MeGaDave06
80+
- Reaksiyon skoru
- 40
| Perşembe günü eve gelip bilgisayarı açmaya çalıştığımda psudan klick sesi gelip güç vermediğini gördüm. Önceki gün ise sorunsuz kullanıp kapatmıştım bilgisayarı. Kabloları tekrar montajladım fakat güç vermeyi kesiyor güç kaynağı, ekran kartı takılıyken. Sanırım psunun kısa devre koruması devreye giriyor Ekran kartını çıkardığımda ise sorunsuz açılıyor sistem ve VGA ışığı yanıyor (doğal olarak gpu olmadığı için görüntü alamıyorum buraya kadar normal) Evde başka bir psu vardı onunlada denedim yine açılmadı. O psudayken ekran kartını söktüğümde ise yine açılıyor normal bir şekilde. Yani 2 farklı psuda ekran kartı takılıyken asla güç almayan bilgisayar 2 psuda da ekran kartı yokken açılıyor Ekran kartının kısa devre yaptığını düşünüyorum yarın servise teslim edeceğim. Aklınıza başka ihtimal gelen var mı? Not: Başka bir ekran kartıyla deneyemedim kendi ekran kartımıda başka sisteme takıp deneyemedim Kart 5070 Psu ise asus rog thor platinum 3 modeli. Direkt kendi psu içerisinden çıkan kabloyla kullanıyordum Eski psu yeni nesil girişe sahip olmadığı için onuda ekran kartının içinden çıkan 2 8 pinden 12v2x6ya dönüştürücülü taktım fakat yine açılmadı İlk kez başıma geldiği için merak ettim. Kart henüz 1 haftalıktı |