Bir ekran kartı için 200.000 TL para ödemek

XPCX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
282
Hem kurdan hem de stok sorunlarından dolayı şu anda birçok kişinin 200.000 TL gibi bütçeler ile ekran kartı satın aldığını görüyorum. İsteyen parasını istediği şekilde harcar, buna kimse karışamaz fakat bir tane 'güncel' ekran kartı için bu paraların veriliyor olması bir tek bana mı 'absürt' geliyor?

Hem kurdan hem de stok sorunlarından dolayı şu anda birçok kişinin 200.000 TL gibi bütçeler ile ekran kartı satın aldığını görüyorum. İsteyen parasını istediği şekilde harcar, buna kimse karışamaz fakat bir tane 'güncel' ekran kartı için bu paraların veriliyor olması bir tek bana mı 'absürt' geliyor?
az para değil o parayı verenin aklı yoktur

Parayı veren düdüğü çalar. Hangi amaçla aldığını bilemeyiz belki de çok güçlü bir karta ihtiyacı var belki de tamamen keyfi parası var harcıyor adam.

5090 zaten kullanıcılar için değil workstation gibi sistemler için çıkmış bir kart e bir de stok sorunu olunca fiyat iyice uçuyor. 4k gaming için 9070xt ve 5070 ti gibi kartlar yetiyor zaten. Bana zaten üst düzey kart almak mantıklı gelmiyor 2. elde satması zor oluyor 5070/5070ti - 9070/9070x gibi kartlar 2. elde hem daha rahat satılır ilerde hem de güncel olarak fazla fazla yeterli bende 7800xt var mesela 7700xt alacaktım ancak ben 6-7 sene de bir değiştirdiğim için almışken tam alıyorum.

o bütçede ne alıyorlar? rtx 6000 pro mu?

Noldu la kredi çıkmadı mı? 🤣🤣

5090 zaten kullanıcılar için değil workstation gibi sistemler için çıkmış bir kart e bir de stok sorunu olunca fiyat iyice uçuyor. 4k gaming için 9070xt ve 5070 ti gibi kartlar yetiyor zaten. Bana zaten üst düzey kart almak mantıklı gelmiyor 2. elde satması zor oluyor 5070/5070ti - 9070/9070x gibi kartlar 2. elde hem daha rahat satılır ilerde hem de güncel olarak fazla fazla yeterli bende 7800xt var mesela 7700xt alacaktım ancak ben 6-7 sene de bir değiştirdiğim için almışken tam alıyorum.
6-7 sene mi ne yaptın hocam :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

az para değil o parayı verenin aklı yoktur
Bende öyle düşünüyorum diyemem belki alan kişi PC den para kazanıyordur ama şahsen almam çünkü satmak istesen kim alırkı zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Parayı veren düdüğü çalar. Hangi amaçla aldığını bilemeyiz belki de çok güçlü bir karta ihtiyacı var belki de tamamen keyfi parası var harcıyor adam.
Aynen orası öyle.

o bütçede ne alıyorlar? rtx 6000 pro mu?
5090

Noldu la kredi çıkmadı mı? 🤣🤣
Lan ne kredisi ben borcum varken başka borca girmek istemediğim için almıyorum 5090 ı PC den para kazanmıyorsa alanın kafasını si

Bende RX 9070 XT Sapphire Nitro+ almaya karar verdim bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ RX 9070 XT 47 bin TL RTX 5090 Ventus 157 bin TL.

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim LoL'e başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hem de karta hakaret olur.

Son düzenleme:

Bende öyle düşünüyorum diyemem belki alan kişi PC den oara kazanıyordur ama şahsen almam çünkü satmak isteden kim alırkı zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Aynen orası öyle.

5090
vallahi 2019 dan 2025'in sonuna kadar rx580 4gb kullandım ben ryzen 2600 ile :D insanlar donanımı abartıyor rx6600 gibi kartlar ile bile güncel olarak istediğin oyunu oynayabiliyorsun yüksek ayarlarda bu yüzden gidip her yıl yeni kart alayım derdiniz olmasına gerek yok , ben rx7800xt kullanıyorum güncel olarak bozulmazsa çok rahat BENİM İÇİN 6-7 yıl götürecek bir kart.

vallahi 2019 dan 2025'in sonuna kadar rx580 4gb kullandım ben ryzen 2600 ile :D insanlar donanımı abartıyor rx6600 gibi kartlar ile bile güncel olarak istediğin oyunu oynayabiliyorsun yüksek ayarlarda bu yüzden gidip her yıl yeni kart alayım derdiniz olmasına gerek yok , ben rx7800xt kullanıyorum güncel olarak bozulmazsa çok rahat BENİM İÇİN 6-7 yıl götürecek bir kart.
İyiymiş hocam tabii ki bozulmayan şeyi zaten bozulan kadar kullanmak eğer tabi birde parada çok yoksa mecbur kullanmaya devam etmek en mantıklı seçenek 🙂

Bende öyle düşünüyorum diyemem belki alan kişi PC den oara kazanıyordur ama şahsen almam çünkü satmak isteden kim alırkı zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Aynen orası öyle.

5090

Lan ne kredisi ben borcum varken başka borca girmek istemediğim için almıyorum 5090 ı PC den para kazanmıyorsa alanın kafasını si

RX 9070 XT Sapphire nitro+ almaya karar verdim bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ 48 bin TL Ventus 157 bin TL

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim lole başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hemde karta hakaret olur.
5090 ile lol oynamak gibisi yok low ayarlarda hafiften kasma oluyor ama açtığına şükür etmek gerek

İyiymiş hocam tabii ki bozulmayan şeyi zaten bozulan kadar kullanmak eğer tabi birde parada çok yoksa mecbur kullanmaya devam etmek en mantıklı seçenek 🙂
Yanlış anlaşılmasın o sistem hala çatır çatır çalışıyor xd artık yetmemeye başladı vallahi bir de 8gb ram vardı upgrade yerine direkt 32gb 7600 7800xt sıfır sistem kurdum.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
kullanım amacına bağlı alınmalı. Eğer çok param var oyunda overkill bir şey arıyorum diyorsan başka alternatifin yok. Ama gidipte paran az olduğu halde 5090 gibi kartlara yöneliyorsan alan kişinin aklını sorgularım. Yapay zeka için ise halihazırda sistem yoksa alınmaz sebebi ise 275K ya zaten güncel anlamda DGX spark alınıyor ve sistem toplamaktan hem daha mantıklı hemde daha uyguna geliyor.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
5090 ile lol oynamak gibisi yok low ayarlarda hafiften kasma oluyor ama açtığına şükür etmek gerek
Yok hocam zaten 5090 almayacak yani LoL oynarsam zaten gidip 9070 XT alırım.ve öyle yapıcam 200k para verip lol mü oyniyim birde 😂

Yanlış anlaşılmasın o sistem hala çatır çatır çalışıyor xd artık yetmemeye başladı vallahi bir de 8gb ram vardı upgrade yerine direkt 32gb 7600 7800xt sıfır sistem kurdum.
Çok iyi yapmışsın hocam hayırlı uğurlu olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,502
Üyeler
188,432
Son üye
hizliarsiv
Geri