Yüksek FPS ama akıcı değil lütfen yardım

Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar uzun zamandır uğraşıyorum ama çözüm bulamadım bir türlü. Farklı ekran kartı denedim sonuç değişmedi, en sonunda anakart işlemci değiştireceğim kafayı yedirtti.
Bu oyunu en fazla RDR2'de yaşıyorum (diğer oynadığım oyunlar daha hafif) fps yüksek, +100 %1 ve %0.1 düşüşlerinde bile 65-70 altına inmiyor. Ama oyun esnasında mouse döndürürken, etrafa bakarken yavaşlama/takılma hissi yaşıyorum. Özellikle Saint Denis avcının sokağına girdiğimde en belirgin şekilde hissettiriyor. Bu takılma hissiyatının olduğu yerlerde bile fps yüksek, rtss ile fps sabitledim sonuç gene aynı. Aşağıya yaptığım ekran kartı ve monitör ayarlarını paylaşıyorum.
Sistem
6900XT
13400F
H610M
2x16GB 3200mhz
Msi 850w gold
512gb m2
Monitör Asus tuf vg27a 2K 165hz ips

Oyun içinde yaptığım optimize ayarlar

Ekler

• ekran kartı.webp
    ekran kartı.webp
    45.1 KB · Hit: 10
  • sync.webp
    sync.webp
    43.6 KB · Hit: 11
  • rdr2.webp
    rdr2.webp
    61.4 KB · Hit: 11
  • monıtor.webp
    monıtor.webp
    62.9 KB · Hit: 10
  • oyun.webp
    oyun.webp
    39.8 KB · Hit: 11
Ekran kartı ayarlarına fazla dokunmadım. Burada uyumsuz saçma bir şeyler mi yaptım? Bakıp yardımcı olur musunuz, monitörde elmb sync kapalı bu arada

@Tayfunns hocam baska bir konuda yanıtlarınızı gördüm o yüzden etiketledim kusura bakmayın. Bu konuda bilginiz var gibi bir bakabilir misiniz? Rtss ile 100 fps sabitleyip 1-2 saat oynadiğimda bile %0.1 bile 90 in altina düsmezken bu takılmalar bana garip geliyor. Akıcı oyun için 60fps sınır degil mi?

Arkadaşlar uzun zamandır uğraşıyorum ama çözüm bulamadım bir türlü. Farklı ekran kartı denedim sonuç değişmedi, en sonunda anakart işlemci değiştireceğim kafayı yedirtti.
Bu oyunu en fazla RDR2'de yaşıyorum (diğer oynadığım oyunlar daha hafif) fps yüksek, +100 %1 ve %0.1 düşüşlerinde bile 65-70 altına inmiyor. Ama oyun esnasında mouse döndürürken, etrafa bakarken yavaşlama/takılma hissi yaşıyorum. Özellikle Saint Denis avcının sokağına girdiğimde en belirgin şekilde hissettiriyor. Bu takılma hissiyatının olduğu yerlerde bile fps yüksek, rtss ile fps sabitledim sonuç gene aynı. Aşağıya yaptığım ekran kartı ve monitör ayarlarını paylaşıyorum.
Sistem
6900XT
13400F
H610M
2x16GB 3200mhz
Msi 850w gold
512gb m2
Monitör Asus tuf vg27a 2K 165hz ips

Oyun içinde yaptığım optimize ayarlar
Saçma olabilir ama bi deneyin derim mouse veya klavyeniz 8000hz ise 2000 e çekin deneyin

@Tayfunns hocam baska bir konuda yanıtlarınızı gördüm o yüzden etiketledim kusura bakmayın. Bu konuda bilginiz var gibi bir bakabilir misiniz? Rtss ile 100 fps sabitleyip 1-2 saat oynadiğimda bile %0.1 bile 90 in altina düsmezken bu takılmalar bana garip geliyor. Akıcı oyun için 60fps sınır degil mi?
Rdr2 de bazı bölgeler stutter yapıyor, oyun ile alakalı bir sorun. Daha çok saint deniz ve adını unuttuğum bir kasaba vardı orada yapıyor. Micah ı kurtardıgımız kasaba ismini unuttum.

Mod yükleyebilirsin. Freesync/adaptive sync aç. FPS limitle. Gecikme önleyici ayarı anti lag diye geçmesi lazım amd de onu aç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,160
Üyeler
188,888
Son üye
İbrahimosm
Geri