AM4 sistemden direkt AM6 ya geçmek Zen7 Mimarisi

R5 3600 ile R5 5600'ün tek çekirdek performansları arasında bariz fark var. 5600 işlemci alsanız güncel ekran kartlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz mesela. Sisteminizi bir işlemci ve yeni nesil bir ekran kartıyla gayet güncellersiniz.

Bu yapay zeka illeti yüzünden maalesef işler kimsenin tahmin etmediği yere gelmiş durumda. Nvidia denen lanet şirket... Adamlar o kadar rahatlar ki hani o öve öve bitiremediğiniz şirket... Umurlarında değil adamların oyuncular falan... Sırf bu illet yüzünden içerisinde bellek olan her şey zam yiyor gün be gün...

Asıl felaket stoklar bittiğinde 2.el piyasasında olacak. 5070 ti, 9070 XT gibi kartlara tanrı muamelesi yapan insanlar göreceğiz. Fiyatlar zaten normal değildi iyice zıvanadan çıkacak. Bugün bile en ucuz 5070 ti 48K fiyata satılıyor. Stoklar bittiğinde 2.el fiyatını hayal bile edemiyorum...

Uzun sözün kısası, ne alacaksanız bir an önce alın. Tereddüt etmeyin, bekleme yapmayın, yapıştırın geçin. Belli ki bu işler temiz bir 2-3 yıl daha düzelmeyecek...
2-3 yıl değil bence daha fazla sürer gibi. konuyu açmamın sebebi oydu zaten bu pahalılıkta AM5 e geçmeye gerek yok gibi görünüyor. tüm arkadaşlar öyle yazmış. o yüzden direkt olarak zen7 ye odaklandım. diğer arkadaşlarında dediği gibi 9060xt ve 5800x3d ile zen7 yi rahatca beklerim gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence gerek yok. Şuan sistemin sana yetiyorsa tabi. Bende zamanında Geçtiğimde elle tutulur bir fark hissetmedim öyle. İşlemciyi 58003xd yaparsın kartıfa yükseltsen 2029 a kadar rahat gider bence. Zaten 4k filan oynuyorsan işlemci yüküde nispeten azalıyor. Olmadı 4k oynarsın kart alıp 😂. Özellikle şu piyasada hiç para harcamaya değmez
4k ya gerek yok cs de bile 4:3 oynuyorum performans için :) 1080p yeterli şu anda. Zen7 çok etkili gelecek . Yavaş yavaş ona biriktirsem yeter :)

tekrar merhaba. Ben uzun araştırmalar sonucu üst düzey olmayacak şekilde sadece zen7 ye beni taşıması için ve konudaki arkadaşların da önerisi ile R5 5600 aldım.
x ile arasında bir fark yoktu ama fiyat olarak 1200 tl vardı.
şimdi durum şu ki 5600 9060xt ile darboğaz oluyor muş. reddit dahil türkiye deki birçok forumda araştırdım. %90 herkes darboğaz yapar demiş. darboğaz olmaması için 2k da oynaman felan lazım diyorlar. Bir daha da monitör masrafına girmek istemiyorum.
bende Samsung G5 240 Hz var.

sorum şu ki;
5600 ün 1080 p de darboğaz yapmayacak besleyebildiği en tepe mi ekran kartı nedir. amd ciyim normalde ama rtx de artık cazip gelmeye başladı.
oynadığım 2 oyun var hikaye dışında. cs2 ve pubg.

tekrar merhaba. Ben uzun araştırmalar sonucu üst düzey olmayacak şekilde sadece zen7 ye beni taşıması için ve konudaki arkadaşların da önerisi ile R5 5600 aldım.
x ile arasında bir fark yoktu ama fiyat olarak 1200 tl vardı.
şimdi durum şu ki 5600 9060xt ile darboğaz oluyor muş. reddit dahil türkiye deki birçok forumda araştırdım. %90 herkes darboğaz yapar demiş. darboğaz olmaması için 2k da oynaman felan lazım diyorlar. Bir daha da monitör masrafına girmek istemiyorum.
bende Samsung G5 240 Hz var.

sorum şu ki;
5600 ün 1080 p de darboğaz yapmayacak besleyebildiği en tepe mi ekran kartı nedir. amd ciyim normalde ama rtx de artık cazip gelmeye başladı.
oynadığım 2 oyun var hikaye dışında. cs2 ve pubg.
Hocam 1080p için istiyorsanız 7000 veya 4000 serilerine gerek olduğunu düşünmüyorum ki alsanız bile sıfırda 7000 serisi 9000 serisinden daha pahalı ikinci elden 6700xt veya 3070 ti tarzı kartlar kovalayabilirsiniz bence

6700 xt al keyfine bak 2. El 9 k falan bulursunuz

Hocam 1080p için istiyorsanız 7000 veya 4000 serilerine gerek olduğunu düşünmüyorum ki alsanız bile sıfırda 7000 serisi 9000 serisinden daha pahalı ikinci elden 6700xt veya 3070 ti tarzı kartlar kovalayabilirsiniz bence
Hocam 6700 zamanları hem minig zamanları idi. minig bir kart deng gelmesinden çekiniyorum açıkcası.

Hocam 6700 zamanları hem minig zamanları idi. minig bir kart deng gelmesinden çekiniyorum açıkcası.
Minig nvidia kartlarında daha yaygın ve riskli gddr6x bellek kullanıyorlardı ve fazla ısınıyordu amd gddr6 kullandığı için risk daha küçük yinede gidip görüp gpu ve bellek sıcaklıklarını kontrol edip almanızda fayda var

3070ti de darboğaz yapmaz sanırım öyle mi?
diğer türlü 9060xt sapphire Pulse 16 gb düşünüyorum. eğer darboğaz ı göze alıp ileride 2k monitör le birlikte yükü gpu ya verirsem işlemci ye çok yok binmemiş darboğaz dan çıkmış olur diye düşünüyorum

diğer türlü 9060xt sapphire Pulse 16 gb düşünüyorum. eğer darboğaz ı göze alıp ileride 2k monitör le birlikte yükü gpu ya verirsem işlemci ye çok yok binmemiş darboğaz dan çıkmış olur diye düşünüyorum
Ben 9060xt ile o kadar darboğaz yapacağını sanmıyorum o işlemciyle 4070 kullananlar var

90 serisi ile ddr4 de çok verim alınmıyor kasma vs var diyenler vardı bilgim yok sadece gordum nette 6700 xt vs gibi kartlarda 3000 serisi de nıvıdıa tarafında mınıng gordu bolca uzgunum evet alırsanız buyuk ıhtımal mınıng cıkması olur ama ben daha önce cok mınıng cıkması kart kullandım kart temız bakımlı oldukdan sonra problem yaşamadım 6000 serisi serin ve genelde kaliteli bellekler ile çıktı o yüzden ben tavsiye ederim 5600 6700 xt yi 1 seneden uzun 500w psu ile kullandım 1080p de canavar gibi sistemdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,391
Üyeler
189,259
Son üye
chikai
Geri