Khal Drogo
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 283
- Konu Sahibi Konu Sahibi
2-3 yıl değil bence daha fazla sürer gibi. konuyu açmamın sebebi oydu zaten bu pahalılıkta AM5 e geçmeye gerek yok gibi görünüyor. tüm arkadaşlar öyle yazmış. o yüzden direkt olarak zen7 ye odaklandım. diğer arkadaşlarında dediği gibi 9060xt ve 5800x3d ile zen7 yi rahatca beklerim gibi duruyor.R5 3600 ile R5 5600'ün tek çekirdek performansları arasında bariz fark var. 5600 işlemci alsanız güncel ekran kartlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz mesela. Sisteminizi bir işlemci ve yeni nesil bir ekran kartıyla gayet güncellersiniz.
Bu yapay zeka illeti yüzünden maalesef işler kimsenin tahmin etmediği yere gelmiş durumda. Nvidia denen lanet şirket... Adamlar o kadar rahatlar ki hani o öve öve bitiremediğiniz şirket... Umurlarında değil adamların oyuncular falan... Sırf bu illet yüzünden içerisinde bellek olan her şey zam yiyor gün be gün...
Asıl felaket stoklar bittiğinde 2.el piyasasında olacak. 5070 ti, 9070 XT gibi kartlara tanrı muamelesi yapan insanlar göreceğiz. Fiyatlar zaten normal değildi iyice zıvanadan çıkacak. Bugün bile en ucuz 5070 ti 48K fiyata satılıyor. Stoklar bittiğinde 2.el fiyatını hayal bile edemiyorum...
Uzun sözün kısası, ne alacaksanız bir an önce alın. Tereddüt etmeyin, bekleme yapmayın, yapıştırın geçin. Belli ki bu işler temiz bir 2-3 yıl daha düzelmeyecek...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
4k ya gerek yok cs de bile 4:3 oynuyorum performans içinBence gerek yok. Şuan sistemin sana yetiyorsa tabi. Bende zamanında Geçtiğimde elle tutulur bir fark hissetmedim öyle. İşlemciyi 58003xd yaparsın kartıfa yükseltsen 2029 a kadar rahat gider bence. Zaten 4k filan oynuyorsan işlemci yüküde nispeten azalıyor. Olmadı 4k oynarsın kart alıp. Özellikle şu piyasada hiç para harcamaya değmez