Bu sorunu anakart ısınmasından yaşıyordum. Benimle aynı sorunu yaşadığını anlamak için kasanın yan camını açın. Açık kısmı da masa vb. çok yaklaştırmayın, yani sıcak havayı atacak bir alan oluşturun. Eğer çözülüyorsa ya kasayı açık kullanın ya da o işlemci ve kart için daha üst seviye bir anakart alın.
Sistemi büyük ihtimalle Gamegaraj'dan aldınız, sıvı soğutmaları bazen kasa önüne takabiliyorlar. Gerçi kasa önüne takılmasa bile, sıvı soğutma sadece işlemciyi soğutuyor. Anakarta hava üflemediğinden, B650MT gibi tek bir yerinde mosfet soğutucusu olan anakart, ısınınca bu tarz takılmalara yol açar.
Sıvı soğutmayı çıkarıp kule tipi soğutma almak da bir tık fayda sağlayabilir. X3D işlemciler için sıvı soğutma şart değil.
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
www.gaming.gen.tr
Ben açıkçası iyi anakart alsanız da, işlemci soğutmayı sıvı soğutma yerine kule tipi soğutma yapardım. Sıvı soğutmadan en fazla fark edeceği boşta 10 derece daha sıcak olur. Yükte yakın soğutma oranları verecektir.
Masaüstünde takılmayı özellikle arkada oyun açıkken yaşıyordum. COD BO6, BO7 ve BF6'da daha çok yaşıyordum bu sorunları. Onlar sistemi bayağı ısıtıyordu. Normalde UE5 oyunları daha çok ısıtıyor, ama onlarda çok yaşamadım. Gerçi şu an mecburen kasa camı açık kullanıyorum. Bir ara bütçe olursa düzgün bir anakart almayı düşünüyorum. Gerçi bütçeden çok anakartı çıkarıp takabilir miyim düşüncesinden dolayı elim gitmiyor. Ama sıvı soğutmadan kurtulup benim de hava soğutma almam lazım.