Yardım 7800 x3d Sürekli +75 Derece

Merhabalar,
Sıvı sogutmam tryx panaroma 360
tüm fanlarım lianli lcd, sağlam fanlar yani çalışma durumlarıda orta hızda calsıtrıyorum hep
oyun oynamıyorum bir şey yapmıyorum genelde 15-20 sekme chrome 3-4 sekme edge , 1 sekme opera açık
işlemci 75 dereceden aşağı inmiyor, bazen iniyor 30-40dk sonra tekrar 75 derece oluyor geri düşüyor felan
bunun sebebi nedir, zarar verirmi
İlk önce işlemci ayarlarına bak zaten arkadaşlar bayağı bir anlatmış sonrasında montaj sırasında belki soğutmanın plastiğini sökmemiş olabilirsin onu kontrol et boşta 75 c normal değil ben Noctua ile adanada olmama rağmen 40-50 arası geziyorum boşta oyunda 70-80 arası oluyor

Kardeş ben sana çözümü yazdım ya sen daha ne soğutucuya işlemciye ona buna bakıyorsun?

Millet yardım etsin çözüm bulsun diye el açar. Bilgi yardım almayı reddediyorsunuz resmen

Kardeş ben sana çözümü yazdım ya sen daha ne soğutucuya işlemciye ona buna bakıyorsun?

Millet yardım etsin çözüm bulsun diye el açar. Bilgi yardım almayı reddediyorsunuz resmen
yazdığını görmemişim kanka valla hemen bakıyorum

İlk önce donanım da sorun aramak yerine biraz araştırma yapmanız lazım. 360 mm sıvı soğutma ile oyunlarda 60 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlayabilirsin. am5 işlemcileri ilk tavsiyem undervolt. -30 mv ile başla oyunları dene çökme olmuyorsa devam et. 2. si güzel bir fan kontrol uygulaması.

Ekran görüntüsü 2026-03-06 020820.webp

Kasa fan akışını ve fan rpmlerini kontrol et.

Boşta 30 fazla geldi de, bende o seviyeye ulaşıyorum gerçi ama merak ettim hava soğutucu mu kullanıyorsun setupını öğrenebilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fazla fan varsa fln
Hocam mesh kasa 4 fanlı 4 bakırlı kule tipi kullanıyorum tek fanlı o da

yoksa bilgisayarına HWinfo yazılımını indir ve kur.
1772754922519.webp

bu şekilde yalnızce sensörler olarak yap ve başlangıca tıkla.
Ardından anakart kısmını bulup şu fotoğrafı atabilirmisin? :
1772754970055.webp

pompa yavaş çalışıyosa vs burdan daha rahat görürüz. bide 2. ihtimal olarak pompa burda çalışıyor olarak gözükse bile mekaniksel arıza olmuş olabilir.

Birde mümkünse Sıvı soğutucunun radyatörünü fanları ile birlikte görüntüsünü atabilirmisin. fanların ters takılmış olma ihtimalinden şüpheleniyorum. genelde yaşanmaz ama nadiren fanlar ters takıldığından olabiliryor.

hocam dediğinizi yaptım fakat işlemci hala 70-75 derece arası pc açar açmaz 70 ile başlıyor

yoksa bilgisayarına HWinfo yazılımını indir ve kur.
Alıntıyı görüntüle
bu şekilde yalnızce sensörler olarak yap ve başlangıca tıkla.
Ardından anakart kısmını bulup şu fotoğrafı atabilirmisin? :
Alıntıyı görüntüle
pompa yavaş çalışıyosa vs burdan daha rahat görürüz. bide 2. ihtimal olarak pompa burda çalışıyor olarak gözükse bile mekaniksel arıza olmuş olabilir.

Birde mümkünse Sıvı soğutucunun radyatörünü fanları ile birlikte görüntüsünü atabilirmisin. fanların ters takılmış olma ihtimalinden şüpheleniyorum. genelde yaşanmaz ama nadiren fanlar ters takıldığından olabiliryor.
1772760745059.webp

hocam dediğinizi yaptım fakat işlemci hala 70-75 derece arası pc açar açmaz 70 ile başlıyor

Alıntıyı görüntüle
Hocam AIO_Pump ibaresi bulunmamakta. Aio pump kablosunun anakartta doğru yerde takıldığından emin olabilirmisiniz acaba. Fan1 portuna falan taktıysanız falan sıkıntı olabilir. birde dediğim gibi mümkünse radyatör ile birlikte fanların fotoğrafını atabilirmisiniz.

Cpu fanında maksimum 1036 rpm görüyorum. Sıvı soğutma radyatör fanları için 900-1000 rpm çok düşüktür
Eğer kaliteli bir fan aldıysa 1036 rpm yeterli düzeyde. aktif olarak arctic p12 max kullanıyorum ve 1200 rpm de boşta 39 derece yükte 70 derece görmekte. problem RPM de olduğunu sanmıyorum.

Hocam AIO_Pump ibaresi bulunmamakta. Aio pump kablosunun anakartta doğru yerde takıldığından emin olabilirmisiniz acaba. Fan1 portuna falan taktıysanız falan sıkıntı olabilir. birde dediğim gibi mümkünse radyatör ile birlikte fanların fotoğrafını atabilirmisiniz.

Eğer kaliteli bir fan aldıysa 1036 rpm yeterli düzeyde. aktif olarak arctic p12 max kullanıyorum ve 1200 rpm de boşta 39 derece yükte 70 derece görmekte. problem RPM de olduğunu sanmıyorum.

Sizinkide düşük yine. Oyunlarda 62 dereceyi ya görüyor ya görmüyor benim işlemci bu kış soğuklarında. Fanda rpm cimriliği yapılmaz %100 e getirmekte olmaz. Minimum %45 de çalışmalı fanlar

Sizinkide düşük yine. Oyunlarda 62 dereceyi ya görüyor ya görmüyor benim işlemci bu kış soğuklarında. Fanda rpm cimriliği yapılmaz %100 e getirmekte olmaz. Minimum %45 de çalışmalı fanlar
Hayır düşük değil. Arctic p12 model fan için yeterli düzeyde. Arctic ve Noctua gibi markaların zaten amacı düşük seviyelerde soğutma performans göstermesidir. Ohm ve Cfm gibi değerler normal bir fanın 1.5 hatta bazılarının 2 katı kadar fazla değer sahip. Şuanda çalıştırdığım 1200rpm bile çoğu fanın 2000 rpmde verdiği değerlere eşit kalabiliyo. Fan curve ayarı yapılarakda dengede tuttum zaten boşta 1200rpm iken yük altında 2400rpmlere (Fanın peak RPM i 3200rpm bu arada ama aşırı gürültülü ve gerekte yok daha çok server sunuculae içi lazım bu değerler) kadar çıkıyo. Kaliteli fanınız varsa soğutucam diye tribe girip yüksekte kullanıp ömrü azaltmanında faydası yok.

1000002149.webp
1000002148.webp
1000002147.webp

Boşta kullandığım değerler stok fanlarla gelen radyatörlerin bile ortalama kullanımına eşit. Çoğu stok radyatör fanı yükte 50 cfm ve 1mm lik static pressure verebilmekte

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,271
Üyeler
189,819
Son üye
pcdelisi35
Geri