İşlemci minimum 3000 serisi mi?kuzenim pcyi bugun aldı ve bios ayarlarından ram hızını 2400mhzden 3600 yaptyık ondan sonra kaydettik ama pcyi yeniden acınca ekran gelmedi .Anakart modeli MSI A520M-A PRO AMD lütfen yardım
İşlemci 3600mhz yi rahat kaldırır normalde, ramde sorun olabilir.islemci ryzen 7 5700
Biosunu güncellemeniz gerek , cmos veya , clr veya direkt clr cmos pinlerine iletken bir şey ile değdirin prizde olmaması gerekiyor bilgisayarın ve psu nun güç tuşunu kapatmanız gerekiyor. Bios pilini de çıkartıp 5 dakika sonra geri takıp sıfırlayabilirsiniz biosu.kuzenim pcyi bugun aldı ve bios ayarlarından ram hızını 2400mhzden 3600 yaptyık ondan sonra kaydettik ama pcyi yeniden acınca ekran gelmedi .Anakart modeli MSI A520M-A PRO AMD lütfen yardım
o zaman ramler 3600 olarak calısmıcak sanırımCihazın elektriğini kesin ve Bios pilini çıkartıp birkaç saniye sonra geri takın. Yaptığınız ayarlar sıfırlanmış olcak ve sorunun düzelmesini umucaz
tornavida olur muBiosunu güncellemeniz gerek , cmos veya , clr veya direkt clr cmos pinlerine iletken bir şey ile değdirin prizde olmaması gerekiyor bilgisayarın ve psu nun güç tuşunu kapatmanız gerekiyor. Bios pilini de çıkartıp 5 dakika sonra geri takıp sıfırlayabilirsiniz biosu.
o zaman ramler 3600 olarak calısmıcak sanırım
Evet tornavida olur 3600 olarak çalışmaz ama expo 2 açmayı deneyebilirsiniz o 3200 yapacaktır muhtemelen en azından öyle çalışır.o zaman ramler 3600 olarak calısmıcak sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
tornavida olur mu
tamamdır hocam simdi ekran kartını cıkarttık pili cıkarıcazBilemiyorum hocam belkide ramlerde bir sorun vardır tam kestirmiyorum. Sağlıklı bir şekilde çalışması daha önemli bence o sorunu yine çözmek için kafa yorarız
Takipteyim hocam son durumu bekliyorumtamamdır hocam simdi ekran kartını cıkarttık pili cıkarıcaz