W ekran kartına sahip bir seri bu. Bu sebeple 115W olmasını umuyorum. Bu laptopu bende bi ara araştırmıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Minnettarım hocam fakat buradan özetle çıkarmam gereken sonuç nedir acaba affınıza sığınarakYeni serilerde district switch bölümünü tek kanala bağlamışlar birçok laptopta. tamir yaparken görmüştüm bir örnek. bu sebeple dahili+harici beraber kullanmaya çalışınca haricinin gücünü düşürüyor saçma bir şekilde. Mantığınıda çözebilmiş değilim. Müşterilerime zaten bu şekilde iletiyorum. Gündelik kullanımda hybrid kullanım. Oyun için ise sadece harici kullanımı kesinlikle en iyi çözüm. oyun esnasında hybridlerle yaptığımız testlerde binde 1 ve yüzde 1 FPSler baya düşüyor. Bu sistemin GPU1-GPU2 arasında veri geçişi olan noktalarında sorunlar çıkatabiliyor. Hele discord gibi bir HUD uygulaması GPU1den çalışıp oyun GPU2den çalıştığında sync işlemleri sorun yarattığından droplar hatta oyundan düşmeler bile yaşanabiliyor.